PHOTOAGING - AZ UV SUGÁRZÁS OKOZTA BŐRÖREGEDÉS

PHOTOAGING - AZ UV SUGÁRZÁS OKOZTA BŐRÖREGEDÉS

A nap sugarainak számos pozitív hatása van szervezetünkre. Segítik a D vitamin termelődését, jó hatással vannak egyes bőrbetegségekre és a hangulatunkra. Mindemellett veszélyt is jelentenek a bőrünk számára: súlyos leégést, bőrelváltozásokat, visszafordíthatatlan betegségeket bőrrákot okozhatnak és előidézik a bőr korai öregedését (photoaging).

 

Az UltraViola sugarak a napsugárzás 7%-át teszik ki, hullámhossza kevesebb, mint 400 nm, de energiája nagyobb, mint a látható -, és az infravörös fényé.

 

Az UV sugarak másképp érik a bőrt különböző szélességi körön, évszakban, napszakban és tengerszint feletti magasságon. A Föld a napsugarak egy részét elnyeli, de a hóról a sugarak 80%-a, a vízről 25%-a, a homokról 15% -a verődik vissza, ezért körültekintőnek kell lenni a fényvédő kiválasztásában az év minden napján.

 

Nem minden UV sugárzás egyforma. Az UVB az epidermiszig hatol a leégésért felelős sugárzás.Az UVA egészen a dermiszbe tud eljutni, ahol az elasztin és kollagén rostokat károsítja vagy megváltoztatja, előidézve a korai bőröregedést, illetve roncsolhatja a DNS-t - így okozva alegsúlyosabbbőrrákot, a melanómát. Mivel az UVA sugaraknak nincs közvetlen diszkomfort érzetet nyújtó hatása (csak extrém hosszú besugárzási idő után), így nem érezzük azonnal a káros hatásukat. Az UVC sugárzás, mely a legveszélyesebb, nem éri el a földfelszínt az ózonréteg védőrétege miatt.

 

Az öregedés, így a bőr öregedése is egy természetes folyamat, amely mindenkit másként érint, és mindenki másként éli meg. A folyamat megjelenése különböző életkorra tehető, ezért fontos, hogy már az első jelek észlelésekor pontosan tudjuk, mit tehetünk ellene.

 

TUDTA?

 

A belső öregedés az idő múlásának köszönhető, ami genetikai, élettani adottságainktól függ, illetve a külső tényezőktől. A külső tényezők a belső bőröregedés idejét gyorsítják fel. A photoaging (UV expozíció által kiváltott jellegzetes változása a bőrnek) folyamata tudatos megelőzéssel lassítható.

 

Az öregedési folyamatban az UV sugárzás és a stressz nagy szerepet játszik.

 

A szolárium nagy dózisban UVA sugarakat bocsát ki, ezzel a bőrben elindíthatja a bőrrák kialakulásához vezető káros folyamatokat és a bőr korai öregedését okozza. Ahhoz, hogy elkerülje az UV sugarak bőröregítő és bőrkárosító hatását elengedhetetlen a fényvédő alkalmazása.


Forrás: Bioderma Laboratoire

további 5 cikk


rólunk

rólunk
akciók
újdonságok
aktuális
top 10
magazin
gyógyszerész válaszol
a weboldal használata

ászf
adatkezelési tájékoztató
elállási nyilatkozat
szállítási feltételek
fizetési feltételek
hűségkártya ászf
hűségkártya adatkezelési tájékoztató
hűségkártya regisztráció
vásároljon nálunk

Bejelentkezés
Regisztráció

Év honlapja 2017
ügyfélszolgálat


telefon: +36 20 40 80 000
hétfő - vasárnap 9 - 21:00-ig
e-mail: webshop (kukac) unipatika.hu
kapcsolat

facebook instragram linkedin

feliratkozás hírlevélrewebpatika
Webshopunkon az alábbi bankkártyákkal fizethet:
bankkártya
Tájékoztató a bankkártyás fizetéssel kapcsolatban.
Minden jog fenntartva!
© 2019 Unipharma Gyógyszerkereskedelmi Kft.