Őszi életmódváltás - készülj fel testben-lélekben a hideg hónapokra!

Őszi életmódváltás - készülj fel testben-lélekben a hideg hónapokra!

Az életmódváltásra hajlamosak vagyunk úgy gondolni, mint ami kizárólag a januári hónapban lenne lehetséges. Tény pedig, hogy minden nap egy új esély, és ezt a nyári tikkasztó forróság után egyre inkább érezzük. Mind többen vannak azok, akik szeretnék a nehezen elért bikiniformát jövő nyárig megőrizni. Nem csak a külsőségek indokolják azonban az életmódra való odafigyelést, hanem az egészség megőrzése is.

 

Az egészséges életmód trend lett, pozitív hatásait viszont minden érdeklődő megérezheti közérzetén. Az őszi verőfényes napok arra hívják fel figyelmünket, hogy az élet szép, és még a sokak számára nehézkesen induló szeptemberi időszak ellenére is valamiféle újrakezdést élhetünk meg ilyenkor. Az utolsó meleg napokat azonban nem csak napfürdőzésre és természetjárásra használhatjuk, hanem arra is, hogy sikerüljön felkészülni az előttünk álló hideg hónapokra. Mindez az egészség és a fittség megőrzésének érdekében is nagyon fontos, de természetesen nem mehetünk el a lelki állóképesség kérdése mellett sem.

 

Irány a friss levegő!

 

A friss levegőn végzett mozgás sokszorosan hálálja meg magát. A tapasztalatok azt mutatják, hogy minden korábbinál többen végzik munkájukat a négy fal között, egy íróasztal mögött. Ilyenkor nem csak a mozgásszegény életmód és az elhízás jelenthetnek problémát, hanem a D-vitamin hiánya is. Nem véletlen, hogy legalább a hétvégéken érdemes sok időt a friss levegőn tölteni. Ha nem is szeretnél hosszú kilométereket lefutni, akkor is megtalálhatod azt a mozgásformát, mely nem erőltet meg, mégis átmozgat és pszichésen is jó hatással van Rád. Hazánk szebbnél-szebb kirándulóhelyekkel várja a természet szerelmeseit, s ha nem utaznál messzire, akkor biztosan környékeden is rábukkanhatsz erdei ösvényekre, arborétumokra, állatkertekre vagy egyszerűen lélegzetelállító parkokra, melyek sétára invitálnak.

 

Mikrotápanyagok természetes forrásból

 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbb élelmiszer nem tartalmazza a megfelelő mennyiségben a vitaminokat és ásványi anyagokat. Érdemes tehát arra törekedni, hogy minél természetesebb forrásból igyekezzünk ezeket bevinni a szervezetbe. A szezonális zöldségek és gyümölcsök remek választásnak bizonyulnak. Az ősz nagy kedvenceinek számít a dió, a sütőtök, de a káposztafélékben, a szőlőben és az almában rejlő lehetőségeket is célszerű megragadni. Minél kevesebb idő telik el a leszedés és a fogyasztás között, annál tisztább, jobban felhasználható antioxidánsok, vitaminok és ásványi anyagok juttathatóak be.

 

Persze nem elítélendőek az étrend-kiegészítők sem, hiszen sajnos a modern életvitel, a nagyvárosi lét, a stressz sajnos nagymértékben csökkentik a mikroelemek jelenlétét. Az egészség és a fittség megőrzése az ősztől induló időszakban különösen fontos, hiszen a meghűléses megbetegedések ilyenkor támadnak leginkább. Ha erős az immunrendszered, úgy még az egyébként kivédhetetlen vírusokkal is könnyebben veszed majd fel a küzdelmet.

