Kategóriák
Kívánságlista
Kosár
Vitaminokkal az egészséges hajért

Cikkek

Vitaminokkal az egészséges hajért

A hajhullásnak számos viszonylag veszélytelen és könnyen megoldható oka is lehet. Az egyik például, hogy télen szervezetünk vitamin- és ásványianyag tartalékai kimerülhetnek vagy éppen kiegyensúlyozatlan étrendünk miatt hiányállapotok lépnek fel.

A vitaminhiány szinte azonnal meglátszik a bőrünk és a hajunk állapotán, a haj fénytelen, fakó, töredezett lesz, és sokkal jobban hullik, mint normális esetben. Az erős szálú haj elsősorban az egészséges hajhagymánál kezdődik, amelynek sok tápanyagra van szüksége ahhoz, hogy a hajszálak folyamatosan növekedni tudjanak. A töredezett hajvégek levágása ugyan javíthat a haj szerkezetének állapotán, de a haj növekedésére nincs hatással. 

 

Vitaminban a segítség

A haj regenerálódását belsőleg fontos támogatni, hiszen bizonyos vitaminok és ásványi anyagok különösen fontos szerepet játszanak a normál állapotának fenntartásában. Szedjünk olyan hajerősítő termékeket, amelyekben megtalálhatók az A-, B-, C- és E-vitamin, valamint a vas, kén, a réz és a cink, hiszen ezek pótlásával pár hét alatt újra egészségessé tehetjük hajkoronánkat. Az esszenciális aminosavak is már elmaradhatatlan összetevői a jó minőségű, korszerű hajvitaminoknak.

 

Revitalizáló termékek

Használjunk kívülről is olyan hajápoló és fejbőrápoló termékeket, amelyekkel újra egészségessé tehetjük hajkoronánkat. A speciális hajhullásra kifejlesztett samponok, balzsamok, szérumok nem csak eltávolítják a szennyeződéseket és megtisztítják a hajat, a fejbőrt, de revitalizálják kívülről a hajtöveket és védik a hajszálakat a külső hatásokkal szemben. Keresd a biotin, karnitin, kreatin, koffein, aminexil összetevőket, és olyan fehérjéket tartalmazó szérumokat. amelyek segíthetnek megakadályozni az átmeneti hajvesztést, hajszálelvékonyodást, és olyan esetekben az örökletes, a diffúz és a foltokban történő hajhullást is, ahol a probléma nem kóros okokra vezethető vissza és még működő hajhagymák vannak. 

A vitaminhiányon és genetikai okokon kívül a hormonális változások, a stressz, az öregedés és bizonyos gyógyszerek szedése is állhat a probléma mögött. Ha nagymértékű hajhullást tapasztalunk, amely hosszabb ideig fennáll, minden esetben érdemes kivizsgáltatni az okát!

 

Írta: Balla Réka dermokozmetikai tanácsadó

Kategóriák
Kívánságlista
Belépés
Kosár