Magazin

 1. May 25, 2022

  A környezettudatos vásárlás 8 lépcsőfoka

  A fenntartható fejlődés minden korábbinál gyakrabban emlegetett téma. A klímaváltozás, a tikkasztó hőség és a vízhiány mára valós jelenségekké váltak. Az állatvilágra, a mezőgazdaságra és az egész bolygó állapotára hatással van az, ahogyan környezetünkkel bánunk. Nem véletlen, hogy ma már nem csak a vegánok számára lényeges az, mekkora ökológiai lábnyomot hagynak maguk után.

  Bővebben
 2. May 21, 2022

  Egyedül vagy társaságban? Tényleg választani kellene?

  Az ember társas lény - szokták mondani. Aligha képzelhetünk el egy olyan társadalmat, amelyben ne kerülnénk kapcsolatba másokkal. Az introvertált személyiségek ugyanakkor szeretnék minimalizálni ezeket az interakciókat. De valóban lehetséges és érdemes a minimálisra csökkenteni ezek számát? Lehetséges-e kiegyensúlyozott életet élni akkor, ha a nap nagy részét saját magunkkal töltjük?

  Bővebben
 3. May 18, 2022

  Az elme játékai - Te mivel küzdesz?

  Félelmek, gyötrő gondolatok, a hétköznapokat megnehezítő pszichés állapotok - mindannyian küzdünk valamivel. Gyakran azt hisszük, nincs kiút egy adott helyzetből, pedig néha csak kívülről kellene saját problémáinkra tekinteni. Az összehasonlítgatás soha nem jó alap, viszont ha körülnézünk a világban, talán rádöbbenhetünk arra, mennyire szerencsések vagyunk.

  Bővebben
 4. May 15, 2022

  Súlyfelesleg a számok tükrében

  Nálad mennyit mutat a mérleg? Egyáltalán ráállsz rendszeresen, vagy inkább kerülöd a valósággal történő szembesülést? Sokan vagyunk így ezzel, hiszen mai társadalmunkban gyakran kilókban mérik az ember értékét. Mielőtt azonban felszínességre hivatkozva nyúlnál ismételten a chipses zacskó után, érdemes tudnod, hogy a súlyfelesleg komoly egészségügyi kockázatot is hordoz magában.

  Bővebben
 5. May 12, 2022

  A vérnyomásmérés története: eleinte nem is ismerték a jelenséget!

  A vérnyomás mérése ma már teljesen természetes jelenség. A legtöbb orvosi vizsgálat alkalmával sor kerül rá. A nap 24 órájában történő figyelemmel követése sem lehetetlen, ehhez egy apró eszköz is elegendőnek bizonyul. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ilyen módon sokat meg lehet tudni a vérnyomás nap közbeni ingadozásáról, az életritmussal összefüggő alakulásáról.

  Bővebben
 6. May 10, 2022

  10 ok, amiért állandóan kívánod az édességet

  Csokoládé, sütemény, kekszek és habos desszertek- sokszor elég csak ezekre gondolni, és máris ellenállhatatlan vágyat érez az ember irántuk. Nem véletlen van ez így, az állandó édesség iránti vágy ugyanis összefüggésbe hozható az általános egészségi állapottal és az életvitellel. Ha tehát folyton édes finomságokat tömnél magadba, az nem csupán mohóságodra vezethető vissza.

  Bővebben
 7. May 07, 2022

  Hogyan állítható helyre a szervezet sav-bázis egyensúlya?

  Ha a jó közérzetről és az általános egészségi állapot megőrzéséről van szó, akkor inkább jut eszébe az embernek a táplálkozás és a testmozgás, mintsem a sav-bázis egyensúly. Tény pedig, hogy ez utóbbi kiemelt szerepet tölt be az anyagcsere működésében, az energikusságban, vagy éppen a testsúly alakulásában.

  Bővebben
 8. May 05, 2022

  Fájdalmas izomcsomók a csuklyás izomban

  Sokan ébredtünk már úgy, hogy nehéz volt forgatni a fejünket, görcsöt feszülést éreztünk a nyakizmokban, melyek fejfájást is okoztak számunkra.

  Bővebben
 9. May 02, 2022

  Porckorongsérv – előzzük meg a bajt, védjük gerincünket!

  Gerincünk egészsége a jobb életminőség egyik kulcsa. A porckorongbetegségek, népbetegségnek tekinthetők.

  Bővebben
 10. April 30, 2022

  A hosszú élet titka? - Így csinálják a japánok!

  Bőséges folyadékbevitel? Intenzív edzések? A stressz mindennapokból való kiiktatása? Ezekkel a kérdésekkel sokan találkozhatunk akkor, ha a hosszú és egészséges élet titkát keressük. Pedig elég lenne megkérdezni a japánokat arról, hogyan élik mindennapjaikat.

  Bővebben