3 egyszerű lépés, hogyan szabaduljunk meg a rossz lehelettől

3 egyszerű lépés, hogyan szabaduljunk meg a rossz lehelettől

Miért rossz a leheletem? Miért érezhetem még fogmosás után is? A kellemetlen szájszag gyakori probléma, amely komplexusokat okozhat az emberekkel való beszélgetés során vagy ha túl közel állunk hozzájuk.


Baktériumok milliói rakódnak le a szájüregünkben, ahol lebontják az apró ételdarabokat, amelyek beragadnak a fogak közé vagy az ínytasakba. Ez a folyamat kellemetlen szagú, illékony kénvegyületeket hoz létre, például hidrogén-szulfidot – melynek általában rothadó tojáshoz hasonlító szaga van.

 

Bizonyos esetekben a kellemetlen szájszag oka lehet szervi probléma is, például a vesét vagy a gyomrot érintő betegség. Az esetek kb. 90%-ában azonban a probléma a szájból vagy a torokból származik.

 

Az emberek körülbelül negyedének időnként rossz a lehelete, viszont 6%-uk panaszkodik arról, hogy tartósan szenved ettől a problémától. Az idősebb emberek, illetve a férfiak nagyobb számban érintettek, mint a nők. A fogorvosok szerint a szájszagot általában a nem megfelelő szájhigiéné okozza. A legtöbb esetben viszont, ha betartjuk az alábbi egyszerű lépéseket a mindennapi szájápolási rutin során, a probléma hamarosan megoldódhat!

 

1. lépés: puha sörtéjű fogkefe megfelelő technikával

 

A lepedék kialakulásának megakadályozása a kulcs a rossz lehelet megelőzéséhez. A hatékony fogmosáshoz több dolgot is meg kell fontolnunk. A megfelelő fogkefe finom sörteszálakból álló, sűrűn csomózott kefefejjel rendelkezik, mely könyörtelen a lepedékkel szemben, viszont gyengéd a fogakhoz és az ínyhez. A megfelelő technika legalább ennyire fontos (nem szükséges a rányomás), és persze ott van a megfelelő fogkrém kiválasztása.

 

Felejtsük el a szokásos, durva fogkrém-összetevőket. Válasszunk olyan fogkrémet, melyek összetevői nem károsítják a szervezetet. Szelíd, enyhe, hatékony, friss ízű fogkrém – például enzimekkel, amelyek fokozzák a nyál védekező hatását. Az enzimek, amelyek szintén jelen vannak a nyálban, segítenek csökkenteni a kellemetlen szájszagot okozó baktériumok növekedését.

 

2. lépés: Használjunk fogköztisztító kefét a kellemetlen szájszag megelőzésére

 

Ahhoz, hogy megelőzzük a kellemetlen szájszagot, a fogak között felhalmozódott bakteriális plakkot fizikailag meg kell bontanunk. Ehhez szükségünk lesz egy speciális kefére, amely elég kicsi ahhoz, hogy elférjen a fogaink között és elég puha ahhoz, hogy ne károsítsa a zománcot és az ínyt, ugyanakkor elég hatékony ahhoz, hogy minden baktériummaradványt a ki-be mozgással megtisztítson. Használjunk fogköztisztító kefét minden este a fogmosás előtt vagy után. Használat előtt érdemes felkeresni a fogorvost, aki segít megtalálni a megfelelő méretű fogköztisztító keféket.

 

Fontos: Súlyos esetekben a rossz leheletet parodontitis (fogágygyulladás) okozza – ez egy olyan előrehaladott ínybetegség, ami már átterjedt a fogágyra, és amely miatt az íny és a fog között tasakok (zsebek) alakulhatnak ki. Ezek a tasakok megfelelő környezetet biztosítanak a baktériumok számára, így könnyen alakíthatnak ki baktériumtelepeket, amelyek igen kellemetlen szájszagot okoznak. Ha úgy gondolja, hogy parodontitise van, kérjük, mielőbb keresse fel fogorvosát.


3. lépés: Használjunk nyelvtisztítót a szájápolási rutin során


Nyelvkaparóval hetente legalább egyszer óvatosan kaparjuk le a nyelv felszínén felhalmozódott lepedék réteget a nyelv hátuljától a nyelv hegyéig egyszerűen, rányomás nélkül, hogy könnyen megszabaduljunk a baktériumoktól és a rossz lehelet okozta egyéb kellemetlenségektől. Látható és érezhető is a különbség, már az első használatkor.

 

Válasszon prémium minőségű szájápolási termékeket. A Curaprox a szájápolás svájci szakértője. Egyedülállóan gyengéd és hatékony Curen® szálakkal rendelkező puha sörtéjű fogkefékkel, fogkrémekkel, fogköztisztító kefékkel és egyéb szájápolási eszközökkel támogatja Önt a helyes szájhigiénia kialakításában.

 

Forrás: Marinova Annamária
brand manager

Sager Dental Kft.
további 5 cikk


rólunk

rólunk
akciók
újdonságok
aktuális
top 10
magazin
gyógyszerész válaszol
a weboldal használata

ászf
adatkezelési tájékoztató
elállási nyilatkozat
szállítási feltételek
fizetési feltételek
hűségkártya ászf
hűségkártya adatkezelési tájékoztató
hűségkártya regisztráció
vásárolj nálunk

Bejelentkezés
Regisztráció

Év honlapja 2017
ügyfélszolgálat


telefon: +36 20 40 80 000
hétfő - vasárnap 9 - 21:00-ig
e-mail: webshop (kukac) unipatika.hu
kapcsolat

facebook instragram linkedin

feliratkozás hírlevélrewebpatika
 SimplePay vásárlói tájékoztató
Minden jog fenntartva!
© 2021 Unipharma Gyógyszerkereskedelmi Kft.