5 tény a C-vitaminról a bőrápolásban

5 tény a C-vitaminról a bőrápolásban

 

 

A C-vitamin használata nem új keletű a bőrápolásban, régóta használják és élvezzük áldásos hatásait, de most éli csak igazán csúcs időszakát. Valóban egy szupersztár az összetevők között, egy szinten kell említeni a retinollal, a niaciamiddal és a hámlasztókkal. Azonban érdemes arra figyelni, hogy egy nagyon aktív és erőteljes összetevő, nem lehet körültekintés nélkül, felelőtlenül használni. Ha ráérzünk a megfelelő használatra, nagyon látványos eredményeket érhetünk el vele!

 

1. A C-vitamin egy nagyon kényes összetevő

Ez így igaz sajnos, ha a stabilitásról van szó – de ez teljes mértékben attól függ, hogy milyen formája van a bőrápoló formulájában. Az biztos, hogy a felhasználása nagy szakértelmet és speciális feltételeket igényel, hogy megtartsa minden csodás hatását. Aktivitása miatt hő- és fényérzékeny, hamar veszít eredeti formájából. A C-vitamin származékoknak sok fajtája van, különböző stabilitással és aktivitással. Manapság több helyen találkozhattunk már az Aszkorbil-glükoziddal, ami megtartotta minden hatását a tiszta C-vitaminnak és rendkívüli módon ellenáll az oxidációnak.

 

2. A C-vitamin nem várt bőrérzékenységet is okozhat

Igen, mint minden szuper aktív összetevő! Enyhe irritáció azoknál a C-vitamin származékoknál fordulhat elő, amelyek a legtisztább származékai az Aszkorbin savnak. Ennek az oka az, hogy a bőr nem szokott hozzá az ilyen aktív hatóanyagokhoz. Ha a C-vitamin ilyen tiszta formáját használod, előtte mindenképpen végezz egy kis bőrterületen tesztet! Ha nem tapasztalsz semmilyen irritációt, akkor fokozatosan szoktasd hozzá a bőröd! Az előbb említett a Aszkorbil-glükozid már sokkal gyengédebb a bőrhöz.

 

3. A C-vitaminnak többféle bőrápoló tulajdonsága van

De még milyen sok! A C-vitamin erős antioxidáns, a bőrgyógyászatban használják a bőrtónus egységesítésére, a hiperpigmentáció és kollagénbomlás kezelésére. Serkenti a kollagén termelést, késlelteti a korai ráncok és vonalak kialakulását. Az erős antioxidáns tulajdonságának köszönhetően, támogatja a bőr megújulását, semlegesíti a káros szabad gyököket. Például E-vitaminnal kombinálva a napozás utáni legjobb barátod lesz, hiszen enyhíti és csökkenti a nap okozta bőrkárokat!

 

4. A C-vitamin fényérzékennyé teszi a bőrt

Népszerű nézet az, hogy a C-vitamin használatát kerülni kell a napos, nyári hónapokban és a közvetlen napsugárzást is. Ez bizonyos mértékig igaz, de ha jól választod meg a C-vitamin formáját, ez nem valószínű. Az is igaz, hogy a C-vitaminos ápolókat mindenképpen esti használatra javasoljuk és napközben soha ne felejtsd el a fényvédő használatát!

 

5. Minden C-vitaminos kozmetikum egyforma

A legkevesébe sem! Ahogy fentebb is írtuk, a C-vitamin formái nagyon sokfélék, nem ugyanolyanok, beleértve az összetételt is – vannak nagyon primitív, tiszta és kifinomult formái is. Először is mindenképpen ellenőrizd, hogy a C-vitamin melyik formáját használják a formulában! Másodszor, nézd meg, hogy a formula garantáltan parabén-, petrolkémiai anyag-, mestersége színezék- és illatmentes legyen. Javasoljuk még, hogy bőrgyógyászatilag tesztelt és minősített természetes legyen, és ha van lehetőséged ne a mesterséges formáját válaszd!

 

A MÁDARA VITAMIN C Regeneráló krémjében a fent említett stabil C-vitamin származékot használják a formulában, így garantáltan minden előnyét kiélvezheted a kellemetlen irritációk nélkül! Alakíts ki magadnak egy igazán hatásos C-vitamin rutint és használ a bőrödnek legmegfelelőbben.

 

Írta: Tóth Adél

NaturalSKIN

brand managertermékajánló:

további 5 cikk


rólunk

rólunk
akciók
újdonságok
aktuális
top 10
magazin
gyógyszerész válaszol
a weboldal használata

ászf
adatkezelési tájékoztató
elállási nyilatkozat
szállítási feltételek
fizetési feltételek
hűségkártya ászf
hűségkártya adatkezelési tájékoztató
hűségkártya regisztráció
vásárolj nálunk

Bejelentkezés
Regisztráció

Év honlapja 2017
ügyfélszolgálat


telefon: +36 20 40 80 000
hétfő - vasárnap 9 - 21:00-ig
e-mail: webshop (kukac) unipatika.hu
kapcsolat

facebook instragram linkedin

feliratkozás hírlevélrewebpatika
 SimplePay vásárlói tájékoztató
Minden jog fenntartva!
© 2021 Unipharma Gyógyszerkereskedelmi Kft.