Mi az a funkcionális diszpepszia? Hogyan lehet kezelni?

Mi az a funkcionális diszpepszia? Hogyan lehet kezelni?

A legtöbb emberrel időnként megesik, hogy valamilyen emésztési panasszal küzd. Például túl hamar érzi úgy, hogy jóllakik, vagy étkezés után fáj, görcsöl a hasa, esetleg puffad, elnehezül, szelek gyötrik, émelyeg. A panaszok intenzitása változó lehet, a diszkomfortérzet pedig néhány perctől több óráig is elhúzódhat. A kimutatható szervi ok nélküli emésztési zavar, más néven funkcionális diszpepszia (FD) a gyomortájékon jelentkező fájdalom- és diszkomfortérzet. Bármikor előfordulhat, de többnyire rövid idővel az étkezés után tapasztalható. Bár a panaszok gyakran ártalmatlanok, ez nem változtat azon a tényen, hogy kimondottan aggasztóak és zavaróak tudnak lenni, különösen akkor, ha sokáig tartanak. A tünetek gyakran kapcsolatban állnak egymással, és sokszor egyidőben több tünet jelentkezik. Nem csoda, hogy akiknek ilyen panaszaik vannak, kétségbeesetten keresik a megoldást.


Az FD pontos kiváltó oka még nem ismert. Az étel túl gyors elfogyasztása és túl sok levegő lenyelése, rendszertelen étkezés és a stressz is hozzájárulhat a kialakulásához, ahogy a zsíros ételek, fűszerek, kávé, alkohol, cigaretta és túl sok cukor fogyasztása is. A gyomor izmainak nem megfelelő működése is okozhat problémát. A gyomor falát alkotó izmok bizonyos területeken túl gyengék vagy túl lassan húzódnak össze, ezért az ételek emésztése, azok gyomorsavval történő keverése is lassú. Ez az úgynevezett „lusta gyomor”. Sokan étkezés közben hamar úgy érzik, hogy megteltek. Ezt a gyomor más részein az izmok túlzott összehúzódása okozza, ami megakadályozza, hogy a gyomor  az elfogyasztott étel mennyiségével arányosan kitáguljon. Ez elsősorban a kellemetlen teltségérzet kialakulásában játszik közre.  Emellett a gyomor idegeinek túlzott érzékenysége is szerepel a feltételezett okok között.


A kutatók és az orvosok még nem találtak tökéletes gyógymódot az FD-re, de azért vannak eszközök a tünetek megszüntetésére vagy kordában tartására. Sokaknál gyakran visszatérnek ezek a tünetek, és nem szűnnek meg teljesen. A jelenleg ismert kezelések célja, hogy megszüntesse vagy enyhítse az emésztési problémákat, hogy a betegek élvezhessék a mindennapokat, és életminőségük újra a régi legyen.

 

A legtöbb kezelés csak egy adott kiváltó okra vagy panaszra hat. Több különböző kiváltó ok egyidejű kezelésével az Iberogast® holisztikus megközelítést nyújt, hatékonyan enyhítve akár több egyszerre tünetet.


Az Iberogast a gyógynövények erejével segít a panaszok enyhítésében. A kivonatban 9 tudományosan válogatott gyógynövény együtt, egymás hatását erősítve fejti ki hatását, így nyújtva komplex segítséget az emésztési zavar 5 különböző tünetére.

  • Hasi fájdalom és görcsök
  • Teltségérzet
  • Puffadás
  • Hányinger
  • Diszkomfort érzet


Az Iberogast®-ban található gyógynövények aktiválják a túl lassan vagy renyhén mozgó gyomorizmokat, enyhítik a fájdalmat és a görcsöt a gyomorizmok ellazításával, nyugtatják a túlérzékeny gyomoridegeket, valamint gyulladáscsökkentő, anti-oxidáns hatással is rendelkeznek


Iberogast: 1 megoldás, 5 emésztési panaszra a gyógynövények erejével.

 

Iberogast belsőleges oldatos cseppek. Vény nélkül kapható gyógyszer.


.HU.MKT.CC.12.04.2019.1944Forgalmazza: Bayer Hungária Kft. Budapest 1123 Alkotás u. 50.


A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!
további 5 cikk


rólunk

rólunk
akciók
újdonságok
aktuális
top 10
magazin
gyógyszerész válaszol
a weboldal használata

ászf
adatkezelési tájékoztató
elállási nyilatkozat
szállítási feltételek
fizetési feltételek
hűségkártya ászf
hűségkártya adatkezelési tájékoztató
hűségkártya regisztráció
vásároljon nálunk

gyógyszertáraink
webshop

Év honlapja 2017
ügyfélszolgálat


telefon: +36 20 40 80 000
hétfő - péntek 9-17:30-ig
e-mail: webshop (kukac) unipatika.hu
kapcsolat

facebook instragram linkedin

feliratkozás hírlevélrewebpatika
Webshopunkon az alábbi bankkártyákkal fizethet:
bankkártya
Tájékoztató a bankkártyás fizetéssel kapcsolatban.
Minden jog fenntartva!
© 2019 Unipharma Gyógyszerkereskedelmi Kft.