Élhetsz idegeskedés nélkül is! Kövesd tippjeinket!

Élhetsz idegeskedés nélkül is! Kövesd tippjeinket!

Gyakran élsz meg stresszes helyzeteket életedben? A bosszankodás mindennapjaid részévé vált, és nem tudod, hogyan alakíthatnád a szituációkat higgadtabban? Mindannyiunk életében vannak olyan körülmények, emberek és helyzetek, melyek felbosszantanak. Fontos azonban tisztában lenned azzal, hogy ezzel nem csak a napodat teszed tönkre, hanem saját egészségednek is ártasz. A civilizációs megbetegedések gyakran éppen a feszültség folyamatos jelenlétére vezethetőek vissza, mely sok esetben teljesítménykényszerrel is társul. A helyzet azonban nem lehetetlen, így mielőtt elöntené agyadat a bosszankodás, és egy végeláthatatlan idegeskedés venné kezdetét, inkább gondolkodj! Tippjeinkkel nyugodtabb, és így kiegyensúlyozottabb életet élhetsz.

 

Hasi légzés

 

Amikor érzed, hogy eluralkodik rajtad az idegesség, akkor próbálkozz légzésterápiával. A világhálón rengeteg hasznos videót és leírást találhatsz erről, mely számos probléma esetén segítséget nyújthat. Dühből és feszültségből még soha nem születtek jó dolgok, így ha stresszelni kezdesz, akkor lélegezz hasból. Így telítődik a tüdő oxigénnel, stabilizálódik a vérnyomás, és máris nyugodtabban állsz a dolgokhoz.

 

Logikus gondolkodás

 

Biztosan megtapasztaltad már, hogy kívülállóként egy-egy szituációt teljesen másként látsz, mint az, aki benne van. Ennek nem más az oka, mint a racionális szemlélet, és az érzelmi telítettség hiánya. Érzelmeink gyakran becsapnak bennünket vagy tévútra vezetnek, ám az ésszerű gondolkodás nem hagyhat cserben. Igyekezz tehát egyfajta külső szemmel tekinteni a problémára, és így gyakran bebizonyosodik, az nem is olyan hatalmas, vagy egészen egyszerűen kezelhető, ha nem ragadnak magukkal érzelmeink.

 

Képzeld magad a másik helyébe!

 

A nyílt konfrontációt mindenki másként kezeli. Ha nem vagy egy feszültségkerülő ember, és inkább beleállsz a vitába, akkor is érdemes esélyt adnod annak, hogy a másiknak is lehet igaza. Adott szituációban mindenkinek meglehet a maga igaza, és ezt csak úgy láthatod, ha kicsit az ő szemszögéből is közelítesz a dologhoz. Mielőtt tehát fennhangon ordibálni kezdenél, és felhúznád magad a végtelenségig, lásd kicsit empatikusabban, emberbarát módon a helyzetet. Ugyan az emberek gyakran tényleg gonoszak, de egyetlen általánosításból nem érdemes örökérvényű konzekvenciát levonni. Szeretkezz, ne háborúzz - ahogy szokták mondani. Békével, intelligensen minden megbeszélhető.

 

Figyelj saját magadra!

 

Mindennapi bosszankodásaink gyakran abból fakadnak, hogy mindig másokra figyelünk. Ebben persze a közösségi médiának is van egy jelentős szerepe, hiszen ha folyton azt látjuk, mások milyen boldogok, sikeresek, akkor könnyen az ellenkezőjét gondolhatjuk magunkról. Ne a socialmedia alapján vonj le következtetéseket mások életéről. Ha a legtöbben legalább annyi időt fordítanának saját feladataikra és életükre, mint amennyit másokéval törődnek, akkor máris közelebb lehetnének céljaikhoz. Fókuszálj arra, hogy Te az adott helyzetedből hogyan, miként tudod a legtöbbet kihozni, és vágj neki!

 

Számít ez egy hét múlva?

