Aranyat a bőr alá? Így fiatalít az aranyszálbehúzás!

Aranyat a bőr alá? Így fiatalít az aranyszálbehúzás!

Fiatalos bőrre vágysz? A szépészeti beavatkozások rendkívül széles választékban elérhetőek manapság. Nem csak a sztárok engedhetik azonban ezeket meg maguknak, hanem tulajdonképpen bárki, aki plasztikai beavatkozás nélkül szeretne feszesebb vonásokat. Az aranyszálbehúzás kifejezetten nagy népszerűségnek örvend, és egyre többen teszik le a módszer mellett a voksot.

 

Az eljárás főként a 35 és 45 éves kor közöttiek számára javasolt. Ebben az életkorban még a bőr könnyebben fiatalítható, mint a későbbiekben. Az aranyszálbehúzás tulajdonképpen nem mást jelent, mint a bőr alá történő aranyszálak behelyezését. Miért jó ez? Hogyan fejti ki az anyag a hatását? Miként történik a beavatkozás? Cikkünkben ennek igyekszünk utánajárni.

 

Botoxtól a szálbehúzásig

 

Ha a fiatalító szépészeti beavatkozások kerülnek szóba, akkor legtöbben a botoxra asszociálnak. A dinamikus ráncok ellen hatékonyan bevethető alapanyagról mindenkinek megvan a véleménye, de ennek ellenére sokan döntenek mellette a fiatalosabb vonások érdekében. A hialuronsavas feltöltés elsősorban a statikus ráncok ellen eredményes, és akár már fiatal korban is el lehet kezdeni a kezelést. A szem alatti táskák, ráncok már a huszonévesek körében is ismertek, így a hialuronsav befecskendezése ebben az életkorban is indokolt lehet. Az aranyszálbehúzás valahol az injekciós és a konkrét plasztikai műtétek közötti mezsgyén helyezkedik el.

 

Hol érdemes alkalmazni a szálbehúzást?

 

Ahogyan a botox és a hialuronsav alkalmazásának is megvan a módja és helye, úgy az aranyszálak esetében is így van ez. A technika a szemöldök, az orca, a nyak és az áll alatti terület kapcsán kiváló eredményekkel használható. Akár 8-10 évig maradandó lehet az elért hatás, és éveket fiatalodhat a páciens annak köszönhetően.

 

Fontos tudni, hogy a végeredmény nem azonnal látható, hanem körülbelül hat hét múlva kezdi kifejteni a módszer hatását. Fél év után láthatóak a végleges kontúrok, melynek évekig örvendhet a páciens. A bőrtípus és a természetesen az életmód függvénye is lehet, hogy meddig látható a hatás. Nem csak arcon, nyakon, hanem felkaron, combon és a dekoltázs területén is eredményesen vethető be az aranyszál behúzása.

 

Hogyan zajlik a beavatkozás?

 

Az aranyszálbehúzás során körülbelül 35 mm-rel a bőrfelszín alá 24 karátos aranyszálat fűznek be, méghozzá rács alakban. Így egyfajta hálót képeznek az aranyszálak, melyek egyébként nem sértik meg sem az idegeket, sem a vénákat. A mindössze félóra alatt elvégezhető beavatkozás elsőként elég ijesztőnek tűnhet, pedig helyi érzéstelenítésben gong nélkül kivitelezhető. A kimeneti és bemeneti pontok bejelölése után apró bemetszéseken át, egy tűvel juttatható az aranyszál a bőr alá. Az orcák esetében több szál is szükségessé válhat, de az érzéstelenítésnek köszönhetően fájdalommentes az eljárás. Néhány napig duzzanat és pirosodás jelentkezhet.

 

Mire lehet számítani a szálbehúzást követően?

 

Sokak számára nem mindegy, hogy mennyi idő a gyógyulás. Mivel az arc kiemelt szerepet tölt be a mindennapi kommunikációban, így senki sem szeretne duzzadt, véraláfutásokkal teli arccal megjelenni. Az esetleges bevérzések egy hét alatt felszívódnak, így a mindennapi munkához ezt követően lehet visszatérni, ha zavaróak a foltok. Fontos, hogy a mimikai mozgásokat kerüld az eljárás után, és két napig csak háton aludj. Az arc fertőtlenítése sem maradhat el, és hat hétig az érintett bőrfelületet nem érheti semmilyen kozmetikai, szépészeti kezelés, masszázs. Kerülendő a szauna, a sportolás is. Mivel azonban az arany nem okozhat allergiás reakciót, ezért a gyógyulás igen gyors, egy hétig tart, utána mindössze néhány hétig az életmódra kell fokozottan figyelni.

