A prevenció szerepe az egészségmegőrzésben

A prevenció szerepe az egészségmegőrzésben

A prevenció szerepével talán soha nem foglalkoztunk annyit, mint napjainkban. Ha egészségünkről van szó, akkor sajnos sok esetben csak későn reagálunk. Pedig a szervezet kétségkívül jelez, csak gyakran nem vesszük észre ezeket a jeleket. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy sokkal könnyebb megelőzni a bajt, mint a vészhelyzeti tűzoltással és az egészségügyi kockázatokkal foglalkozni. Korosztálytól függetlenül kiemelt jelentőséggel bír az, hogy mindent megtegyünk egészségünk védelme és a prevenció érdekében, hiszen egészség nélkül minden más értelmét veszti az életben.

 

Preventív felfogás már gyermekkortól

 

Mint oly sok esetben, így az egészségvédelem kapcsán is már gyermekkorban érdemes elkezdeni az oktatást. Bár minden korábbinál több az elhízott gyermek, de ugyanakkor az egészségtudatos nevelést előnyben részesítő szülők száma is emelkedni látszik. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az utóbbi években az igen divatossá vált egészséges életmód szülőként is megmutatkozik. Ha tisztában vannak a gyermekek azzal, miért célszerű sok zöldséget, gyümölcsöt enni, és az egészséges étkezési szokásokat életmódjukba is bevezetjük, akkor nem fognak idegenkedni a jótékony hatással bíró alapanyagoktól. Ebben természetesen az iskolának is nagyobb szerepet kellene vállalnia, mint azt egyre több esetben teszi az oktatási rendszer. Mi más lenne fontosabb, mint a jövő generációját az egészségtudatosságra nevelni?

 

Ismerd meg saját tested!

 

Sokan vannak, akik nincsenek tisztában azzal, milyen egészségi állapotnak örvendenek, sőt, talán a szervezet működését illetően is akadnak tudásbeli hiányosságok. Napjainkban számos hiteles forrásból származó információval rendelkező weboldal elérhető az interneten, így az érdeklődők részletesen tájékozódhatnak akár a test működéséről, akár az egészség megőrzésének kritikus pontjairól. Arra azonban mindenképpen vigyázz, hogy ne az online felületekről diagnosztizáld magad, hanem szükség esetén keresd fel háziorvosod.

 

Folyadékegyensúly

 

Az emberi szervezet körülbelül 70 százaléka víz. Nem véletlen, hogy a szakemberek rendszeresen felhívják figyelmünket a folyadékfogyasztás fontosságára. Sokan még mindig abban a tévhitben vannak, hogy a cukrozott üdítők és az energiaitalok hozzájárulnak a folyadékpótláshoz. A legjobb választásnak azonban kétségkívül a víz bizonyul. Miért ne szereznél be otthonra víztisztító kancsót? Ha hosszú távon gondolkodsz, akkor a csapra szerelhető víztisztító rendszer is garantáltan beváltja a hozzá fűzött reményeket.

 

Kockázatcsökkentés a hétköznapokban

 

Életmódunkkal növelhetjük vagy csökkenthetjük a különféle betegségek kialakulásának kockázatát. A dohányzás és a rendszeres alkoholfogyasztás kivétel nélkül egészségkárosító hatással bír. Mindenképpen érdemes az ilyen szokásokat kiiktatni. Ez azonban nem elegendő, hiszen a manapság népbetegségnek számító elhízás is számos egészségügyi kockázatot hordoz magában. A 2-es típusú cukorbetegség, az ízületi fájdalmak, sőt, a szív-és érrendszeri megbetegedések is gyakrabban fordulnak elő azoknál, akik súlyfelesleget hordoznak magukon. Minél több a plusz kiló, annál nagyobb a veszélye annak, hogy előbb vagy utóbb ezekkel a helyzetekkel szembesülhetünk. A magas vérnyomás is gyakran jelentkezik a mozgásszegény életmódot folytató, súlyfelesleggel rendelkező embereknél. Jó hír azonban, hogy már csak a fogyás is elegendő lehet ahhoz, hogy az egészségügyi értékek javuljanak.

