Magazin

 1. August 05, 2021

  Az életminőség javulása fogyás után - felejtsd el a súlyfelesleget!

  A fogyás központi téma a mai kor embere számára. Nem csak az Instagramon szembejövő modellek kapcsán fontos ez, hanem rendszerint az egészségi állapottal összefüggésben is. Aki normál testsúlyról indulva valamilyen oknál fogva felszedett már magára 10 vagy akár annál több kilót is, ő pontosan tudja, mennyi hátulütővel jár a dolog.

  Bővebben
 2. August 03, 2021

  Előzze meg a fogszuvasodást!

  Támogtatott tartalom

  Magyarországon a 6 éves gyerekek csupán 41%-a ép fogazatú, pedig a fogszuvasodás megelőzhető. Hogyan? A fogszuvasodás megelőzésének négy alappillére a helyes fogápolás, a megfelelő táplálkozás, a rendszeres fogászati szűréseken való részvétel, valamint a szájápolási termékek megfelelő fluoridtartalma.


  A helyes fogápolás esetén hangsúlyozni kell azokat a hibákat, amelyek fogmosás során problémákat okoznak. Sokan erős, vízszintes, előre-hátra tartó mozdulatokkal tisztítják a fogak külső felszínét, elkoptatva a fogak ínyhez közeli részét, a fognyakakat; és így fogérzékenység alakulhat ki. Ezeket a fogfelszíneket körkörös, az ínytől a fogak felé tartó söprögető mozdulatokkal javasolt tisztítani. Továbbá, ha a fogak nyelv felőli részét nem tisztítjuk meg alaposan az ínytől a fogak felé tartó söprögető mozdulatokkal, sok fogkövünk lesz, amely eltávolítását szájhigiénikus vagy fogorvos végzi. A fogak rágófelszínét előre-hátra tartó mozdulatokkal t

  Bővebben
 3. August 02, 2021

  Mit tehetünk a vizesedés ellen?

  Magasvérnyomás-betegség, szív-és érrendszeri problémák- leginkább ezek jutnak eszünkbe arról, ha vizesedéssel szembesülünk. Főként a bokára asszociálunk ilyenkor, pedig az egész testet is érintheti a vízvisszatartás.

  Bővebben
 4. July 30, 2021

  Hipochondria: félelem a betegségtől, vagy ennél több?

  Tartasz az orvosi kezelésektől? Vagy éppen mindig keresed a lehetőséget, hogy újabb és újabb egészségügyi problémáknak járhass a végére szakember segítségével? Az egészségügyi ellátás minőségéről, elérhetőségéről az elmúlt időszak tükrében sokáig vitatkozhatnánk, abban azonban mindenki egyetért, hogy ha komoly a baj, akkor bizony azonnali segítségre van szükség.

  Bővebben
 5. July 28, 2021

  Miért fontos a rendszeres tüdőszűrés?

  Tudtad, hogy a tüdőszűrést hazánkban elsősorban nem a rákos megbetegedés kiszűrésére alkalmazták? A TBC felismerése volt a cél, ám a rendszeresen végzett vizsgálatok során gyakran derült fény a még panaszmentes stádiumban levő tüdőrákos megbetegedésekre.

  Bővebben
 6. July 26, 2021

  Hogyan segítheted nyirokrendszered működését?

  Amikor egészségmegőrzésről van szó, akkor hajlamosak vagyunk a nyirokrendszer működését alulbecsülni. Fontos azonban tudni, hogy ez aktívan hozzájárul a méregtelenítéshez és az immunrendszer optimális működéséhez. Az is bebizonyítást nyert, hogy a hasi elhízás sok esetben nem csak zsírból áll, hanem a pangó nyiroknedvek is szerepet kaphatnak a plusz centik kialakulásában.

  Bővebben
 7. July 22, 2021

  Egészségesen strandoláskor is!

  Az egyre melegebbé váló nappalok sokunkat csábítják strandolásra. Hazánk korszerű élményfürdőkkel, igényes tavakkal és fürdőhelyekkel várja mindazokat, akik egyetlen nap, egy hosszú hétvége erejéig, vagy hosszabb időre szeretnének vízközelben pihenni.

  Bővebben
 8. July 20, 2021

  Hogyan hat a nyári szabadság a mentális egészségre?

  Már bőven benne vagyunk a nyárban, és néhány tikkasztó időszakkal is megmutatta az évszak erejét. Nem véletlen, hogy egyre többen kívánkoznak vízpartra, és a tengerpartok irányába is elindultak a tömegek.

  Bővebben
 9. July 12, 2021

  Miért hasznos a sírás a szervezet számára?

  Szomorúság, elkeseredettség, csalódás vagy éppen öröm- csak néhány olyan érzés, melyek könnyeket csalnak szemünkbe. A sírás tulajdonképpen végigkíséri életünket, és érzelmeink egyfajta gyakran vissza nem tartható kifejeződésének számít. Már akkor szerephez jutott, amikor beszélni sem tudtunk, és életünk nehéz vagy éppen felemelő pillanataiban is sor kerül rá.

  Bővebben
 10. July 09, 2021

  A hialuronsav 10 elképesztő tulajdonsága

  hiluronsav az egyik legnépszerűbb összetevő a kozmetikum- és smink gyártásban. Annyira népszerű, hogy szinte már elvárás, hogy minden termékben legyen. Népszerűsége nem véletlen ez az egyik legtöbbet kutatott és legtöbb tudományos bizonyítékkal rendelkező alapanyag. Alapvetően a bőrünkben is természetesen megtalálható építőelem.

  Bővebben
Betöltés...
megújult webshop
15% KEDVEZMÉNY!

Regisztrálj webshopunkra és küldünk Neked egy 15% kedvezményre jogosító kupont!


Regisztrálok