Égősorok és bejgli-hegyek - Mivel töltsd az időt a két ünnep között?

Égősorok és bejgli-hegyek - Mivel töltsd az időt a két ünnep között?

Elérkezett a két ünnep közötti időszak, amikor már túl vagyunk a rokonlátogatáson, de még nem indul el a januári hajtás. Sokan pihenéssel, a karácsonyi maradékok elpusztításával és lustulással töltik a rendelkezésre álló napokat. A pihenésre nagy szüksége van a mai kor emberének, de korántsem biztos, hogy csak a passzív kikapcsolódás hozhatja meg a kívánt hatást. Valahol hasonló ez, mint az utazás, ami aktív jellegénél fogva tölt fel újult energiákkal. Bár a repülőtereket és az utazási irodák ajánlatait még valószínűleg jó ideig elfelejthetjük, de az aktív időtöltésről a két ünnep között sem kell lemondanod.

 

A legjobb az egészben az, hogy ilyenkor együtt van a család, és valóban olyan programokat szervezhettek, melyekre egyébként, év közben nincsen alkalom. Ugyanakkor ne feledkezz meg saját magadról sem, hiszen az oly sokat emlegetett „énidő” is nélkülözhetetlen a testi-lelki kiegyensúlyozottsághoz.

 

Ez utóbbit muszáj egy lapon említenünk, hiszen szoros összefüggés mutatkozik közöttük. A hétköznapokban tapasztalt stressz, a teljesítménykényszer, a határidők jelentette feszültség sokak életében vannak jelen. Ezek hatással vannak a testi egészségre is, jelentősen gyengítik az immunrendszert. Ez utóbbi optimális működésére viszont most minden korábbinál nagyobb szükségünk van. A két ünnep között tehát itt az idő, hogy újragondold mindennapjaid, átértékeld azokat a dolgokat, amelyeken korábban felidegesítetted magad.

 

Hasznos elfoglaltságok a négy fal között

 

A szilveszterig tartó időszaknak nem kell egyet jelentenie azzal, hogy egyik oldaladról a másikra fekszel kedvenc sorozataid előtt. Az újévhez közeledve itt lehet az ideje, hogy átválogasd gardróbod, kidobáld, vagy elajándékozd azokat a holmikat, tárgyakat, melyek csak a helyet foglalják, de hasznukat tulajdonképpen nem veszed. Akár a családon belül is új gazdára találhatnak ezek, csak végső esetben landoljanak a kukában.

 

Persze nincs szükség arra, hogy napokon át takaríts és pakolj, de lépésről-lépésre haladva minden napnak megadhatod azt a hatékonyságot, amelytől jó érzéssel bújsz az ágyba este.

 

Maradékeltakarítás vagy aktivitás?

 

Nincs olyan család, ahol ne sorakoznának a hűtőben a karácsonyról maradt fogások. A maradékeltakarítás mellett gondolj azokra is, akiknek örömet szerezhetnél néhány finom fogással. Egyedül él a szomszéd néni? Miért ne lepnéd meg egy-két adag töltött káposztával? Oszd szét a családban a süteményeket, így magadat is megkímélheted attól, hogy egész héten lakmározással töltsd idődet. A karácsonyi vacsorák után egyébként is jól jöhet egy kis szünet, amikor fizikailag is aktiválod magad. Tedd rendbe a kertet, vagy öltözz kényelmesen, és irány a természet. Még csak hosszú kilométereket sem kell futnod ahhoz, hogy átmozgasd magad, erre a célra a tempós séta, vagy a természetben történő túrázás ideális választásnak bizonyul, korosztálytól függetlenül.

 

Idő az igazán fontos emberekre

 

Mi másról is szólhatna az ünnepi időszak, mint a családról? A két ünnep között a legtöbb cégnél nincs munka, és az otthonról tevékenykedők számára is adódik szabadidő. Ilyenkor érdemes időt szánni a hozzánk valóban közel álló emberekre. Ez lehet egy összebújós filmnézés, társasjátékozás, vagy egy pohár bor melletti jó beszélgetés – a lényeg az, hogy a ténylegesen ott légy fejben és lélekben. Az ilyen módon megélt közös program felhívhatja figyelmed arra, mire érdemes idődet fordítani a következő évben. A szeretetben megélt kapcsolatok hozzájárulnak ahhoz, hogy erősödjön immunrendszered, így a karácsony valódi értelme egészségedre is jótékony hatással lesz.