 

Pszichés egyensúly a mindennapokban

 

Azt gondolhatnánk, hogy mi sem egyszerűbb ennél. Aztán a mindennapi mókuskerékben hamar rájövünk arra, hogy míg a testi egészségért tudatos döntésekkel tudunk tenni, addig a kényes lelki egyensúly megőrzése már nagyobb munkát követel meg tőlünk. Tény pedig, hogy a pszichés harmónia mindennek az alapja, és gyakran akár megbetegedések is jelentkezhetnek, ha tartós stressznek vagyunk kitéve. Az ezoterikus tudományok az energiaáramlás blokkjait látják a betegségekben, mások inkább pszichés tényezőkre vezetik vissza az egészségügyi problémákat. Test és lélek szoros egységben van, így ahhoz kétség sem férhet, hogy egyik egészsége sem valósulhat meg a másiké nélkül. Meggondolandó tehát, hogy mekkora teret engedjünk életünkben az olyan helyzeteknek és embereknek, amelyek romboló hatással vannak ránk nézve. Néha ilyen téren is érdemes nagytakarítást végezni.

 

Nem mindegy az otthoni környezet!

 

Ugyan a nap nagy részét rendszerint otthonunktól távol töltjük, mégsem mindegy, hogy milyen környezet fogad bennünket a négy fal között. Fontos, hogy megtaláld saját stílusod, és azt színek, térrendezés, tárgyak kapcsán is beépítsd otthonodba. Az őszi időszakban a szekrénybe kerülnek a nyári könnyű textíliák, és helyüket átveszik a kötött, horgolt, puha takarók, párnák. Az illatgyertyákkal azonnal otthonos hatást érhetünk el, de megéri akár őszi terményekből, alapanyagokból saját kézzel dekorációs elemeket is készíteni. A Pinterest tele van jobbnál-jobb ötletekkel, melyekhez sokszor csak kreativitásra van szükség. Az ilyen elfoglaltságok is közelebb vihetnek saját magadhoz, ez pedig az életminőség javításának eszköze is lehet.

 

Fedezd fel az ételben rejlő értéket!

 

A mai kor emberének egészen különös viszonya van az ételekhez. Vannak, akiket bűntudattal töltenek el a plusz kilók miatt, mások a boldogság forrását látják abban. Hajlamosak vagyunk azonban elfeledkezni arról, hogy tulajdonképpen az étel az, ami táplálja a testet, ezért korántsem mindegy, milyen minőséget részesítünk előnyben. Fontos, hogy ősszel is add meg a szervezeted számára a szükséges mikro-és makrotápanyagokat, melyek a jó közérzet és a szépség szolgálói lehetnek. A hedonista hozzáállás helyett érdemes meglátni azt az értéket, melyet a tányérra kerülő fogások jelentenek.

 

Valahol mindez olyanfajta odafigyelés, amellyel saját magunk érdekében tehetünk. Bár ősszel sokan új kihívásokkal találják szembe magukat, de nem érdemes elfeledkezni arról, hogy a karrier és a hétköznapi bosszúságok csupán életünk egy szeletkéjét jelentik, nem szabad tehát komolyabban görcsölni ezeken, mint amennyit tényleg megérdemelnek. Ha pedig egy élethelyzet már nem okoz örömet, és nem látod benne a pozitívumokat, akkor megfontolást érdemel a változtatás. Az őszi verőfényes napsütésben egy hosszú séta alkalmával akár olyan problémákra is megoldást találhatsz, amelyek már régóta nyomasztanak. Adj lehetőséget saját magadnak arra, hogy az én-idő valóban betöltse a neki szánt szerepet.

 

Írta: Kiss Anita
további 5 cikk


rólunk

rólunk
akciók
újdonságok
aktuális
top 10
magazin
gyógyszerész válaszol
a weboldal használata

ászf
adatkezelési tájékoztató
elállási nyilatkozat
szállítási feltételek
fizetési feltételek
hűségkártya ászf
hűségkártya adatkezelési tájékoztató
hűségkártya regisztráció
vásároljon nálunk

Bejelentkezés
Regisztráció

Év honlapja 2017
ügyfélszolgálat


telefon: +36 20 40 80 000
hétfő - vasárnap 9 - 21:00-ig
e-mail: webshop (kukac) unipatika.hu
kapcsolat

facebook instragram linkedin

feliratkozás hírlevélrewebpatika
Webshopunkon az alábbi bankkártyákkal fizethet:
bankkártya
Tájékoztató a bankkártyás fizetéssel kapcsolatban.
Minden jog fenntartva!
© 2020 Unipharma Gyógyszerkereskedelmi Kft.