Fogérzékenység és a megoldás fogérzékenységre

Fogérzékenység és a megoldás fogérzékenységre

A fogérzékenység a felnőttek 15-20 %-át érinti, jellemzően a 20 és 50 év közöttieket, legtöbb esetben pedig a 30-39 éves korosztályban fordul elő. Előfordulása nőknél gyakoribb, mint férfiaknál. A  nőknél tapasztalható nagyobb gyakoriság oka lehet, hogy a nők többet foglalkoznak a szépségápolási trendekkel, gyakrabban vesznek részt fogfehérítő kezeléseken. A kezeletlen fogérzékenység jelentősen befolyásolja az érintettek életminőségét. A túlérzékenység miatt előfordul, hogy az érintettek elhanyagolják a fogmosást, sőt ritkábban fordulnak szakemberhez, amely fogszuvasodáshoz és fogágybetegséghez , hosszútávon pedig a fogak elvesztéséhez vezethet.

 

A fogérzékenység kialakulásának előzménye a fog nyaki részének szabaddá válása, ahol apró csatornák futnak a fog belseje felé és közvetítik az ingereket a fog belsejében futó idegek felé. Az ok lehet a fogíny visszahúzódása vagy a fogzománc egy részének elvesztése. Ínyvisszahúzódáshoz vezethet például a rossz fogmosási technika, az íny megsérülése. A zománcvesztéshez  hozzájárulhat a reflux, amely Európában a lakosság közel 40%-át érinti,  hiszen napjainkban rendkívül gyakori a stressz, amely a reflux egyik kiváltó oka.  Terhességnél a savak okozhatnak zománcvesztést, valamint a savas ételek és italok fogyasztása is fogérzékenységhez vezethet.

 

kezelés első lépése szakember felkeresése, hogy biztos fogérzékenység-e a diagnózis.  A diagnózis után fontos a helyes fogmosási technika elsajátítása. Használjunk puha sörtéjű fogkefét, illetve speciális fogkrémet, ami azonnal és hosszú távon enyhíti a fájdalmat.

 

Milyen legyen a fogkrém az ideális eredmény eléréséhez?


●        Azonnal enyhítse a fájdalmat

●        Hosszú távon hatásos legyen

●        Használata ne járjon fájdalommal

●        Könnyen használható legyen

●        Ne színezze el a fogakat

●        Természetes összetevőket tartalmazzon

●        Ne csak a fájdalmat és a tüneteket enyhítse, hanem az érzékenység okát is

 

Az érzékenység csökkentésére ajánlott fogkrém hatását kiegészíti a fogérzékenység elleni szájvíz használata. A szabaddá vált dentincsatornák lezárásával védi a fogakat az érzékenység ellen, fluoridtartalmának köszönhetően pedig fokozza a fogszuvasodás elleni védelmet. Az a jó szájvíz , amely nem tartalmaz színezéket és alkoholt, így nem irritálja az ínyt.

 

Írta: Dr. Tóth Tünde fogszakorvos
további 5 cikk


rólunk

rólunk
akciók
újdonságok
aktuális
top 10
magazin
gyógyszerész válaszol
a weboldal használata

ászf
adatkezelési tájékoztató
elállási nyilatkozat
szállítási feltételek
fizetési feltételek
hűségkártya ászf
hűségkártya adatkezelési tájékoztató
hűségkártya regisztráció
vásárolj nálunk

Bejelentkezés
Regisztráció

Év honlapja 2017
ügyfélszolgálat


Webshopunkra jelenleg rengeteg rendelés érkezik és a kollégák nagyon elfoglaltak. Kérjük ne telefonon, hanem email-ben tájékozódj.
telefon: +36 20 40 80 000
hétfő - vasárnap 9 - 21:00-ig
e-mail: webshop (kukac) unipatika.hu
kapcsolat

facebook instragram linkedin

feliratkozás hírlevélrewebpatika
Webshopunkon az alábbi bankkártyákkal fizethetsz:
bankkártya
Tájékoztató a bankkártyás fizetéssel kapcsolatban.
Minden jog fenntartva!
© 2020 Unipharma Gyógyszerkereskedelmi Kft.