Hegek az életünkben

Hegek az életünkben

Számos olyan helyzet adódik életünkben, amikor az önbizalom érzése fontos szerepet játszik. Akár intim helyzetekben, akár társadalmi környezetben, elengedhetetlen, hogy jól érezzük magunkat a saját bőrünkben. A hegek azonban különbözőképpen korlátozhatják az életminőséget és a személyes életmódot. Hogyan tudunk ellene tenni?

 

Előbb vagy utóbb mindenki tapasztalatot szerez hegekkel kapcsolatban. A sérülés mértékétől függően a heg látható nyomokat hagyhat. Hegek a császármetszés, a kozmetikai sebészet, a vastagbél vagy anyajegy eltávolítása: sebészeti beavatkozások után keletkezhetnek leggyakrabban. De mi is pontosan és hogyan jelentkezik a heg?

 

Mi a heg?

 

A heg egy meghatározott mélységű sérülés elkerülhetetlen eredménye. Ezzel szemben a bőr felső rétegét (epidermist) érintő sérülések hegesedés nélkül gyógyulnak. Így, amikor a sérülés már nem csak felületes, hanem mélyebbre hatol és érinti az irhát, heg keletkezik.

 

A mélyebb sérülések oka és az azt követő hegképződés ugyanolyan sokszínű, és változatos, mint maga az élet. A sérülések gyakran vágások, sebek vagy harapások következményei.  A hő által okozott sérülések, mint például az égés, a forrázás, vagy az agresszív vegyi anyagok bőrrel való érintkezéséből eredő kémiai égések is okozhatnak mély sebeket, amelyek után hegképződés jelentkezhet.

 

Hegkezelés

 

A test egy sor összehangolt lépésben reagál a sérülésre, amelyek mindegyike segíti a seb gyógyulását.

 

1. A sebben vérrög képződik, és olyan növekedési faktorok aktiválódnak, amelyek stimulálják az új szövet kialakulását.

2. 2-3 hét múlva a felületen lévő seb az újonnan kialakított szöveten keresztül lezáródik.

3. De a bőr mélyebb rétegeiben és az új szövetek kialakulásában a gyógyulási folyamat még hónapokig tart. Ez az a fázis, amelyben a hegképződés pozitívan befolyásolható.

 

A hegek jellemzői

 

A hegszövet alapvetően különbözik a normál,  ép bőrtől. Kevesebb hajhagymát, faggyú- és izzadságmirigyet tartalmaz. Ráadásul gyakran hiányoznak azok a pigmentek, amelyek felelősek a bőrünk természetes kinézetének biztosításáért. A hegek kevésbé rugalmasak és hajlékonyak, ami kellemetlen érzést kelthet. A friss hegek vörös színe általában finom erek kialakulásának az eredménye. Ez a kipirosodás idővel lassan elhalványul, gyakran világos színű heget hagyva maga után.

 

A hegek gyógyulása

 

A hegek gyógyulása hosszú folyamat, akár 6 hónapig is eltarthat. Csak a belső szerveket érintő sebek képesek teljesen gyógyulni. A bőrön keletkezett sérülések esetén, a test csak a sérült szövetek „helyreállítására” képes. Így még fontosabbá válik a bevált terápiák használata a „helyreállítási” folyamat támogatására, és a heg láthatóságának minimálisra csökkentésének érdekében.

 

A sikeres hegkezelés első jele a bőrpír csökkenése, a kellemetlen viszketés, feszülés enyhülése. Különösen a friss hegek kezelése során kerülni kell a fizikai ingereket, például az extrémhideget vagy az UV fényt.

 

Alapvető fontosságú, hogy a heg aktív hatóanyagokkal és olyan anyagokkal legyen ellátva, amelyek gátolják a túlzott hegképződést, csökkentik a kipirosodást és javítják a bőr rugalmasságát és lágyságát.

 

Contractubex® gél hármas hatású formulája ezeket a jótékony hatásokat fejti ki a bőr gyógyulási folyamatára: elnyomja a hegszövet növekedését, elsimítja és fellazítja a hegszövetet, elősegíti a sejt és a szövet regenerálódását. Gyulladáscsökkentő hatású, és emellett csökkenti a bőrpírt, melegedést, duzzanatot és fájdalmat.

 

Contractubex® gél használata ajánlott régi hegek, új hegek, műtét utáni hegek, égési hegek kezelésére, valamint plasztikai műtétek, lézerkezelést követően, horzsolás, vágás, zúzódás esetén is.

 

A hegesedés mértékétől függően a kezelés 3-6 hónapig tarthat, mivel a hegszövet nagyon lassan regenerálódik. Legyen türelmes és kitartó – megéri az erőfeszítést!

 

Contractubex® gélt mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét!

 

 

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!


CONTRACTUBEX GÉL 20 G • VÉNY NÉLKÜL KAPHATÓ GYÓGYSZER

• OGYI-T-01640/01 • Kérjük, figyelmesen olvassa el a dobozban található betegtájékoztatót (OGYI/37541/2014, OGYI/25125/2015)

• KERESSE A GYÓGYSZERTÁRAKBAN!

• Gyártó: MerzPharmaceuticals GmbH, Germany • Képviselet: Shila-Medic Kft. 4030 Debrecen, Puttony u. 35.


A dokumentum lezárásának dátuma: 2020. április 29.

 termékajánló:
CONTRACTUBEX
gél
(20g)
részletek
ár: 3.469 Ft

további 5 cikk


rólunk

rólunk
akciók
újdonságok
aktuális
top 10
magazin
gyógyszerész válaszol
a weboldal használata

ászf
adatkezelési tájékoztató
elállási nyilatkozat
szállítási feltételek
fizetési feltételek
hűségkártya ászf
hűségkártya adatkezelési tájékoztató
hűségkártya regisztráció
vásárolj nálunk

Bejelentkezés
Regisztráció

Év honlapja 2017
ügyfélszolgálat


telefon: +36 20 40 80 000
hétfő - vasárnap 9 - 21:00-ig
e-mail: webshop (kukac) unipatika.hu
kapcsolat

facebook instragram linkedin

feliratkozás hírlevélrewebpatika
Webshopunkon az alábbi bankkártyákkal fizethetsz:
bankkártya
Tájékoztató a bankkártyás fizetéssel kapcsolatban.
Minden jog fenntartva!
© 2020 Unipharma Gyógyszerkereskedelmi Kft.