Ki gondolta volna, hogy a fogmosás igazi művészet?

Ki gondolta volna, hogy a fogmosás igazi művészet?

Fogat mosni mindenki tud – gondolhatnánk, de egyáltalán nem lenne igazunk. Az emberek nagy része ugyanis nem használja megfelelően a fogkeféjét. Tény, hogy az elektromos változat megkönnyíti az ember dolgát, de a hagyományos fogkefével sokkal hatékonyabban tudjuk megtisztítani fogainkat. Álljon itt néhány tanács a helyes fogmosási technikáról! 

 

Milyen fogkefét válasszunk?

Az egyik legfontosabb a megfelelő fogkefe kiválasztása. Bármennyire furcsának tűnik is, a puha sörtéjű a legjobb választás, hiszen a kulcs a helyes technikában és a sörtékben rejlik. A kemény és közepesen kemény fogkefék sörtéi túl kemények ahhoz, hogy az ínyszélt túlzott rányomás nélkül tisztítsák. A túl nagy nyomás viszont ínysérülést okozhat, aminek következtében szabaddá válnak az érzékeny fognyakak. A jó fogkefe nedves állapotban is megőrzi a szilárdságát és az íny felsértése nélkül tisztítja meg a fogínyt. A kicsi kefefej pedig hatékonyan tisztítja a nehezen elérhető területeket is.

 

Két perc, két alkalom

Az ideális az, ha napi kétszer mosunk fogat (ez a reggeli és az esti fogmosásra állt be), és minden fogmosás legalább két percig tart. 30 másodpercet szánjunk a fogsor minden szakaszára, alul kívül, alul belül, majd felül kívül, felül belül. Ennél is fontosabb, hogy fogaink tisztaságát tartsuk szem előtt, ne az időt!

 

Íme a helyes fogmosási technika

 A fogkefe az ínyre 45°-ban döntve, a sörték 50%-a a fogfelszínen és 50%-a az ínyen fekszik. Így lehet a leghatékonyabban és a legegyszerűbben megmosni a fogakat és az ínyszélt. A helyes technika még a fogmosás időtartamánál is sokkal fontosabb.

A fogkefe önmagában nem elég

Ahhoz, hogy megelőzzük a fogínygyulladást és a kellemetlen szájszagot, a fogak között felhalmozódott baktérium plakkot fizikailag meg kell bontanunk. Ehhez szükségünk lesz egy speciális kefére, amely elég kicsi ahhoz, hogy elférjen a fogaink között és elég puha ahhoz, hogy ne károsítsa a zománcot és az ínyt, ugyanakkor elég hatékony ahhoz, hogy minden baktériummaradványt a ki-be mozgással megtisztítson. Használjunk fogköztisztító kefét minden este a fogmosás előtt vagy után. Használat előtt érdemes felkeresni a fogorvost, aki segít megtalálni a megfelelő méretű fogköztisztító keféket. 

Szerezze be az Ön számára megfelelő eszközöket, és nyújtsa a lehető legjobb gondoskodást fogai és ínye számára! A Curaprox márka széles választékában prémium minőségű szájhigiéniás termékeket talál.

 

Forrás: Marinova Annamária
brand manager

Sager Dental Kft.

 
további 5 cikk


rólunk

rólunk
akciók
újdonságok
aktuális
top 10
magazin
gyógyszerész válaszol
a weboldal használata

ászf
adatkezelési tájékoztató
elállási nyilatkozat
szállítási feltételek
fizetési feltételek
hűségkártya ászf
hűségkártya adatkezelési tájékoztató
hűségkártya regisztráció
vásárolj nálunk

Bejelentkezés
Regisztráció

Év honlapja 2017
ügyfélszolgálat


telefon: +36 20 40 80 000
hétfő - vasárnap 9 - 21:00-ig
e-mail: webshop (kukac) unipatika.hu
kapcsolat

facebook instragram linkedin

feliratkozás hírlevélrewebpatika
 SimplePay vásárlói tájékoztató
Minden jog fenntartva!
© 2021 Unipharma Gyógyszerkereskedelmi Kft.