6 tipp a stressz elűzésére

6 tipp a stressz elűzésére

Van egy olyan szegmense életünknek, amely kisebb vagy nagyobb mértékben mindenkinek hétköznapjait megnehezíti. Igen, nem más ez, mint a stressz. Vannak, akik munkahelyükből, a megfelelni vágyásból adódóan élnek át rendszeresen feszültséget, másoknak magánéleti körülményei indukálják ezt. Az időszakosan megélt panaszok akár állandósulhatnak is, ami sajnos akár pánikbetegséghez, depresszióhoz is vezethet. A stressz tehát nem egy olyan faktor, amit a szőnyeg alá söpörhetünk, de ha ezt tesszük, az előbb vagy utóbb biztosan visszaüthet. De akkor mégis mi a megoldás? Hogyan űzhetjük el a feszültséget és élhetünk nyugodtabb életet? Tarts velünk, és tudd meg, min érdemes változtatnod!

 

1. Változtass!

 

A stressz a mai kor emberének életét gyakran megkeseríti. Az egyre magasabb munkahelyi elvárások, az emberekkel való együttműködés problémái egyaránt gondot jelenthetnek. A feszültség hatására nő a pulzusszám és a vérnyomás, tehát a szívnek sem a legjobb mindez. Hatással van a koncentrációra, a táplálkozási szokásokra és az éjszakai nyugalomra is. Nagyon fontos tehát, hogy ezt az életminőséget alapvetően meghatározó tényezők sikerüljön minél inkább kiiktatni. Ez azonban nem könnyű akkor, ha a munkahellyel, magánélettel kapcsolatban jelentkezik a feszültség. Ilyenkor nincs más megoldás, mint a változtatás. Nem könnyű belekezdeni, és eleinte a változás ténye is stresszt okozhat, de idővel bebizonyosodik, hogy a körülmények megváltoztatása az oly vágyott lelki harmónia megteremtéséhez vezethet.

 

2. Mikrotápanyagok fokozott mennyiségben

 

A stresszről köztudott, hogy nagymennyiségben használja fel a szervezet vitamin- és ásványi anyag raktárait. Nem véletlen, hogy az érintettek gyakran küzdenek valamilyen hiánybetegséggel. A természetes forrásból bevitt tápanyagok bizonyulnak a leginkább hatékonynak és eredményesen felszívódónak, de az étrend-kiegészítők is jó választások lehetnek. A superfood-ok hatalmas népszerűségnek örvendenek manapság, és magasabb áruk ellenére is mind többen döntenek mellettük. Ezek olyan alapanyagok, melyek fokozott mennyiségű mikroelemet tartalmaznak, így támogatva a szervezet stresszel szembeni védekezését. Legyen szó akár a maca porról, a gombakészítményekről, a kendermagolajról, vagy a virágporról, mindenki megtalálhatja a kínálatban azokat a termékeket, melyek nála beválnak.

 

3. Pozitív életszemlélet

 

Sokak számára talán ezt a legnehezebb elsajátítani. Ha folyamatosan negatív tapasztalataink vannak, akkor a pozitív életszemlélet egyfajta elérhetetlen álomnak számít. Fontos azonban, hogy átalakítsuk gondolkodásmódunkat és a vonzás törvénye alapján lássuk, a jó dolgok gondolatainkból indulnak ki. Az életben mindenkivel történnek pozitív és negatív események. Saját életedben az a leginkább lényeges, hogy ezeket miként éled meg, mennyire fordítod azokat javadra.

 

4. Segíts másoknak!

 

Persze nem kell mindenkinek, mindig. De ha meglátod, hogyan, mikor és főleg kinek nyilváníthatod ki együttérzésedet, szeretetedet, vagy nyújthatsz neki segítő kezet, akkor máris megtapasztalhatsz egyfajta semmihez sem hasonló érzést. A kedvesség semmibe sem kerül, mégis két embernek is örömet szerezhetsz vele. A másiknak és saját magadnak is. Az ilyen cselekedetek oldják a stresszt és túlmutatnak azokon a történéseken, melyek feszültséget váltanak ki belőlünk. Megmutatják azt, hogy létezik egy felsőbbrendű célja is az életnek, mint pusztán az, hogy túléljük a stresszes mindennapokat. Ebben egyébként meglepő módon a tragédiák átélése is segíthet. Ha mélyről jössz, akkor igazán tudod értékelni a pozitív eseményeket, és esélyt sem adsz a stressznek.

