A görög természet és a méhészet sokszínűségének találkozása

A görög természet és a méhészet sokszínűségének találkozása

Egyszer volt, hol nem volt, hogy két fiatal gyógyszerészt megihletett a méhtársadalom, a görög természet egyedülálló sokszínűsége és Hippokratész egészséghez és szépséghez viszonyuló holisztikus hitvallása. Így történt, hogy 1972-ben az APIVITA alapítói Nikos és Niki Koutsianat, együttesen hozták létre az első természetes, méhészeti termékek és gyógynövénykivonatok felhasználásával készített kozmetikumaikat.

 

Néhány évvel később, 1979-ben született meg az APIVITA. A név a latin APIS (méh) és VITA (élet) szavakból ered, jelentése a „méhek élete”. Ez a név utal a cég filozófiájára, mivel akárcsak a méhek, a cég is értékteremtő: értéket a társadalomnak, értéket a természetnek és értéket a gazdaságnak.

 

Az APIVITA tápanyagokban gazdag méhészeti alapanyagok, mediterrán gyógynövények és tiszta illóolajok felhasználásával már több mint 300 természetes és hatékony arc-, test- és hajápoló terméket fejlesztett ki, miközben több környezetbarát újítást és szabadalmat is létrehozott.

 

A görög természet gazdagsága

 

A gyógynövények gyógyító ereje felbecsülhetetlen értékű örökség. Görögországban több mint 6 600 gyógynövény található, amelyek többsége (kb. 1400) őshonos. Az Olimposz, a Taigetosz, az Atosz és Kréta hegyei "botanikai kincsestárnak" számítanak.A helyi éghajlatnak köszönhetően a görög gyógynövényeket a világ leggazdagabbjai közé sorolják, mivel azok terápiás és kozmetikai tulajdonságai is kitűnőek.

 

Ez a gazdagság az ősi görög mitológiában is megmutatkozik, ahol a gyógynövényeket az istenek ajándékainak tekintették. Nem véletlen, hogy a legfontosabb műemlékek mindig olyan helyeken találhatók, ahol nemcsak természeti szépségek, hanem ritka növényfajok is megtalálhatók. 

 

Apivita_2-es_1200.jpg

 

Hippokratész botanikus kert

 

Manapság világszerte elismert és tanulmányozott az orvoslás atyjának a munkássága. Figyelemre méltó, hogy a gyógyításban, aromaterápiában és kozmetikumokban még ma is ugyanazokat a növényeket és gyógyfüveket használjuk, amelyeket Hippokratész használt. Az orbáncfű gyulladáscsökkentő és gyógyító hatása miatt népszerű; a nagyezerjófű tonizál, és serkentő hatású és nőgyógyászati problémákra is ajánlott; az aszpirin nyersaga a jól ismert fűzfa; a mandragóra enyhe antidepesszánsként ismeretes; de a szuhar, a barátcserje és a borostyán is mind közismertek az orvoslásban.

 

A társadalmi felelősségvállalás mélyen gyökerezik az APIVITA filozófiájában. Ezt tükrözi a Hippokratész Botanikus kert megvalósulása és gondozása Kosz szigetén.A kertben 250 olyan növényt ültettek el, amelyeket Hippokratész használt orvosi gyakorlatában.

 

Apivita_3-as.jpg

 

Méhek fontossága

 

A méhek a biológiai sokféleség őrzői és védelmezői. Beporzás révén hozzájárulnak az ökoszisztéma fenntartásához és reprodukciójához. Egy fenntartható társadalom, amely tökéletes harmóniában dolgozik, hogy magas tápértékű termékeket állítson elő.  Éppen ezért Az APIVITA-nál a szelíd méhészeti gyakorlatokat támogatják, azaz csak a termés 40%-át gyűjtik be, a méz 60%-át a lépesmézben hagyják. Ráadásul a méhkas védelme érdekében csak illóolajokkal és természetes kivonatokkal avatkoznak be.

 

A fentiek alapján így lesz érthető, hogy az APIVITA termékei egyszerre természetesek, mivel a mediterrán természet növényeinek kivonatait, magas tápértékű méhészeti termékeket és organikus illóolajok kombinációját tartalmazzák. És hatékonyak, ugyanis termékeit az innovatív, természetes és hatásos kozmetikumok fejlesztésében szerzett évtizedes tapasztalat felhasználásával és bőrgyógyászok, gyógyszerészek, nemzetközi egyetemek közreműködésével fejleszti. A felhasznált összetevők a „zöld” kozmetológia élvonalába tartoznak. A termékek hatása klinikai vizsgálatokkal igazolt.

 

Az APIVITA termékeit keresd az Unipatika Gyógyszertárak polcain és a www.unipatika.hu-n.

 

Apivita_4-es_Queen_Bee_range.png   Apivita_5-ös_Wine_Elixir_range.png

 
további 5 cikk


rólunk

rólunk
akciók
újdonságok
aktuális
top 10
magazin
gyógyszerész válaszol
a weboldal használata

ászf
adatkezelési tájékoztató
elállási nyilatkozat
szállítási feltételek
fizetési feltételek
hűségkártya ászf
hűségkártya adatkezelési tájékoztató
hűségkártya regisztráció
vásároljon nálunk

Bejelentkezés
Regisztráció

Év honlapja 2017
ügyfélszolgálat


telefon: +36 20 40 80 000
hétfő - vasárnap 9 - 21:00-ig
e-mail: webshop (kukac) unipatika.hu
kapcsolat

facebook instragram linkedin

feliratkozás hírlevélrewebpatika
Webshopunkon az alábbi bankkártyákkal fizethet:
bankkártya
Tájékoztató a bankkártyás fizetéssel kapcsolatban.
Minden jog fenntartva!
© 2020 Unipharma Gyógyszerkereskedelmi Kft.