Indul a napoz-szezon

Indul a napoz-szezon

Ideje beszerezni a napégés elleni krémeket

Szakemberek szerint az elmúlt években egyre ersebb UV-sugárzással kellett számolnunk, és a jövben ez tovább fokozódhat, számos komoly egészségügyi problémát okozva. 6-14%-kal növekedett ugyanis a világon az utóbbi 20 évben az ultraibolya sugárzás. Aki nem védekezik kell mértékben a káros sugarak ellen, az megbetegszik.

Az UVB-sugarak felelsek a br leégéséért, és a brrák kialakulásáért. Ma már azt is tudjuk, hogy nemcsak a napon töltött id közben, hanem még a napozás után, órák múlva is károsodhat a brünk ezektl a sugaraktól. Az UV-sugarak olyan DNS-károsodást okozhatnak, amelyek rákkelt mutációkhoz vezethetnek a melanintermel sejtekben, a melanocitákban. Az orvosok szerint déleltt 11 óráig, majd délután 16 óra után szabad napfürdt venni. A leégés megakadályozható, ha fényvéd krémet, naptejet használunk. Gyermekek esetében a legmagasabb, 50-es faktorszámút ajánlják a brgyógyászok. Az 1. brtípusba tartoznak a vörös vagy világosszke hajú, fehér br emberek, akik gyorsan leégnek. Számukra szintén a legmagasabb, 50-es fényvéd javasolt. A 2. típusba tartozók elször leégnek, majd lebarnulnak, így számukra akár az 50-es, de a 30-as faktor is megfelel lehet. A 3. típusba tartozó emberek egészen jól és gyorsan barnulnak, nekik a 20-as faktorszámú is elegend. A 4. típus szinte sohasem ég le, az 5. típusba az észak-afrikai, az ázsiai és a mediterrán térségek lakói sorolhatók.


Nagyon sok emberre, de leginkább az 1. típusra jellemz a napallergia, vagy a fényérzékenység. Erre megtalálhatóak már speciális, erre a célra kifejlesztett napvéd készítmények. A napozás utáni készítmények pedig azt a célt szolgálják, hogy a napsütötte, leégett vagy irritált brt hsítsék, regenerálják és táplálják.
Mivel nagyon fontos a megelzés, így mieltt napozni indulna, látogasson el valamelyik Unipatikánkba és szerezze be a brtípusának legmegfelelbb és legjobb napvéd és leégés elleni termékeket!
tov畸bi 5 cikk


rlunk

rlunk
akcik
jdons疊ok
aktu疝is
top 10
magazin
gygyszer駸z v疝aszol
a weboldal haszn疝ata

チSZF
jogi nyilatkozat
adatv馘elmi szab疝yzat
sz疝lt疽i felt騁elek
fizet駸i felt騁elek
v疽疵oljon n疝unk

patik疚

ノv honlapja 2017
gyf駘szolg疝at


telefon: +36 20 40 80 000
h騁f - p駭tek 9-17:30-ig
e-mail: webshop@unipatika.hu
kapcsolat

facebook instragram linkedin

feliratkoz疽 hrlev駘reWebshopunkon az al畸bi bankk疵ty疚kal fizethet:
T疔駝oztat a bankk疵ty疽 fizet駸sel kapcsolatban.
Minden jog fenntartva!
© 2018 Unipharma Gygyszerkereskedelmi Kft.