Cikkek
Provio Flora Choco csokoládé, amely 10 milliárd élő baktériumot tartalmaz.
A csokoládé mindannyiunk kedvenc édessége. Egy nemrég végzett hazai kutatás szerint a felnőtt lakosság közel 80 százaléka rendszeres csokoládéfogyasztó. Közülük minden második ember hetente vásárol magának valamilyen csokoládé terméket, ezzel vezető helyre kerülve valamennyi élelmiszer toplistáját tekintve. Talán ez az oka annak is, hogy egyre több egészséggel kapcsolatos hír jelenik meg a csokifogyasztás hátrányairól. Nézzük a tévhiteket!
A fogszuvasodást baktériumok okozzák, azáltal, hogy lebontják a szénhidrátokat, mint amilyen a cukor is. Ha ügyelünk a szájhigiéniára, a csokoládé semmivel sem károsabb, mint más étel.
Sokan hiszik, hogy a kakaó nagy mennyiségben tartalmaz koffeint, de ez nem igaz. Egy csészényi kakaóban csak 5 mg koffein található, míg egy csésze kávéban 65-130 mg.
Három jellemző zsírsav található a csokoládéban: az olajsav (35%), a sztearinsav (34%) illetve a palmitinsav (26%). Bár a sztearin- és palmitinsav a telített zsírsavak családjába tartozik, azonban a nagyobb százalékban jelen lévő sztearinsav nem befolyásolja a vér(plazma) összes koleszterinszintjét, jól felszívódik és kb. 15%-ban olajsavvá alakul. Tehát esetükben nem kell aggódni a koleszterin-szint emelkedés miatt.
Az előbbieken túl a csokoládé körül számos egyéb mítosz kering, pedig az élvezetes íz mellett bizonyos csokoládék igenis kiegészítik az egészséges, normál étrendet. A PROVIO Choco étrend-kiegészítő termékcsalád tagjai Bifidobacetrium lactis HN019TM-t tartalmaznak, mely baktériumtörzs természetes közege az emberi bélflóra.
A Provio Flora Choco tejcsokoládé szelet magas, 10 milliárd élő baktériumot tartalmazó kiszerelését fogyaszthatják 3 évnél idősebb gyermekek és felnőttek. Ezen kívül tartalmaz még D-vitamint is, amely hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez. Bár valóban ellenállhatatlan ízű, igazi tejcsokoládé szelet, a napi 1 szeletnyi ajánlott fogyasztást érdemes betartani.
A Provio Multi Kids Choco szintén egy tejcsokoládé szelet, olyan vitaminokkal és ásványi anyagokkal, melyekre az egészséges gyerekeknek szükségük van. Emellett szeletenként 2 milliárd bifidobaktériumot tartalmaznak.
A csokoládé kiváló közeg a bifidobaktérium számára, ennek számos magyarázata van:
Nagyon alacsony nedvességtartalma miatt a csokoládé kiváló közeg az élő baktériumok számára. A Provio termékekben is megtalálható Bifidobacterium lactis HN019™ törzs stabilitásvizsgálata csokoládéban szobahőmérsékleten 24 hónap elteltével csaknem azonos az alapértékhez viszonyítva.
A bifidobaktériumok a kakaórostokból táplálkoznak, ami jótékony hatással van életképességükre. A bifidobaktériumok metabolizálják a csokoládé-polifenolokat kisebb molekulákká, ami megkönnyíti a felszívódást a bélben. (Finley J. 2014/3. A mikrobiom hatása a kakaó polifenolos vegyületeire. American Chemical Society, Dallas, TX.)
A csokoládé közege hozzájárul az élő baktériumok jobb túléléséhez a gyomor és a bél drasztikus körülményei között.
Egyes étrend-kiegészítőt használók tartanak a tabletták, kapszulák, szuszpenziók használatától, míg a csokoládé, mint finom és kényelmes adagolási forma elősegíti a rendszeres fogyasztást. A csokoládé ideális megoldás gyermekeknek és azoknak is, akik nehezen tudják lenyelni a tablettákat.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj új termékeinkről, ajánlatainkról, kedvezményeinkről.