Fényvédelem egyszerűen és hatékonyan

Fényvédelem egyszerűen és hatékonyan

Fényvédelemre mindenkinek szüksége van. A teljeskörű védelem érdekében az alábbiak együttes alkalmazása ajánlott: ruha, kalap és UV-szűrővel ellátott napszemüveg viselése, illetve bőrgyógyászok által javasolt fényvédő készítmények bőséges és ismételt alkalmazása a fedetlen bőrfelületeken.

 

A napsugarakkal való érintkezés mértékéhez mérten és bőrtípusunk igényeit figyelembevéve alakítsuk ki bőrünk fényvédelmét, így például nagyobb figyelmet fordítva a világos, leégésre hajlamos bőrre. Szintén figyelembe kell vennünk a napszakot: körülbelül 11 és 16 óra között fokozottan kell ügyelni a bőr védelmére. A fényvédő készítményeket kétóránként bőségesen újra kell alkalmazni.

 

Fontos, hogy olyan magas és nagyon magas védelmet nyújtó,széleskörű fényszűrő-rendszerrel ellátott készítményt válasszunk, amely hatékonyan véd a leégésért felelős UVB- és a bőröregedést jeleinek nagy részét okozó UVA-sugarakkal szemben. Egyéb fontos jellemzők, amiknek meg kell felelnie a jó fényvédőnek: magas tolerancia, fotostabilitás, vízálló képesség, izzadtságálló képesség. Végül pedig olyan textúrájú terméket tanácsos választani (krém, fluid, gél), amely a legmegfelelőbb a kérdéses területek lefedésére, és amelyet szívesen használunk.

 

Vannak olyan esetek, amelyek extra figyelmet igényelnek: ilyen a fényérzékenység, ami az ultraibolya sugárzás (azaz a napsütés) és a bőrkölcsönhatásának eredménye. Kétféle, a nap által kiváltott reakciótípust különböztetünk meg: fototoxicitás (azonnali reakció) és úgynevezett ”napallergia”. Az érzékeny bőr számára könnyű és jól eloszlatható textúrájú fényvédőt javasolt választani, így elkerülhető a túlzott dörzsölés. Fontos ellenőrizni, hogy magas védelmet és széles spektrumú UVA-UVB szűrőt nyújtson SPF 30-50 faktorszámmal és hosszú hullámú UVA-sugárzás elleni védelemmel. 

 

A szabadban való sportolás biztonságos élvezetéhez védenie kell a bőrét. Ebben az esetben a könnyen hordozható, zsebbarát fényvédők lehetnek a legfőbb szövetségeseink. A választott készítmény mindig víz- és izzadságálló legyen, és ne feledjük el újra felvinni edzés közben. Vizi sportok esetében fokozott védelemre van szüksége a bőrnek, így mindig magas védelmet nyújtó, fokozottan vízálló fényvédőt válasszon ezekben az esetben.

 

A védelem gyerekkorban kezdődik

 

A gyermekek bőre érzékenyebb a napsütésre, mint a felnőtteké. Az UV-sugárzással kapcsolatos károsodások 50-80%-a gyermekkorban és serdülőkorban történnek. A gyermekek esetében az alábbi tanácsokat érdemes megfogadni:

 

1. Három éves kor alatt kerülje a közvetlen napsütést. Fényvédőre még az árnyékban is szükség van.


2. Ha lehetséges, ne menjen napra, amikor a sugárzás a legerősebb, azaz kb. 11 és 16 óra között.


3. Válasszon sötét színű ruhákat (pólót, rövidnadrágot), napszemüveget és kalapot - még árnyékban is.


4. Bőségesen vigyen fel kifejezetten gyermekeknek kifejlesztett fényvédőt, és ezt legalább két óránként ismételje meg.

 

Egyénre szabott védelem

 

A napon való tartózkodás szempontjából nem vagyunk egyenlők: néhány bőrtípusnak magasabb a tolerancia-küszöbe, mint másoknak. De bármilyen is valakinek a fototípusa, a megfelelő védelem sok kellemetlenségtől mentheti meg.

 

Védelem és megelőzés

 

A La Roche-Posay elkötelezetten harcol a bőrrák ellen, és kifejlesztett egy megelőzésre fókuszáló oktatási eszközt, amely a larocheposay.hu honlapján mindenki számára elérhető. Az Óvja bőrét kampány segíti az önvizsgálatot, hogy a gyanús elváltozások a lehető leghamarabb észrevehetők legyenek. Ha észrevesz egy új elváltozást, vagy ha kétségei vannak, keresse fel bőrgyógyászát a lehető leghamarabb.

 

 

Forrás: L’Oreal - La Roche-Posay
további 5 cikk


rólunk

rólunk
akciók
újdonságok
aktuális
top 10
magazin
gyógyszerész válaszol
a weboldal használata

ászf
adatkezelési tájékoztató
elállási nyilatkozat
szállítási feltételek
fizetési feltételek
hűségkártya ászf
hűségkártya adatkezelési tájékoztató
hűségkártya regisztráció
vásároljon nálunk

Bejelentkezés
Regisztráció

Év honlapja 2017
ügyfélszolgálat


telefon: +36 20 40 80 000
hétfő - vasárnap 9 - 21:00-ig
e-mail: webshop (kukac) unipatika.hu
kapcsolat

facebook instragram linkedin

feliratkozás hírlevélrewebpatika
Webshopunkon az alábbi bankkártyákkal fizethet:
bankkártya
Tájékoztató a bankkártyás fizetéssel kapcsolatban.
Minden jog fenntartva!
© 2019 Unipharma Gyógyszerkereskedelmi Kft.