Magazin

 1. November 27, 2021

  A betegség lélektana: célkeresztben a hétköznapi betegségek

  Míg gyermekkorban a megfázás egyet jelentett az otthon eltöltött szabadidővel, addig felnőttként már egészen más a helyzet. A megannyi teendő mellett a mai kor embere nem engedheti meg magának a betegséget, még akkor sem, ha csupán egy őszi meghűlésről van szó.

  Bővebben
 2. November 24, 2021

  5+1 fontos tudnivaló a szorongásról

  Dübörgő szív, hányinger, fejfájás, hőhullámok- a tüneteket bizonyára nem kell tovább sorolni, hogy a szorongással küzdők magukra ismerjenek. Alapvetően érdemes a pánikbetegséget és a szorongást elkülöníteni egymástól. Míg az első akár gyógyszeres kezelést is szükségessé tesz, addig a szorongás nélküle is a normális mederbe terelhető.

  Bővebben
 3. November 21, 2021

  Hogyan befolyásolja a testsúly az immunrendszer erősségét?

  Beteg bárki lehet. A genetika, a szerzett fertőzések, vagy az életmódból adódó problémák egyaránt felelőssé tehetőek az egészségügyi gondokért. A témával kapcsolatban azonban kiemelt jelentőséggel bír a prevenció. Amit csak lehet, azt előzzük meg. De vajon lehetséges-e ez akkor, ha a mérleg nem a megfelelő értéket mutatja?

  Bővebben
 4. November 18, 2021

  9 tipp, hogyan változtass rossz szokásaidon

  Mindenkinek vannak hibái. Tökéletes ember éppen úgy nem létezik, mint hibátlan és tökéletes élet. Mindenkinek megvan a maga keresztje, bár sokszor saját magunknak csináljuk a problémákat. Aki már benne volt a rossz szokások, függőségek ördögi hálójában, nos, az pontosan tudja, milyen nehéz lehet kijönni abból.

  Bővebben
 5. November 15, 2021

  Téli egészségügyi problémák? Erre számíthatsz a hideg időben!

  Az éjszakai fagyok idén nem várattak sokáig magukra, és akik reggelente indulnak útnak, már a jégkaparót is elővették. Bár a nappali hőmérséklet még igen kellemes, de a hűvös reggeleken már a sapka és a sál szinte nélkülözhetetlennek bizonyulnak. Míg nyáron a gombás fertőzések kerülnek fókuszba, addig az ősztől tavaszig terjedő hónapokban a meghűlés, a vírusfertőzések számítanak gyakorinak.

  Bővebben
 6. November 13, 2021

  Itt a torokfájás időszaka - mutatjuk a természetes megoldásokat!

  Rendszerint ugyanúgy kezdődik. Először csak kapar, száraznak érzed, majd jön a nyeléskor jelentkező fájdalom és jobb esetben az orrfolyás. Igen, nem más ez, mint a torokfájás, amit már gyermekkorunk óta jól ismerünk a legtöbben. Vannak, akik már gyermekként túlestek a torokmandula eltávolításán, mások kinőtték a folyamatos torokfájást és mandulagyulladást.

  Bővebben
 7. November 10, 2021

  Megbetegedés évszakváltáskor - tényleg nagyobb a kockázata?

  Tüsszögés, nátha, torokfájás- a tüneteket mindenki ismeri, és a legtöbben évente legalább egyszer meg is tapasztalja. Az évszakváltás időszakában rendszerint többen vannak a háziorvosoknál, és a patikákban is gyakran érdeklődnek a forró italporok, valamint a szopogatós tabletták iránt.

  Bővebben
 8. November 08, 2021

  Készülj fel a télre! - testben és lélekben egyaránt

  A tél megállíthatatlanul közeleg, és ez így van rendjén. A hideg idővel együtt viszont megjött a fűtési szezon, a kötött pulcsik ideje, és lassan sapka és sál nélkül már nem érdemes az utcára menni. Öltözködési szokásaid persze annak függvényében alakulhatnak, hogy autóval vagy tömegközlekedéssel jársz-e, de a vastag ruhaneműket biztosan nem úszhatod meg.

  Bővebben
 9. November 05, 2021

  Az évszakváltáskor jelentkező ízületi fájdalmak - Létezik megoldás?

  Az időjárás változásai egyértelműen hatással vannak közérzetünkre. Fiatalon szinte meg sem érzi az ember a dolgot, de az évek múlásával akár már a harmincas években is érzékenyekké válhatunk a frontokra. Mindez fokozottan jelentkezik az évszakváltáskor, amikor jelentős hőmérséklet különbségek is kialakulhatnak egy napon belül.

  Bővebben
 10. November 02, 2021

  Őszi torokszárazság - mi állhat a háttérben?

  Az ősz egyet jelent a felső-légúti megbetegedések időszakával. Ilyenkor egyre többen keresik háziorvosukat torokfájással, köhögéssel. Mindez különös figyelmet érdemel napjainkban, hiszen a világjárvánnyal összefüggésben sokan azonnal arra gondolnak, hogy esetleg elkapták a vírust. Korántsem biztos azonban, hogy ennyire súlyos a helyzet. 

  Bővebben