Segtsnk l畸ainkon, hogy fell駘egezhessenek!

A brkeményedést sokan csupán esztétikai problémának tartják, pedig annál sokkal komolyabb és kellemetlenebb jelenség, mivel fájdalmas következményei lehetnek. Általában lábon jelenik meg, azokon a brterületeken, amelyek rendszeres és fokozott igénybevételnek vannak kitéve, azaz a talp és a sarok részen. Akár már egy rosszul megválasztott cip is elegend ahhoz, hogy a brkeményedés kialakuljon. A legfontosabb, hogy elzzük meg ezt, de ha már megjelent, számos praktikával megszabadulhatunk tle.

Alkalmazhatunk például szódabikarbónás lábfürdt, amely segít az elhalt hámsejtek fellazításában és eltávolításában. A kamillateás vagy almaecetes borogatás is kiváló e célra.

A karbamid (urea) a br természetes hidratáló hatóanyaga. A br azon részében található, ahol a nedvesség lekötdik. A normál br körülbelül 1% karbamidot tartalmaz, míg a száraz brben karbamid hiány lép fel. Többek között kiszáradt testbrre használt krémekbe, emulziókba is találunk karbamidot, melyek nagyban hozzájárulnak a br rugalmasságának és hajlékonyságának megrzéséhez. Mint hatóanyag, ideális a beszáradt, felkeményedett br ápolására is, hámoldó hatása pedig mérsékeli és puhítja még a legdurvább brkeményedést is. 
tov畸bi 5 cikk
© 2018 Unipharma Gygyszerkereskedelmi Kft.    
Minden jog fenntartva!