 

Támogasd egészséged!

 

A korábbiakkal összefüggésben ez az időszak kiválóan alkalmas arra, hogy végre odafigyelj magadra, kialakíts egy olyan rutint, melynek köszönhetően általános egészségi állapotod javulhat. A világháló kínálta kényelemnek hála végre átnézheted a biowebáruházak és online patikák kínálatát, utána olvashatsz azoknak az alapanyagoknak, készítményeknek, melyek mindig is érdekeltek. Különösen népszerű manapság a CBD olaj, a különféle étrend-kiegészítő készítmények, a gyógygombák és a méhészeti termékek, melyek mindegyike hozzájárulhat ahhoz, hogy jobb közérzetnek örvend, vagy egészségügyi problémáid javuljanak.

 

Tervezd újra!

 

A 2020-as év sokak számára nem úgy alakult, ahogyan azt várták volna. Globális és egyéni szinten is sok nehézséggel néztünk szembe, de az ember mindig reméli, a jövő más lesz. Ugyan az újrakezdéshez nincs szükség fogadalmakra és egy új naptárra, de az év vége mégis egyfajta számadásra és újragondolásra késztet.

 

Ha nem is január elsejétől indulnak másként a dolgok, de fontos, hogy megadd az esélyt a pozitívabb jövőképnek. Változtatni szeretnél? Leadnád a felesleget? Átalakítanád mindennapi időbeosztásod? Végre tényleg tenni akarsz egészséged érdekében? Mentálisan is kiegyensúlyozottabb időszakot szeretnél?  Ugyan a körülmények gyakran hátráltatnak, de a lényeg valahol az, hogy Te magad tudd, mindig kihozod az aktuális helyzetből a legjobbat. Igaz ez az olyan élethelyzetekre is, melyek alakulásába nem sok beleszólnivalód akad.

 

A két ünnep közötti időszak a pihenésről és a családdal töltött időről szól a legtöbbek számára, mégis érdemes az „énidőt” is középpontba helyezned. Nyúlj el kád habos vízben, relaxálj, vagy kapd fel futócipőd, és irány a friss levegő. Mindegy, hogy a kreatív kikapcsolódási formák lazítanak el, vagy sportolás közben érzed magad igazán elemedben, a lényeg, hogy ha Te jól vagy, akkor másoknak is pozitív energiákat tudsz adni.

 

Adni pedig jó. S nem csak akkor, ha a karácsonyi ajándékozásról van szó. Találd meg az örömet abban, ha magaddal foglalkozol, és teremtsd meg testi egészséged és pszichés kiegyensúlyozottságod azért, hogy szeretteiddel több és teljesebb időt tölthess.

 

Írta: Kiss Anita

 

Forrás: https://nlc.hu/eletmod/20181221/kozos-karacsony-otthon-de-mit-csinal-a-csalad/
további 5 cikk


rólunk

rólunk
akciók
újdonságok
aktuális
top 10
magazin
gyógyszerész válaszol
a weboldal használata

ászf
adatkezelési tájékoztató
elállási nyilatkozat
szállítási feltételek
fizetési feltételek
hűségkártya ászf
hűségkártya adatkezelési tájékoztató
hűségkártya regisztráció
vásárolj nálunk

Bejelentkezés
Regisztráció

Év honlapja 2017
ügyfélszolgálat


telefon: +36 20 40 80 000
hétfő - vasárnap 9 - 21:00-ig
e-mail: webshop (kukac) unipatika.hu
kapcsolat

facebook instragram linkedin

feliratkozás hírlevélrewebpatika
 SimplePay vásárlói tájékoztató
Minden jog fenntartva!
© 2021 Unipharma Gyógyszerkereskedelmi Kft.