• Ingyenes szállítás 14 990 Ft felett!
  • Uniparipa Budapesten akár aznap!
  • +36 20 408 0000 (Minden nap 9-21 óráig)
Kategóriák
Kívánságlista
Kosár
Mire tanított az elmúlt nyár? Meríts erőt ebből az őszi időszakra!

Cikkek

Mire tanított az elmúlt nyár? Meríts erőt ebből az őszi időszakra!

Szeptemberi depresszió? Lassan minden évszakra ráhúzhatjuk a rossz kedélyállapottal járó hangulatváltozást. Vajon erről van szó ténylegesen, vagy inkább csak egyszerűen nehéz visszatérni a nyári szabadság után a munka és az iskola világába? 

Szabadabb felfogás, nyitottabb gondolkodás?

A nyári hónapok, a nyaralás, vagy a rövidke, pihenéssel töltött időszakok már önmagukban alkalmasak arra, hogy szabadabban érezd magad. Ez a fajta nyitott gondolkodás a hétköznapokban is nagy segítségedre lehet. Néha hajlamosak vagyunk a stressz, a határidők és az időhiány szorításában felvenni egy olyan „karót nyelt” magatartást, ami sem az emberi kapcsolatainkra, sem a hatékonyságra nincsen pozitív hatással. A feszültség csak károdra lehet mind mentálisan, mint az általános egészségi állapotot illetően. A nyitott, felszabadult gondolkodás nem azt jelenti, hogy figyelmen kívül hagynád kötelezettségeid, sokkal inkább a teljesítménykényszer szorítása ellen szól. 

Egészségtudatosság a vonzó külső szolgálatában 

A nyár és az azt megelőző hetek már rendszerint a bikiniforma eléréséről szól. A melegben egyébként is kevésbé van étvágyunk és a megszokott folyadékmennyiség sokszorosát fogyasztjuk. Mi lenne, ha az egészséges táplálkozással és a rendszeres testmozgással kapcsolatos szokásaid beépítenéd az év egyéb időszakaiba is? Már azzal nagy előrelépést tehetsz az energikusabb és egészségesebb mindennapok irányába, ha a bőséges folyadékfogyasztást nem hagyod el a hűvösebb hónapokban sem. Variálhatod a dolgot gyógyteákkal, azok a hidegben talán jobban csúsznak, de figyelj arra, hogy a tiszta víz is megmaradjon fogyasztási szokásaid között. 

Készülj étrend-kiegészítőkkel! 

Akár tetszik, akár nem, az őszi időszakban indul a meghűlés, a torokfájás és minden ezzel járó kellemetlenség. Prevenció, prevenció, prevenció. Az unásig ismételt megelőzés ezúttal is hasznos társad lehet. A nyári szabadság idején a legtöbben már csak a rendelkezésre álló idővel összefüggésben is nagyobb hangsúlyt helyezünk saját egészségünkre, a megfelelő étrend-kiegészítők megtalálására. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen márkákat részesítesz előnyben. Ez esetben sajnos igaz, hogy a legolcsóbb nem mindig váltja be a hozzá fűzött reményeket. Ügyelj arra, hogy mennyi mikrotápanyag van a készítményben, és milyen hasznosulással alkalmazható az. 

Értékeld a pillanatokat! 

Ha valami, akkor a nyáresti grillezések, a talán már régóta várt nyaralás, vagy a hétvégékbe beiktatott strandolások arra hívják fel a figyelmet, hogy az élet bizony lehet szép és kiegyensúlyozott is. Természetesen az ehhez szükséges anyagiak megteremtése nem mindig ilyen, de törekedni mindenképp ajánlott arra, hogy a munka világában is megtaláld önmagad. Ne félj próbálkozni, kísérletezni, és legfőképp fejleszteni önmagad. Az az érzés, ami egy-egy jól sikerült nap vagy begyűjtött élmény utána hatalmába kerít, talán éppen elég ahhoz, hogy merj hinni a változás erejében. 

Értékeld saját magad! 

A mai kor embere gyakran köt kompromisszumot. Gyakrabban, mint kellene. Ha pedig ez a karrier és a magánélet területén is szükségessé válik, könnyen elveszíthetjük saját magunkat. A Napsütötte Toszkána c. film nemcsak a menthetetlen romantikusok számára bír mondanivalóval. Egy-egy ilyen film magában hordozza a lényeget, amit érdemes lenne saját életedbe is transzformálni. A magabiztosság ott kezdődik, hogy megismered a körülötted levő világot, rálátással rendelkezel a helyzetekre, emberekre. A magadra szánt idő soha nem számít feleslegesnek! Ez az, ami a fejlődéshez, a bátor döntésekhez és a felelősségvállaláshoz vezethet. Az idei nyár akár Neked is megadhatta azt a pluszt, ami a szeptembertől induló időszak sikerességéhez szükséges. 

Környezettudatosság a saját szinteden

Villámárvizek, kínzó hőség, aszály, tűzvész és romboló viharok világszerte- az időjárási kilengések egyre gyakoribbá válnak, a háttérben pedig egyértelműen a klímaváltozás és az emberi tevékenység áll. A pandémia éveiben volt egy kis remény a hétköznapok emberének életében, hogy a légiközlekedés visszaszorítása és az ritkább autóhasználat talán velünk marad. A gyakorlat nem ezt mutatja. 

A környezet rombolásának hatásaival nyáron ismét szembesülni lehetett. Amíg globális szinten nem hozzák meg a megfelelő szabályokat, addig javuló állapotokat nem várhatunk. A megállíthatatlan helyzetromlás viszont szinte garantáltható. Mit tehetsz ilyenkor? Törekedj saját szinteden arra, hogy a környezettudatos döntések mindennapjaid részét képezzék. Ha az embernek nincs ráhatása a globális folyamatokra, akkor a legtöbbet saját döntéseiből és hétköznapi gyakorlatából hozhatja ki. Amikor úgy érzed, Te mindent megtettél, másféle gondolatisággal térhetsz esténként nyugovóra. 

Írta: Kiss Anita

 

Kategóriák
Kívánságlista
Belépés
Kosár