Kategóriák
Kívánságlista
Kosár
Koncentrált gyógynövényenergia cukorkába zárva

Cikkek

Koncentrált gyógynövényenergia cukorkába zárva

Addig nem is gondolunk bele, mennyire szükségünk van a hangunk erejére, amíg az „el nem megy”… Egy áténekelt éjszaka, egy kezdődő nátha, vagy a szájszárazság következtében kialakuló problémát könnyen orvosolhatják a gyógynövényes cukorkák.

A nedvesség a torok és a garatnyálkahártya természetes funkciója. Amikor kaparó érzést érzünk a torkunkban, vagy elcsuklik a hangunk, a problémák megszüntetésének egyik módja, ha cukorkát szopogatunk, ami természetes módon serkenti a nyálelválasztást. Ha pedig nem egyszerű cukorkát, hanem valamilyen gyógynövényes változatot választunk, annak jótékony hatása nem csak tartósan segíti nedvesen tartani a területet, de gyulladáscsökkentő tulajdonságával enyhíti a túlterheléses panaszokat, és a köhögést is csillapítja.

Szájban olvadó gyógynövénykoncentrátumok

A gyógynövények és a gyógynövénykeverékek illóolajaikkal, tanninjaikkal, keserűanyagaikkal fertőtlenítik, nyugtatják a torkot, antibakteriális, gyulladáscsökkentő hatással bírnak és hűsítve élénkítenek. Emellett finomak, ízletesek, a kínzó száraz köhögést is csillapítják. C- vitaminos változatuk frissítő hatással van a torokra és a hangszálakra, a cinket is tartalmazóak pedig az immunrendszert is erősítik. Páratlan gyógynövényes ízük egyszerűen tisztán is élvezhető.

Polifenol a segítség

A Verbena cukorkái összetételükkel követik az egészséges életmód aktuális trendjeit és az édes íz iránti vágy kielégítésén túl egyéb hozzáadott értéket kínálnak. Garantálják a természetes gyógynövénykivonatok és a C vitamin valós tartalmát. A gyógynövények kivonatai, melyeket azok virágából, terméséből, leveléből nyerik, fontos hatóanyagot, úgynevezett polifenolt tartalmaznak, melyek a növényeket a káros behatásoktól védik. És pont ezeknek köszönhetően van az emberi szervezet egészségének megőrzésére jótékony hatásuk, miközben számos betegség megelőzéseként is szolgálnak.

Torokcukorka-gyártók 100 éves múlttal 

A svájci Ricola manufaktúra 100 éve gyárt gyógynövénykomplexet tartalmazó cukorkát, és szállítja 45 országba. De ne felejtsük el a mi torkunk kéményseprőjét, a Negrót se, amelyben az édesgyökér jellegzetes aromája ismerhető fel. És semmiképp se hagyjuk ki a felsorolásból a francia A. Müller & Co. céget 1903-ban alapító August Müllert se, aki sokáig álmodozott egy cukorkáról, amely hűsítő mentolos ízű, és elfér a zsebben. Hamar sikere lett termékének, a Vivilnek, hazájában és Európa számos országában, valamint Amerikában is jelen van 1908 óta. 

Türelmes gondoskodás a természettel összhangban

A Ricolánál jól tudják, türelem és odaadás is szükséges a gyógynövényekhez, amelyek csak akkor fejtik ki teljes erejüket, ha megfelelően ápolják őket. A cégnek öt gyógynövénybemutató kertje van Svájcban, ahol a gyógynövényeiket természetes állapotukban ismerhetik meg, és érdekességeket tudhatnak meg a gyógynövény-termesztésről és a gyógynövények hatásairól. Termékeik 13 gyógynövényből álló komplexet tartalmazó, magas koncentrációjú kivonatához a receptúráktól függően más összetevőket is adnak hozzá, figyelmet fordítva a minőségre és a természetességre. 

Baktérium és vírusölő zuzmósav 

Az izlandi zuzmó kivonatát tartalmazó Isla és Klosterfrau pasztillák a rekedtséget enyhítik és csillapítják a köhögési ingert úgy, hogy védőréteget képeznek a torok és a gége nyálkahártyáján, ami így gyorsabb regenerációra képes és véd a további irritációktól.  Alkalmazásuk különösen ajánlott a hangszálak erős igénybevétele (sok beszéd, éneklés), a száraz levegőnek kitettség (fűtött, klimatizált légtér), valamint korlátozott orrlégzés és szájszárasság (pl. dohányosok) esetén. 

Cool érzés a szájban 

A német Wicknek is több mint 90 éves tapasztalata van a köhögés elleni mentolos cukorkák gyártásában. Első változatát 1931-ben Lunsford Richardson, a híres WICK VapoRub feltalálója alkotta meg. Érdekesség, hogy az eukaliptuszolajjal, cseresznye- vagy citromkivonattal dúsított borsmentás cukorkák gyártója a Polar Bears International, a jegesmedvék és a tengeri jég védelmével foglalkozó szervezet partnere. A jegesmedve 1970 óta jelképe a cukorka márkának.

Magas biológiai érték 

Végül, de nem utolsó sorban említsük meg a görög natúr márka, az Apivita pasztilláit is, amelyek magasabb árkategóriába tartozásuk mellett is nagyon kelendőek itthon is. Az antioxidáns propoliszt tartalmazó cukorkák további eukaliptuszolaj, kakukkfű, méz, édesgyökér, szeder és propolisz hatóanyagaikkal segítenek a torokfájás és a köhögés enyhítésében miközben C-vitamin tartalmuk erősíti az immunrendszert.

Ha gyakori a probléma, érdemes odafigyelnünk a hangszálainkra. Kora reggel vagy hosszú beszédszünet után például ne tegyük ki teljes terhelésnek a hangunkat, kerüljük az irritációs forrásokat, a száraz levegőt, a dohányzást és időnként – akár prevenciós célból - szopogassunk el egy gyógynövényes cukorkát. 

 

Írta: Balla Réka Katalin, gyógyszertári szakasszisztens

Forrás: ricola.de, verbena.hu, apivita.com, wick-hustenbonbons.de

Kategóriák
Kívánságlista
Belépés
Kosár