• Ingyenes szállítás 14 990 Ft felett!
  • Uniparipa Budapesten akár aznap!
  • +36 20 408 0000 (Minden nap 9-21 óráig)
Kategóriák
Kívánságlista
Kosár
Légúti panaszokra orvosi ziliz, lándzsás útifű és erdeifenyő rügy

Cikkek

Légúti panaszokra orvosi ziliz, lándzsás útifű és erdeifenyő rügy

Kevesen ússzuk meg a hideg, nyirkos hónapokat felső légúti panaszok nélkül, de már nemcsak illóolajakat párologtatunk, inhalálunk és gyógyteákat iszunk az őszi, téli időszakban, hanem egyre többen a 100%-ban természetes, növényi eredetű szirupokat részesítjük előnyben.

 

 

A lándzsás útifű köhögéscsillapító hatása közismert, de tudtad, hogy az erdei fenyőrügy és az orvosi ziliz is enyhülést hoz, ha kapar a torkod és alig kapsz levegőt az orrodon? Ismerd meg, mi mindenre jó ez a három gyógynövény, és vesd be mindhármat, ha támad a tél!

 

ORVOSI ZILIZ

Nagyon sokoldalú gyógynövény, melyet többek között gargalizálásra, borogatásra és kozmetikai kezelésekben is használnak. Az orvosi ziliz (fehérmályva) gyökerében található nyálka nyugtatja a torkot, enyhíti a kellemetlen érzést. Ezt a gyógynövényt már az egyiptomiak is használták torok problémákra, gyökerét cukorral összefőzve szirupot készítettek, és mikor ez megszilárdult, ezt szopogatták. Kevesen tudják, de az eredeti mályvacukor (pillecukor) alapanyagai között is szerepelt az orvosi ziliz.

 

LÁNDZSÁS ÚTIFŰ

A lándzsás útifű sebgyógyító, gyulladáscsökkentő hatását már az ókorban felfedezték, és azóta is az egyik legnépszerűbb gyógynövény, mivel rendkívül sok jótékony hatással bír. Hazánkban népiesen útilapunak is nevezik, innen ered az „útilaput kötünk a lábára” kifejezés, mivel a gyógynövényt régen a vándorok lábára kötötték, hogy kisebesedett talpukat ezzel gyógyítsák.

Antioxidáns tulajdonságai révén segíti a szervezet természetes védekező folyamatait, nyálkatartalma bevonja a légutak nyálkahártyáját, ezáltal enyhíti a szájüreg és a garat kellemetlen érzését, nyugtatja a torkot.

 

ERDEIFENYŐ  RÜGY

Az erdeifenyő rügy is nagyon sokoldalú gyógynövény, így rengeteg hasznos dologra használják: készül belőle fenyőtea és fenyőszirup, de fiatal ágaiból illóolajat vagy gyógyfürdőt is készítenek.

A nyákot fellazító, elfolyósító sajátossága révén enyhíti a légutakban jelentkező kellemetlen érzést. Szabályozza a nyáktermelést és folyósabbá teszi a váladékokat, így az alsó légutakat (hörgők) és a felső légutakat (orrmelléküregek) egyaránt felszabadítja.

Támogatott tartalom

Kategóriák
Kívánságlista
Belépés
Kosár