Fogérzékenység és a megoldás fogérzékenységre

Fogérzékenység és a megoldás fogérzékenységre

 

A fogérzékenység a felnőttek 15-20 %-át érinti, jellemzően a 20 és 50 év közöttieket, legtöbb esetben pedig a 30-39 éves korosztályban fordul elő. Előfordulása nőknél gyakoribb, mint férfiaknál. A  nőknél tapasztalható nagyobb gyakoriság oka lehet, hogy a nők többet foglalkoznak a szépségápolási trendekkel, gyakrabban vesznek részt fogfehérítő kezeléseken. A kezeletlen fogérzékenység jelentősen befolyásolja az érintettek életminőségét. A túlérzékenység miatt előfordul, hogy az érintettek elhanyagolják a fogmosást, sőt ritkábban fordulnak szakemberhez, amely fogszuvasodáshoz és fogágybetegséghez , hosszútávon pedig a fogak elvesztéséhez vezethet.

 

A fogérzékenység kialakulásának előzménye a fog nyaki részének szabaddá válása, ahol apró csatornák futnak a fog belseje felé és közvetítik az ingereket a fog belsejében futó idegek felé. Az ok lehet a fogíny visszahúzódása vagy a fogzománc egy részének elvesztése. Ínyvisszahúzódáshoz vezethet például a rossz fogmosási technika, az íny megsérülése. A zománcvesztéshez  hozzájárulhat a reflux, amely Európában a lakosság közel 40%-át érinti,  hiszen napjainkban rendkívül gyakori a stressz, amely a reflux egyik kiváltó oka.  Terhességnél a savak okozhatnak zománcvesztést, valamint a savas ételek és italok fogyasztása is fogérzékenységhez vezethet.

 

kezelés első lépése szakember felkeresése, hogy biztos fogérzékenység-e a diagnózis.  A diagnózis után fontos a helyes fogmosási technika elsajátítása. Használjunk puha sörtéjű fogkefét, illetve speciális fogkrémet, ami azonnal és hosszú távon enyhíti a fájdalmat.

 

Milyen legyen a fogkrém az ideális eredmény eléréséhez?


●        Azonnal enyhítse a fájdalmat

●        Hosszú távon hatásos legyen

●        Használata ne járjon fájdalommal

●        Könnyen használható legyen

●        Ne színezze el a fogakat

●        Természetes összetevőket tartalmazzon

●        Ne csak a fájdalmat és a tüneteket enyhítse, hanem az érzékenység okát is

 

Az érzékenység csökkentésére ajánlott fogkrém hatását kiegészíti a fogérzékenység elleni szájvíz használata. A szabaddá vált dentincsatornák lezárásával védi a fogakat az érzékenység ellen, fluoridtartalmának köszönhetően pedig fokozza a fogszuvasodás elleni védelmet. Az a jó szájvíz , amely nem tartalmaz színezéket és alkoholt, így nem irritálja az ínyt.

 

Írta: Dr. Tóth Tünde fogszakorvostermékajánló:
ELMEX
Sensitive fogkrém
duopack
(2x75ml)
részletek
akciós ár: 2.599 Ft
duopack

további 5 cikk


rólunk

rólunk
akciók
újdonságok
aktuális
top 10
magazin
gyógyszerész válaszol
a weboldal használata

ászf
adatkezelési tájékoztató
elállási nyilatkozat
szállítási feltételek
fizetési feltételek
hűségkártya ászf
hűségkártya adatkezelési tájékoztató
hűségkártya regisztráció
vásárolj nálunk

Bejelentkezés
Regisztráció

Év honlapja 2017
ügyfélszolgálat


telefon: +36 20 40 80 000
hétfő - vasárnap 9 - 21:00-ig
e-mail: webshop (kukac) unipatika.hu
kapcsolat

facebook instragram linkedin

feliratkozás hírlevélrewebpatika
 SimplePay vásárlói tájékoztató
Minden jog fenntartva!
© 2021 Unipharma Gyógyszerkereskedelmi Kft.