• Ingyenes szállítás 14 990 Ft felett!
  • Uniparipa Budapesten akár aznap!
  • +36 20 408 0000 (Minden nap 9-21 óráig)
Kategóriák
Kívánságlista
Kosár
Itt az indiánnyár! Még ne engedd el a pihenést! 

Cikkek

Itt az indiánnyár! Még ne engedd el a pihenést! 

Sokan vénasszonyok nyara elnevezéssel illetik a szeptemberi kellemes időszakot, de az indiánnyár is hasonlóképp népszerű megfogalmazás. Ez a késői meleg már nem hasonlít a nyári hőségre, de éppen ebben rejlik vonzereje. Az enyhe napos idő a szabadba csábít ilyenkor, s bár az iskolakezdés, valamint a munkahelyi hajtás már a kertek alatt, de a legtöbben igyekeznek még kihasználni a szeptemberi hőmérséklet kínálta lehetőségeket. S milyen jól teszik! Miért ne hosszabbítanád meg egy hónappal a nyári időszakot? 

Pihenés otthonodtól távol? Miért is ne?

Az iskolakezdéshez szükséges holmikat a heti bevásárlás alkalmával beszerezheted, a nyári szezon végével induló hajtást pedig másként is fel lehet fogni, mint egyfajta stresszforrást. Ebben egyébként nagy segítséget jelent a szabadban töltött idő, esetleg egy last minute vakáció beiktatása. A szeptember már a legtöbb szálláshelyen nem számít főszezonnak, s ezzel együtt az árak is kedvezőbbek. Ha nincs pénzed szállodára, gondolkodhatsz akár vendégházban, nyaralóban is. Hazánk népszerű idegenforgalmi régiói mellett egy sornyi szépséges táj várja az új helyszíneket felfedezni vágyókat. 

Ilyenkor igazán kellemes a hőmérséklet!

Azok közé tartozol, akik a nyári hőséget csak valahogy túlélni szeretnék? Ha csak nem teheted meg, hogy bármikor zuhanyozz, vagy valamelyik strandon hűsölj, akkor bizony a messze 30 feletti hőmérséklet igencsak kihívás elé állíthat. Még az egészséges szervezetet is megviselik a frontok és a magas hőfok, a szív- és érrendszeri megbetegedéssel küzdőknek pedig kifejezetten óvatosnak érdemes lenniük a hőségriadók idején. A gyakorlatban sajnos bebizonyosodik, hogy a mindennapi feladatoknak akkor is eleget kell tenni, ha az időjárás ehhez kicsit sem kedvez. 

Az indiánnyár heteiben jó eséllyel jut majd napsütés, és a kellemes meleg akár a strandoláshoz is alkalmasnak bizonyul még. A különbség az a nyári hónapokhoz képest, hogy ekkor már nem éget annyira a nap, tehát a napfürdőzés szerelmesei is hódolhatnak kedvenc elfoglaltságuknak- természetesen a megfelelő fényvédő és napvédő készítmények alkalmazása mellett. 

Irány a színpompás természet!

A napsütés évszaktól függetlenül képes arra, hogy a szabadba csalja az embert. A hőérzet is egészen más akkor, ha süt a nap, mintha felhők borítanák az eget. A természet az ősz első hónapjában már kezd megváltozni. A színek élénkebbé válnak, a napsütés más jelleget ölt. Ilyenkor érdemes felkeresni a hazai arborétumokat, ahol elképesztő fényképek születhetnek. A vadasparkok és állatkertek is nagy érdeklődésre tartanak számot ebben az időszakban, de a természetjárás és a kirándulás szerelmesei is kiélhetik még a természet iránti rajongást. 

Új energiákra lelhetsz!

A hőséget magunk mögött hagyva sokan energikusabbnak érezhetjük magunkat a szeptemberi időszakban. Ez nemcsak a hétköznapi tevékenységekben mutatkozik meg, hanem igénye támad a legtöbbeknek arra, hogy aktívabban töltsék a szabadidőt. Nem ritka, hogy az iskolakezdéssel járó stressz és az egyébként is adódó feladatok ellenére új tervek szövődnek, és pozitívabban tekintünk a jövőben. Ha már csak ennyi az indiánnyár kellemes időjárásának hozadéka, akkor azt hiszem, ezzel mindannyian kibékülnénk. 

Itt a szüreti időszak!

Ha ősz, akkor szüret! Az őszi gyümölcsök, zöldségek időszakát éljük, és természetesen a fenséges szőlőkről sem kell lemondani. Alma és dió kerül az asztalra, de a tökfélék is nagy kedvencnek számítanak ekkortájt. A kulináris élmények kedvelőinek nem kell sokat gondolkodni ahhoz, hogy milyen nassolnivaló kerüljön az asztalra, hiszen néha elég néhány fürt szőlő, dió, és néhány ízletes sajt a vendégváráshoz. Ha teheted, akkor tálalj a szabadban, és élvezzétek a kert, a terasz és az nyárutó szépségeit!

Használd ki a szabadtéri programok kínálta lehetőségeket! 

A nyári forróságot alig akad, aki kedveli. Akik jobban bírják a meleget, kevésbé szenvednek, de a legtöbben még strandoláshoz is túlságosan melegnek érzik a 33 fok feletti hőfokot. Szeptemberben nincs ilyen probléma. Irány a közeli gyógyfürdő, úszásra fel! Bár a belépőárak jelentős emelkedésen mentek keresztül, s ezt bizony sokan megérzik, de érdemes átgondolni, hogy az élmények mennyiben járulnak hozzá a jó közérzethez, az energikussághoz és az életminőség javításához! 

Elő a könyvekkel! 

Ha a nyaralás alatt csak a napágyon lazítottál, és némi úszás után folytattad ezt az áldásos tevékenységet, akkor itt az ideje, hogy szellemi táplálék után nézz! Még csak otthonod sem kell elhagynod ahhoz, hogy a könyvek birodalmában kalandozz. Sokan vagyunk, akik úgy gondoljuk, nem szeretünk olvasni, nem köt le egy könyv sem, vagy egészen egyszerűen nincs időnk az ilyen jellegű elfoglaltságra. Az igazság azonban az, hogy talán még nem találkoztál igazán Neked való könyvvel. A közösségi médiát egyszerűbb pörgetni a telefonodon, és a könnyen fogyasztható sorozatok is kevésbé sarkallnak gondolkodásra. Állítsd magad kihívás elé, nézz körül a könyvesboltokban, és merülj el a verőfényes délutánokon egy-egy könyvben. Új értéket fedezhetsz fel és ezzel újfajta kikapcsolódást is avathatsz a hidegebb hónapok felé közeledve. 

Az indiánnyár kínálta lehetőségeknek hála, meghosszabbíthatod a nyári pihenést, és akár a munkaidő után sem érzed majd kevésbé lendületesnek magad. Erről a napsütés, a kellemes hőmérséklet és a természet csodái gondoskodnak. 

 

Írta: Kiss Anita

Kategóriák
Kívánságlista
Belépés
Kosár