Magazin

 1. January 26, 2023

  Egészséges és hosszú haj? - Segítünk megvalósítani!

  Bár az évek múlásával a hajtrendek a rövidebb irányzatok felé mutatnak, mégis korosztálytól függetlenül sokan szeretnének hosszú és egészséges hajat magukénak tudni. A kettő összefügg, ugyanis hiába hosszú, ha nem egészséges, valamint a töredezett hajvégekkel aligha képzelhető el, hogy valóban meg is nő hosszúra a hajkorona.

  Bővebben
 2. January 23, 2023

  Hátfájás fiatalon? Változtass néhány szokásodon!

  A mozgásszervi fájdalmak napjainkban már nemcsak az idős korosztályt érintik, hanem a fiataloknál is előfordulhatnak. A háttérben a megerőltetés, a helytelen testtartás, vagy az oly sokak életében előforduló, ülő munkavégzés állhat.

  Bővebben
 3. January 20, 2023

  Tüszős mandulagyulladás A-tól Z-ig

  A tüszős mandulagyulladás korosztálytól függetlenül előfordulhat. Míg azonban a felnőttek 90 százalékánál vírus okozza a megbetegedést, addig a gyermekeknél ez az arány alacsonyabbra tehető. A felső-légúti problémákkal együtt járó betegség bakteriális vagy vírusos eredetű lehet, és a torokmandulákat érinti – azokon jól látható jeleket maga után hagyva. Felismerése már csak emiatt is rendkívül egyszerű.

  Bővebben
 4. January 17, 2023

  A száraz bőr nem csak esztétikai probléma

  Ahogy csökken a bőr szárazsága, enyhül a bőrpír és a bőrviszketés mértéke és meghosszabbodnak a fellángolások közti tünetmentes időszakok, javul az életminőség felnőtteknél, gyermekeknél egyaránt - bőrünk természetes védelmi rendszere újjáépül.

  Bővebben
 5. January 15, 2023

  Torokfájás? Az antibiotikum időnként igenis indokolt!

  A torokfájás az őszi és téli hónapokban igen gyakori probléma. Elég egy kis meghűlés, és már kapar a torkunk. A legnagyobb elővigyázatosság ellenére is előfordulhat, hogy elkezdődik a folyamat, ami igencsak rányomja bélyegét a közérzetre.

  Bővebben
 6. January 13, 2023

  Ezekre figyelj, ha télen a szabadban sportolsz!

  A téli álom leginkább a medvékre igaz, így aktív emberként nem érdemes hibernálni magad a hidegben sem. A tavasszal és nyáron megszerzett edzettséget gyorsan magad mögött tudhatod, ha téltől a sorozatnézés az elsőszámú elfoglaltságod.

  Bővebben
 7. January 09, 2023

  Januári egészségvédelem: elő a gyömbérrel!

  Hazánkban is bármelyik üzletláncnál elérhető, többféleképp felhasználható, és kifejezetten hatékonyan állítható az egészség szolgálatába. Nem más ez, mint a gyömbér, ami csípős ízéről és a gasztronómiában betöltött szerepéről biztosan ismerős lehet.

  Bővebben
 8. January 08, 2023

  Egészséges 2023-as évet! - 6 tipp, amivel ezúttal sikerülhet!

  Minden évben megfogadod, hogy ezúttal teszel egészségedért? Fogyni szeretnél, vagy egyszerűen felturbóznád immunrendszered? Még mindig keresed az ideális stressz-kezelési technikát? Fontosnak tartod a megelőzést, és 2023-ban a prevenció mellett sem akarsz elmenni? Az egészségmegőrzés állandó téma, és úgy érezheted, már mindent tudsz róla. Az elmélet és a gyakorlat azonban nem ugyanaz.

  Bővebben
 9. January 05, 2023

  Agyserkentő tippek vizsgázóknak

  Vizsgaidőszakban, több hónapon át próbáljuk meg agyi teljesítményünk maximumát nyújtani. Egészségünk érdekében nem árt ilyenkor étrend-kiegészítőkkel is támogatni táplálkozásunkat, ami – valljuk be – ebben az időszakban elég hektikusan alakulhat. Íme néhány, a legálisan beszerezhető legkorszerűbb "smartdrogok"-ból, amelyek patikákban is kaphatóak.

  Bővebben
 10. January 03, 2023

  Álmokból valóság? Legyen 2023 a Te éved!

  Vajon mennyire alkalmasak a jelenlegi körülmények ahhoz, hogy megvalósíts álmaid? A gyakran anyagi forrásokhoz kötött célokhoz valóban nem a legjobbak a jelenlegi viszonyok, és az aktuális árszínvonalat látva, a közeljövőben nem sok minden fog változni. Kereshetsz többet, de ez legalább annyira nehéz, mint amennyire könnyen kimondjuk a megoldásként ideálisnak vélt tervet. Ha viszont az ideális időpontra vársz, előfordulhat, hogy az sosem fog elérkezni.

  Bővebben