 

5. Sportolj!

 

Sokan hangsúlyozzák, hogy a rendszeres testmozgás oldja a feszültséget. Nem véletlen, hiszen a mozgás új energiákkal tölt fel, beindulnak az úgynevezett boldogsághormonok, arról nem is beszélve, hogy míg a fizikai megterhelésnek igyekszel eleget tenni, addig a lelkedet nyomó terhek egyszerűen elillannak. Próbáld ki, érdemes! Persze a túlterhelést mindenképpen kerülendő, így mindig súlyodnak, korodnak, edzettségednek megfelelő mozgásformát válassz. Az úszás különösen hasznos lehet, hiszen a víz közelsége, mint éltető elem, azonnal ellazít. Jó választás lehet időnként uszodába, wellness-és gyógyfürdőkbe járni. Kicserélnek az ilyen programok, és ami még inkább lényeges, időt szánhatsz ilyen módon saját magadra, ez pedig a feszültségtől mentesebb élet alappillére.

 

6. Étkezés, ami életet ad

 

A hagyományos magyar konyhát ismerve sokan elmegyünk az étkezés igazi értéke mellett. Sajnos a hazai gasztronómia inkább helyezi a hangsúlyt a mennyiségi, mintsem a minőségi, értékes táplálkozásra. Ilyen téren sokat tanulhatnánk a mediterrán, vagy még inkább a távol-keleti népektől. Náluk az ételnek és az étkezéseknek értéke van. Az alapanyagok természetes eredete gondoskodik arról, hogy a test egészségesen működjön, ez pedig elválaszthatatlan a lélek harmóniájától. Add meg azt az időt és módot az étkezéseknek, amelyet megérdemelnek, és meglásd, másként állsz majd a testedet tápláló ennivalóhoz. Próbálj ki új ízeket, alapanyagokat, megéri az olyan kultúrák irányába tendálni, amelyek arról híresek, hogy hosszú élettel rendelkeznek az oda tartozók.

 

Fontos, hogy higgy abban, a stressz kezelhető, kiűzhető életedből. Lásd meg azokat a dolgokat, amelyek igazán figyelmet érdemelnek az életben, és ha így teszel, a munkahelyi bosszúságok vagy a közelgő határidők sem fognak tudni kihozni a sodrodból. Néha valóban változtatni kell a nyugalomhoz, de ha ezt nem tudod megtenni, akkor csakis tőled és gondolkodásodtól függ, mennyire engeded be életedbe a feszültséget. Tápláld testes és szellemed, így a benned lakó lélek is harmóniában lehet.

 

Írta: Kiss Anita
további 5 cikk


rólunk

rólunk
akciók
újdonságok
aktuális
top 10
magazin
gyógyszerész válaszol
a weboldal használata

ászf
adatkezelési tájékoztató
elállási nyilatkozat
szállítási feltételek
fizetési feltételek
hűségkártya ászf
hűségkártya adatkezelési tájékoztató
hűségkártya regisztráció
vásárolj nálunk

Bejelentkezés
Regisztráció

Év honlapja 2017
ügyfélszolgálat


telefon: +36 20 40 80 000
hétfő - vasárnap 9 - 21:00-ig
e-mail: webshop (kukac) unipatika.hu
kapcsolat

facebook instragram linkedin

feliratkozás hírlevélrewebpatika
Webshopunkon az alábbi bankkártyákkal fizethetsz:
bankkártya
Tájékoztató a bankkártyás fizetéssel kapcsolatban.
Minden jog fenntartva!
© 2020 Unipharma Gyógyszerkereskedelmi Kft.