 

Miként fejti ki hatását a szálbehúzás?

 

A módszer körülbelül 50 éve ismert és alkalmazott. A tapasztalatok szerint rutin eljárásnak bizonyuló beavatkozás steril, műtői körülmények között zajlik, egészségügyi kockázata nincs. Mivel az aranyszál nem szívódik fel, ezért tartós hatás érhető el segítségével, és akár egy évtizedig élvezhetjük a fiatalos vonásokat.

 

A 24 karátos aranyszálak serkentik a kollagén termelését, melyből a 35. életév után már egyre kevesebb lenne jelen alapesetben a bőrben. Az aranyszálakkal kezelt terület vérellátottsága is javul, ami feszesebbé teszi az érintett területet.

 

Szilikon szálak a lifting hatás érdekében

 

Mivel az aranyszál behúzás a megereszkedett bőr kezelésére nem alkalmas, ezért még abban a korban javasolt, amikor csak a bőr rugalmasságának visszaállítása a cél. Vannak olyan anyagok, melyek emelő hatással is bírnak. A biokompatibilis szilikonból készült szálak speciális kialakításuknak köszönhetően emelik is a szöveteket. A hatás ilyenkor körülbelül két-három évig tart, de mivel az öregedés folyamata nem megállítható, úgy a szálak feszítésére, vagy lecserélésére lehet szükség a későbbiekben.

 

Ne feledd: az öregedés természetes folyamat

 

Az évek múlását mindannyian másként dolgozzuk fel. Vannak, akik a plasztikai sebészetet és a szépészeti beavatkozásokat hívják segítségül, mások igyekeznek megbarátkozni az egyre mélyebb ráncokkal. A titok talán abban rejlik, hogy mennyire vagyunk elégedettek saját magunkkal az az életben elértekkel. A fiatalosabb vonások szakember segítségével történő elérésével egészen addig nincsen gond, amíg belső harmónia is társul mindezekhez. Kizárólag a beavatkozásoktól aligha várhatjuk a lélek fiatalon tartását. Sokkal inkább hozzásegít ahhoz a szeretetteljes környezet, a fizikai és mentális aktivitás megőrzése, valamint az új tervek, célok jelentette motiváció.

 

Érdemes az évek múlását természetes folyamatként felfogni, mert tulajdonképpen az is. Az új életszakaszoknak megvan a maga szépsége és kihívása, de ugyanakkor az élet természetes részei azok. A méltóságteljes öregedés inkább egyfajta belső folyamat, mint pusztán a külsőségekről szóló esemény.

 

Írta: Kiss Anita

 

Forrás: https://budapestplasztika.hu/hu/plasztikai-beavatkozasok-esztetikai-kezelesek/arcfiatalitas-szalbehuzassal
további 5 cikk


rólunk

rólunk
akciók
újdonságok
aktuális
top 10
magazin
gyógyszerész válaszol
a weboldal használata

ászf
adatkezelési tájékoztató
elállási nyilatkozat
szállítási feltételek
fizetési feltételek
hűségkártya ászf
hűségkártya adatkezelési tájékoztató
hűségkártya regisztráció
vásárolj nálunk

Bejelentkezés
Regisztráció

Év honlapja 2017
ügyfélszolgálat


telefon: +36 20 40 80 000
hétfő - vasárnap 9 - 21:00-ig
e-mail: webshop (kukac) unipatika.hu
kapcsolat

facebook instragram linkedin

feliratkozás hírlevélrewebpatika
Webshopunkon az alábbi bankkártyákkal fizethetsz:
bankkártya
Tájékoztató a bankkártyás fizetéssel kapcsolatban.
Minden jog fenntartva!
© 2020 Unipharma Gyógyszerkereskedelmi Kft.