Segítünk hogy vedd rá magad az edzésre

Segítünk hogy vedd rá magad az edzésre

Mennyit mozogsz a mindennapokban? A rendszertelen, rohanó életmód sajnos gyakran rányomja a bélyegét szokásainkra, és sokszor még akkor is elmarad a testmozgás, ha egyébként szeretjük átmozgatni magunkat. Januárban rendszerint megtelnek a konditermek, de általában ez nem tartós jelenség. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a nem megfelelően megválasztott mozgásforma legalább annyira hatással lehet elhatározásunk szilárdságára, mint az, ha a lustaság erősebb a tenni akarásnál. Hogyan lehetsz motivált, és valósíthatod meg az edzésekkel kapcsolatban magad elé kitűzött célokat? Cikkünkben ehhez igyekszünk segítséget nyújtani.

 

1. Egészségmegőrzés

 

A mozgáshiány nem csak plusz kilókkal mutatkozik meg, hanem rendszerint az egészségi állapotra is negatív hatással van. A súlyfelesleg ízületi panaszokhoz, rossz közérzethez, energiahiányhoz, valamint szív-és érrendszeri megbetegedésekhez vezethet. Világosan látható tehát, hogy nem pusztán a megjelenésre van hatással az elhízás, hanem bizony egészségügyi kockázatokat is rejt magában. Fontos, hogy a külsőségeken túl azért is igyekezz változtatni, hogy egészséges maradhass. Meríts erőt szeretteidből, és gondolj arra, értük érdemel odafigyelést saját egészséged.

 

2. Félre a súlyfelesleggel!

 

A legtöbben azért igyekeznek belevágni az életmódváltásba, mert fogyást remélnek tőle. A plusz kilók mennyiségétől függően azonban nem biztos, hogy gördülékeny lenne az út. Ha egyik napról a másikra sikerülne lefogyni az embereknek, akkor senki nem küzdene felesleges kilókkal. Ahelyett azonban, hogy a fogyókúrás csodaszerektől várnád a megoldást, inkább vedd kezedbe az irányítást! Változtasd meg étkezési szokásai és mozogj rendszeresen! Gondolj arra, hogy milyen képet látsz majd a tükörben, miután sikerült öt-tíz, vagy akár harminc kilótól megszabadulnod! A hiúság sokak számára éppen elég motivációnak számít, de láss a külsőségeken túl is! Higgy abban, hogy a fogyással nem csak a kisebb méretű ruhák viselését nyerheted, hanem a magabiztosság semmihez sem fogható érzését is!

 

3. Önértékelés, magabiztosság

 

Az elhízás rendszerint magával hozza az önbizalomhiányt. Ugyan felesleges kilókkal is élhetsz teljes életet, de ha korábban kevesebbet nyomott a mérleg, akkor belül biztosan úgy gondolod, jobb életminőséggel járt együtt az. Ha azt a képet látod magadról, ami szerinted vonzó, akkor ez magabiztosságodon garantáltan megmutatkozik. S mi más lenne fontosabb napjainkban, mint az, hogy önbizalom sugározzon rólad akár egy állásinterjún, akár az esti randevú alkalmával? Ugyanakkor tény az is, hogy akár a karrierépítés, akár az ismerkedés terén nagyobb sikered lehet, ha súlyod a normál kategóriában mozog. Változtass a sikerekért és a magabiztosan megélt élethelyzetekért, amikor nem kell szégyenkezned a felesleges kilók miatt!

 

4. Energia a mindennapokban

 

A plusz kilók többletterhet jelentenek a szervezet számára, és ez akár a testmozgás, akár a mindennapi tevékenységek során megmutatkozik majd. A súlyfelesleggel küzdők gyakran panaszkodnak energiahiányra, aminek búcsút mondhatsz a rendszeres edzésekkel. Nem csak izmaid lesznek erősebbek, de a leadott kilókkal egyidejűleg visszanyerheted korábbi énedet, akinek nem jelentett problémát például az emeletre lépcsőzés vagy akár az intenzív mozgás edzés során. Hozd ki magadból a maximumot, motiváljon ez az edzésekkor!

