csokoladé

Csokoládé: Jóízű gondoskodás

A csokoládé mindannyiunk kedvenc édessége. Egy nemrég végzett hazai kutatás szerint a felnőtt lakosság közel 80 százaléka rendszeres csokoládéfogyasztó. Közülük minden második ember hetente vásárol magának valamilyen csokoládé terméket, ezzel vezető helyre kerülve valamennyi élelmiszer toplistáját tekintve. Talán ez az oka annak is, hogy egyre több egészséggel kapcsolatos hír jelenik meg a csokifogyasztás hátrányairól. Nézzük a tévhiteket!

 

  1. tévhit: A csokitól elromlik a fogunk.

A fogszuvasodást baktériumok okozzák, azáltal, hogy lebontják a szénhidrátokat, mint amilyen a cukor is. Ha ügyelünk a szájhigiéniára, a csokoládé semmivel sem károsabb, mint más étel.

 

  1. tévhit: A csokievés álmatlansághoz vezet.

Sokan hiszik, hogy a kakaó nagy mennyiségben tartalmaz koffeint, de ez nem igaz. Egy csészényi kakaóban csak 5 mg koffein található, míg egy csésze kávéban 65-130 mg.

 

  1. tévhit: A csokoládé tele van zsírokkal, és emeli a koleszterinszintet.

Három jellemző zsírsav található a csokoládéban: az olajsav (35%), a sztearinsav (34%) illetve a palmitinsav (26%). Bár a sztearin- és palmitinsav a telített zsírsavak családjába tartozik, azonban a nagyobb százalékban jelen lévő sztearinsav nem befolyásolja a vér(plazma) összes koleszterinszintjét, jól felszívódik és kb. 15%-ban olajsavvá alakul. Tehát esetükben nem kell aggódni a koleszterin-szint emelkedés miatt. 

Az előbbieken túl a csokoládé körül számos egyéb mítosz kering, pedig az élvezetes íz mellett bizonyos csokoládék igenis kiegészítik az egészséges, normál étrendet. A PROVIO Choco étrend-kiegészítő termékcsalád tagjai Bifidobacetrium lactis HN019TM-t tartalmaznak, mely baktériumtörzs természetes közege az emberi bélflóra.

 

  • A Provio Flora Choco tejcsokoládé szelet magas, 10 milliárd élő baktériumot tartalmazó kiszerelését fogyaszthatják 3 évnél idősebb gyermekek és felnőttek. Ezen kívül tartalmaz még D-vitamint is, amely hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez. Bár valóban ellenállhatatlan ízű, igazi tejcsokoládé szelet, a napi 1 szeletnyi ajánlott fogyasztást érdemes betartani.

  • A Provio Multi Kids Choco szintén egy tejcsokoládé szelet, olyan vitaminokkal és ásványi anyagokkal, melyekre az egészséges gyerekeknek szükségük van. Emellett szeletenként 2 milliárd bifidobaktériumot tartalmaznak.

 

A csokoládé kiváló közeg a bifidobaktérium számára, ennek számos magyarázata van:

 

  1. Optimális élőflóra stabilitás

Nagyon alacsony nedvességtartalma miatt a csokoládé kiváló közeg az élő baktériumok számára. A Provio termékekben is megtalálható Bifidobacterium lactis HN019™ törzs stabilitásvizsgálata csokoládéban szobahőmérsékleten 24 hónap elteltével csaknem azonos az alapértékhez viszonyítva.

 

  1. Baktériumok és rostok szinergiája

A bifidobaktériumok a kakaórostokból táplálkoznak, ami jótékony hatással van életképességükre. A bifidobaktériumok metabolizálják a csokoládé-polifenolokat kisebb molekulákká, ami megkönnyíti a felszívódást a bélben. (Finley J. 2014/3. A mikrobiom hatása a kakaó polifenolos vegyületeire. American Chemical Society, Dallas, TX.)

 

  1. Alkalmazkodás az emésztőrendszerben

A csokoládé közege hozzájárul az élő baktériumok jobb túléléséhez a gyomor és a bél drasztikus körülményei között.

 

  1. Könnyebb alkalmazás

Egyes étrend-kiegészítőt használók tartanak a tabletták, kapszulák, szuszpenziók használatától, míg a csokoládé, mint finom és kényelmes adagolási forma elősegíti a rendszeres fogyasztást. A csokoládé ideális megoldás gyermekeknek és azoknak is, akik nehezen tudják lenyelni a tablettákat.
további 5 cikk


rólunk

rólunk
akciók
újdonságok
aktuális
top 10
magazin
gyógyszerész válaszol
a weboldal használata

ászf
adatkezelési tájékoztató
elállási nyilatkozat
szállítási feltételek
fizetési feltételek
hűségkártya ászf
hűségkártya adatkezelési tájékoztató
hűségkártya regisztráció
vásárolj nálunk

Bejelentkezés
Regisztráció

Év honlapja 2017
ügyfélszolgálat


telefon: +36 20 40 80 000
hétfő - vasárnap 9 - 21:00-ig
e-mail: webshop (kukac) unipatika.hu
kapcsolat

facebook instragram linkedin

feliratkozás hírlevélrewebpatika
Webshopunkon az alábbi bankkártyákkal fizethetsz:
bankkártya
Tájékoztató a bankkártyás fizetéssel kapcsolatban.
Minden jog fenntartva!
© 2020 Unipharma Gyógyszerkereskedelmi Kft.