 

Amikor idegesek vagyunk, úgy érezzük, összecsapnak a fejünk felett a hullámok, és nincs kiút. Ilyenkor célszerű átgondolni, hogy a probléma számít-e valamit egy hét múlva. Lesz az bármilyen hatással életünkre, boldogságunkra? Ha nem, akkor felesleges bosszankodni miatta. Ha mégis számítani fog, akkor sem a stressz a megoldás, sokkal inkább az, hogy tudunk-e bármit tenni a helyzet javítása érdekében. Gondold át, van-e bármi ráhatásod az idegeskedésre okot adó szituációra. Nincs? Akkor van egyáltalán értelme bosszankodnod? Ha tudsz, tegyél a változásért, ellenkező esetben néha hasznosabb elengedni a dolgot.

 

Pozitív hozzáállás

 

Az előző elgondolás folytatásaként figyeljünk hozzáállásunkra. A negatív emberek szinte bevonzzák a rosszat, ellenben a pozitív életszemlélet jó dolgokhoz segíthet hozzá. Vannak, akik hisznek a vonzás törvényében, mások az aktív tevést részesítik előnyben. Tény, hogy mindkettő szükséges ahhoz, hogy a világot szebb színben lásd és sikeresebben élj. Rajtunk múlik, hogy a dolgokat azok pozitív vagy negatív oldalánál fogjuk meg. Gondolkodj el ezen egy kicsit!

 

Higgy magadban!

 

A feszültségből adódó stresszes életmód gyakran arra enged következtetni, hogy kevés önbizalommal rendelkezünk. Higgy abban, hogy meg tudod oldani a felmerülő problémákat! Gondolj arra, mit éltél meg a múltban, mennyi mindenen túltetted magad, hányszor voltál erős! Ez felhívhatja arra a figyelmedet, tulajdonképpen az irányítás saját kezedben van!

 

Idővel változnak a dolgok

 

Az életben sajnos semmit sem lehet készpénznek venni. Ami ma még biztos, az évek múltán talán már rég a múlt részét képezi majd. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a saját tapasztalataikat okosan felhasználó emberek eredményesebbek és boldogabbak lehetnek, mint azok, akiknek minden az ölükbe pottyan. Ugyanakkor azt sem tudhatod biztosan, hogy a másik mit áldozott fel azért, hogy a jelenlegi egzisztenciális és karrier helyzetben legyen. Az irigység legalább olyan rossz tanácsadó, mint a bosszúság. Fogadd el, hogy jövődet csak egy bizonyos szinten befolyásolhatod, és számos rajtad kívülálló esemény is alakítja majd személyiségedet és tapasztalataidat- legyenek ez utóbbiak akár jók, akár rosszak.

 

Merj segítséget kérni!

 

Előfordulhat, hogy gyermekkorban megéltekből, vagy személyiségedből adódóan nehezebben boldogulsz a feszültség kezelésével. Ezt érdemes komolyan venni, ugyanis az állandó idegeskedés egészségügyi kockázatokat is hordoz magában. Fontos, hogy ha szükséges, merj szakemberhez fordulni, aki a megfelelő terápiával segíthet átlendülni egy-egy nehezebb életszakaszon. Gyakran olyan körülmények felelősek a feszültség jelenlétéről, amelyekre semmilyen ráhatásunk nincs. Ilyenkor már akár az is elég lehet, ha ki tudod beszélni magadból mindezt. Miért ne tennéd meg egy hozzáértő pszichiáternek, aki rávilágíthat olyan dolgokra, amelyekre nem is gondoltál.

 

Írta: Kiss Anita
további 5 cikk


rólunk

rólunk
akciók
újdonságok
aktuális
top 10
magazin
gyógyszerész válaszol
a weboldal használata

ászf
adatkezelési tájékoztató
elállási nyilatkozat
szállítási feltételek
fizetési feltételek
hűségkártya ászf
hűségkártya adatkezelési tájékoztató
hűségkártya regisztráció
vásárolj nálunk

Bejelentkezés
Regisztráció

Év honlapja 2017
ügyfélszolgálat


telefon: +36 20 40 80 000
hétfő - vasárnap 9 - 21:00-ig
e-mail: webshop (kukac) unipatika.hu
kapcsolat

facebook instragram linkedin

feliratkozás hírlevélrewebpatika
Webshopunkon az alábbi bankkártyákkal fizethetsz:
bankkártya
Tájékoztató a bankkártyás fizetéssel kapcsolatban.
Minden jog fenntartva!
© 2020 Unipharma Gyógyszerkereskedelmi Kft.