 

5. Jó közérzet, ami felbecsülhetetlen

 

A jó közérzet mindig több tényező függvényeként alakul. Természetesen vannak olya környezeti tényezők, amelyekre nem lehetünk hatással, viszont saját életed a Te kezedben van! Miért törődnél bele abban, hogy a plusz kilók boldogságod útjába állnak? Az energikus mindennapok visszanyerhetőek, de csak akkor, ha odafigyelsz életmódodra. Valóban megéri a naponta elfogyasztott csokoládék és péksütemények jelentette pillanatnyi öröm? Fedezd fel az egészséges, alakbarát ennivalókban rejlő élvezeti értéket!Könnyen lehet, hogy eddig nem jól készítetted a zabkását, ezért nem szeretted! Olvass az egészséges életmód témában, ma már online is elérhetőek hasznos tartalmak, de mindenképpen hiteles forrást válassza a tájékozódásra.

 

6. Közeledik a nyár!

 

Sokan úgy vannak vele, hogy a nyári bikiniszezon még messze van. Tény azonban, hogy a bombaforma télen készül, ezért érdemes már most hangsúlyt helyezni arra, mit eszel és mennyit mozogsz. Képzeld el, hogy a strandon végre nem takargatod majd magad törölközővel, hanem büszkén mutatod meg lapos hasad és formás feneked! A női hiúság nagy erőt képes adni még akkor is, amikor legszívesebben a kanapén heverésznél egész délután. Sokszor elég csak napi félórát hasznosabban eltölteni ennél. Irány az uszoda, ahol súlyfelesleggel is ízületbarát módon mozoghatsz. Eljárhatsz kerékpározni, kocogni, de a csoportos órák és a személyi edzővel történő edzés is remek választásnak bizonyulnak.

 

7. Haladj lépésenként!

 

Mielőtt azonban azonnal tíz kilométernyi futást terveznél, haladj inkább lépésenként. Nem mindegy, milyen állapotban van tested, milyen állóképességgel rendelkezel, és mennyi rajtad a felesleg. Fontos, hogy sérülés nélkül úszd meg az életmódváltás időszakát, ezért plusz kilókkal mindenképpen az ízületkímélő mozgásra célszerű törekedned. Mire gondolunk pontosan? A manapság nagyon divatos futást is érdemes kocogás és tempós séta váltogatásával kezdened. Amint állóképességet szerzet, és a feleslegből is lement valamennyi, növelheted a kocogással, majd később a futással töltött időtartamot, és csökkentheted a séta mennyiségét. Hasonló a helyzet a súlyzós edzésekkel, vagy például a fitness órákról, ahol minden intenzív gyakorlatnak létezik könnyebb fajtája is, ami kifejezetten a kezdők és az elhízással küzdők számára bizonyul ideálisnak. Ha lépésenként haladsz, lassan de biztosan felépítheted állóképességed, edzettséget szerezhetsz, és tudatosan, célirányosan haladhatsz így a vágyott irányba.

 

Írta: Kiss Anita

 

Forrás: http://www.egeszsegkalauz.hu/eletmod/mozgas/a-testmozgas-20-bizonyitott-elonye/m0bjz9d
további 5 cikk


rólunk

rólunk
akciók
újdonságok
aktuális
top 10
magazin
gyógyszerész válaszol
a weboldal használata

ászf
adatkezelési tájékoztató
elállási nyilatkozat
szállítási feltételek
fizetési feltételek
hűségkártya ászf
hűségkártya adatkezelési tájékoztató
hűségkártya regisztráció
vásároljon nálunk

Bejelentkezés
Regisztráció

Év honlapja 2017
ügyfélszolgálat


telefon: +36 20 40 80 000
hétfő - vasárnap 9 - 21:00-ig
e-mail: webshop (kukac) unipatika.hu
kapcsolat

facebook instragram linkedin

feliratkozás hírlevélrewebpatika
Webshopunkon az alábbi bankkártyákkal fizethet:
bankkártya
Tájékoztató a bankkártyás fizetéssel kapcsolatban.
Minden jog fenntartva!
© 2019 Unipharma Gyógyszerkereskedelmi Kft.