Magazin

 1. July 30, 2021

  Hipochondria: félelem a betegségtől, vagy ennél több?

  Tartasz az orvosi kezelésektől? Vagy éppen mindig keresed a lehetőséget, hogy újabb és újabb egészségügyi problémáknak járhass a végére szakember segítségével? Az egészségügyi ellátás minőségéről, elérhetőségéről az elmúlt időszak tükrében sokáig vitatkozhatnánk, abban azonban mindenki egyetért, hogy ha komoly a baj, akkor bizony azonnali segítségre van szükség.

  Bővebben
 2. July 28, 2021

  Miért fontos a rendszeres tüdőszűrés?

  Tudtad, hogy a tüdőszűrést hazánkban elsősorban nem a rákos megbetegedés kiszűrésére alkalmazták? A TBC felismerése volt a cél, ám a rendszeresen végzett vizsgálatok során gyakran derült fény a még panaszmentes stádiumban levő tüdőrákos megbetegedésekre.

  Bővebben
 3. July 26, 2021

  Hogyan segítheted nyirokrendszered működését?

  Amikor egészségmegőrzésről van szó, akkor hajlamosak vagyunk a nyirokrendszer működését alulbecsülni. Fontos azonban tudni, hogy ez aktívan hozzájárul a méregtelenítéshez és az immunrendszer optimális működéséhez. Az is bebizonyítást nyert, hogy a hasi elhízás sok esetben nem csak zsírból áll, hanem a pangó nyiroknedvek is szerepet kaphatnak a plusz centik kialakulásában.

  Bővebben
 4. July 22, 2021

  Egészségesen strandoláskor is!

  Az egyre melegebbé váló nappalok sokunkat csábítják strandolásra. Hazánk korszerű élményfürdőkkel, igényes tavakkal és fürdőhelyekkel várja mindazokat, akik egyetlen nap, egy hosszú hétvége erejéig, vagy hosszabb időre szeretnének vízközelben pihenni.

  Bővebben
 5. July 20, 2021

  Hogyan hat a nyári szabadság a mentális egészségre?

  Már bőven benne vagyunk a nyárban, és néhány tikkasztó időszakkal is megmutatta az évszak erejét. Nem véletlen, hogy egyre többen kívánkoznak vízpartra, és a tengerpartok irányába is elindultak a tömegek.

  Bővebben
 6. July 12, 2021

  Miért hasznos a sírás a szervezet számára?

  Szomorúság, elkeseredettség, csalódás vagy éppen öröm- csak néhány olyan érzés, melyek könnyeket csalnak szemünkbe. A sírás tulajdonképpen végigkíséri életünket, és érzelmeink egyfajta gyakran vissza nem tartható kifejeződésének számít. Már akkor szerephez jutott, amikor beszélni sem tudtunk, és életünk nehéz vagy éppen felemelő pillanataiban is sor kerül rá.

  Bővebben
 7. July 09, 2021

  A hialuronsav 10 elképesztő tulajdonsága

  hiluronsav az egyik legnépszerűbb összetevő a kozmetikum- és smink gyártásban. Annyira népszerű, hogy szinte már elvárás, hogy minden termékben legyen. Népszerűsége nem véletlen ez az egyik legtöbbet kutatott és legtöbb tudományos bizonyítékkal rendelkező alapanyag. Alapvetően a bőrünkben is természetesen megtalálható építőelem.

  Bővebben
 8. July 05, 2021

  Mit érdemes tudni a véralvadásról?

  A véralvadás témájával napjainkban egyre többet találkozhatunk. Még az egyébként az egészségügyi témák iránt kevésbé érdeklődők is egyre fontosabbnak tartják a tájékozottságot, hiszen az aktuális helyzet megköveteli ezt. De mi fán terem a véralvadás? Hogyan működik optimálisan a szervezet e szempontból?

  Bővebben
 9. July 03, 2021

  Műtéti altatás: mi történik ilyenkor az emberi szervezetben?

  A modern orvostudomány egyik hatalmas áttörése volt az altatás folyamatának kifejlesztése. Sokak számára egyfajta misztikus dolognak számít az anesztézia, hiszen ha még nem estünk át műtéten, akkor nagyon nehéz elképzelni, mit érezhet - vagyis pontosabban mit nem érezhet- a páciens. Emery Brown, az altatás agyi mechanizmusának szakértője azzal szokta hallgatói számára demonstrálni a folyamat sebességét, hogy az altatás előtti, 100-tól történő visszaszámolás során a 90 alá csak nagyon kevesen jutnak. De mi is történik pontosan az emberi szervezetben az általános érzéstelenítés soráén? Milyen elvárásoknak kell megfelelnie az anesztéziának? Hogyan zajlik a folyamat? Cikkünkben ilyen izgalmas kérdésekre keressük a válaszokat.

  Bővebben
 10. June 29, 2021

  MI A SZÉKREKEDÉS?

  A székrekedés egy gyakori probléma, amiről kevés szó esik. Székrekedésről jellemzően akkor beszélhetünk, ha a székelés gyakorisága heti 3 alkalom alá csökken, bár ez nem egy abszolút szabály. Valójában minden embernek megvan a saját emésztési ritmusa, függ például az életkortól és étrendtől, hogy az étel mennyi idő alatt halad át a bélrendszeren, így a székelés gyakorisága egyénenként nagymértékben változik.

  A székrekedés kellemetlen tényező lehet a mindennapokban, amely például a következő tünetekkel járhat: nehéz, akár fájdalmas székelés, kellemetlen érzés a hasban, a székletürítés nem tűnik maradéktalannak, kemény és kis mennyiségű széklet, és akár görcs vagy puffadás is előfordulhat. Bár a székrekedés – amennyiben nem betegség okozza – hétköznapi dolog, a fenti tünetek jelentősen befolyásolhatják a közérzetet.

  Bővebben
Betöltés...
megújult webshop
15% KEDVEZMÉNY!

Regisztrálj webshopunkra és küldünk Neked egy 15% kedvezményre jogosító kupont!


Regisztrálok