 

Természetes megoldások a prevenció szolgálatában

 

A természetes gyógymódok minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek. Ezek egyébként a megelőzés terén is rendkívül fontosak. A természet patikája számos olyan alapanyaggal áll rendelkezésünkre, melyek segíthetik az egészség megőrzését. A méhészeti termékek közül sokan csak a méz előnyeivel vannak tisztában, pedig a méhpempő és a virágpor is igazi csodaszernek számítA maca por azonnal energiával lát el, és egyúttal a hormonális egyensúly megteremtésében is segít. Ha szépséged és szerveid, szöveteid optimális működését is előmozdítanád, akkor a kollagén peptid készítmény ajánlottak számodra. Hallottál már a propoliszról, mely akár a tüszősmandula-gyulladás esetén is gyógyírt hozhat? A gyógyteákkal sok betegség tünetei enyhíthetőek, és kiegészíthető velük az esetleges gyógyszeres kezelés. A kínálat rendkívül széles, így abban a gyógygombáktól kezdve az ezüst kolloidon keresztül a spirulináig mindenki rábukkanhat a számára megfelelő alapanyagra.

 

A természet gyakran megadja a választ azokra a betegségekre, amelyek a hagyományos orvostudománynak is feladják néha a leckét. Persze nem elég csak a testet gyógyítani, hiszen a lélek, a psziché működése is nagymértékben befolyásolja azt, milyen állapotnak örvend egészségünk. Fontos, hogy észrevegyük mindennapjainkban azokat a jeleket, amelyek felhívják figyelmünket a közelgő egészségügyi összeomlásra. A depressziót, a pánikbetegséget éppen úgy évek életmódja előzheti meg, mint a magas vérnyomás kialakulását.

 

Értékeld az egészséget!

 

Saját egészségünkhöz való viszonyunkat mi magunk alakítjuk, s így a betegségek leküzdése is részben rajtunk múlik. Vannak olyan helyzetek, mikor fejben is ott kell lenni ahhoz, hogy megtörténjen az áttörés, és új lehetőséget kapj az élettől. Az egészség érték, és minél korábban felismered ezt, annál jobb esélyeid vannak a hosszan tartó kiváló életminőségre.

 

Sokan csak akkor értékelik egészségüket, mikor az veszélybe kerül. A második esély gyakran ráébreszti az embert arra, min érdemes változtatnia, hogyan célszerű élnie a jövőben. Azok a bizonyos jelek pedig, melyek nap mint nap az orrunk előtt vannak, magukban hordozzák a választás lehetőségét. Egy egészségesebb, teljesebb életminőség kínálta előnyöket.

 

Írta: Kiss Anita

 

Forrás: https://www.medibon.hu/a-betegsegmegelozes-egeszsegmegorzes-fontossaga#
további 5 cikk


rólunk

rólunk
akciók
újdonságok
aktuális
top 10
magazin
gyógyszerész válaszol
a weboldal használata

ászf
adatkezelési tájékoztató
elállási nyilatkozat
szállítási feltételek
fizetési feltételek
hűségkártya ászf
hűségkártya adatkezelési tájékoztató
hűségkártya regisztráció
vásárolj nálunk

Bejelentkezés
Regisztráció

Év honlapja 2017
ügyfélszolgálat


telefon: +36 20 40 80 000
hétfő - vasárnap 9 - 21:00-ig
e-mail: webshop (kukac) unipatika.hu
kapcsolat

facebook instragram linkedin

feliratkozás hírlevélrewebpatika
Webshopunkon az alábbi bankkártyákkal fizethetsz:
bankkártya
Tájékoztató a bankkártyás fizetéssel kapcsolatban.
Minden jog fenntartva!
© 2020 Unipharma Gyógyszerkereskedelmi Kft.