Karácsony stressz nélkül? Értékeld át az ünnepet!

Karácsony stressz nélkül? Értékeld át az ünnepet!

A mindennapi feszültségből bőven kijutott a 2020-as évben. Vannak körülmények, melyeken legjobb szándékunk ellenére sem tudunk változtatni. Ezek kapcsán fontos, hogy megtanuljuk az elengedést. Ha mindent a helyén kezelünk, akkor a lelki egyensúly megteremtése is egyszerűbben elérhető. Erre pedig nagy szükség van napjainkban, főleg, ha az ünnep előtti készülődésre és az ezzel járó stresszre gondolunk.

 

De mikor vált valójában ennyire problémássá a karácsony? Mióta felejtjük el, hogy valójában miről is szól az ünnep?A fogyasztói társadalomban élve gyakran azon kapjuk magunkat, hogy a drága ajándékokban mérjük a szeretetet, és már nem az egész évben való odafigyelés a cél. Pedig ez utóbbi lenne az, amiből a másik mindig azt érzi, igazán fontos számunkra. Persze már csak szokásainkból adódóan is szeretnénk karácsonykor meglepni szeretteinket kisebb-nagyobb ajándékokkal. Az idei év e tekintetben is más lesz, mint a korábbiak.

 

Vásárolj kevesebbet!

 

Sokan hajlamosak beleesni abba a hibába, hogy túlvásárolják magukat. Legyen szó akár a konyhában szükséges alapanyagokról, akár az ajándékozás kapcsán. Nem csak az anyagiak miatt lényeges vásárlási szokásaink megváltoztatása, hanem az ünnep eredeti mondanivalójához való visszatérés apropóján is. A bevásárlóközpontokban, webáruházakban kihagyhatatlannak tűnő ajánlatokkal találkozhatunk, de minden esetben megfontolást igényel, hogy valóban szükség van-e a kiszemelt termékekre. Ebben pedig az előre tervezés sokat segíthet.

 

Tervezz előre!

 

A jelenlegi helyzetben a bevásárló lista írása alapnak számít. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan nem szeretnének hosszasan bolyongani az üzletekben, hanem inkább célirányosan keresik a szükséges termékeket. Érdemes mindezt kiterjeszteni az ajándékok beszerzésére, vagy például a karácsonyi nagybevásárlásra is. Ezt minél hamarabb megéri elkezdeni, hiszen a tartós élelmiszerek nyugodtan pihenhetnek a spájzban, s legalább azok beszerzését letudtuk már.

 

Az online rendelés remek választásnak bizonyul akkor, ha ajándékbeszerzésről van szó. A könyvek, a műszaki cikkek még mindig kedveltek, de ha tisztában vagy a megajándékozni kívánt méreteivel, akkor a ruházat, a kiegészítők vagy a lakástextíliák is jó választásnak számítanak. Mindezeket célirányosan a bevásárlóközpontokban is beszerezheted, de könnyen lehet, online nagyobb kínálattal találkozhatsz.

 

Étkezz egészségesen!

 

Az év végi hajtás számos munkakörben jellemző, mint ahogyan a magánéleti teendők is gyakran felhalmozódnak ekkorra. Ahhoz, hogy a nagyobb terhelés közepette is meg tudd állni a helyed, nélkülözhetetlen az egészségedre való odafigyelés. Ez a minőségben és mennyiségben is elegendő alvással kezdődik, a táplálkozással folytatódik, és az énidő megteremtésével zárul. Az étkezések mellé táplálék-kiegészítőket is érdemes fogyasztani. Ezek abban segítenek, hogy szervezeted minden szükséges vitaminhoz és ásványi anyaghoz hozzájusson.

 

Ne csak a tablettákra gondolj, hiszen ma már rendkívül sokféle étrend-kiegészítő megtalálható a webshopokban. A virágpor és a méhpempő igazi csodaszernek számítanak, de a búzafű por és a maca por is sokat segíthetnek energikusságod és jó közérzeted megőrzésében.

 

Félre a maximalizmussal!

 

Ha az év folyamán nem lenne elég feladat, akkor karácsony környékén bizony bőven akad. Nem csak a munkában kell ilyenkor megállni a helyed, hanem a háztartásban, az ünnepek megszervezésében, a vásárlásban, az ajándékok beszerzésében is. S hol van akkor még az ünnepi menü elkészítése! A maximalizmus nagy erény, és hozzájárul ahhoz, hogy előrébb juss az életben. Fontos azonban, hogy ismerd saját határaid, és ha nem létfontosságú kérdésekről vagy a karrierről van szó, akkor merd a könnyebb megoldást választani.

 

Gondoltál már arra, hogy ezúttal rendeld az ünnepkor kínált ételeket? Egy sültes tál nem a világ vége, mégis több órányi munkától kímélheted meg így magad. Ha mindenáron magad is alkotnál valami finomat, akkor készítsd el saját specialitásod. A többit pedig bízd egy megbízható étteremre.

 

Fókuszban a pozitív felfogás

 

Ugyan az elmúlt év tükrében elég nehéz a pozitív gondolkodást előtérbe helyezni, mégis érdemes néha elvonatkoztatni a bennünket körülvevő eseményektől. A karácsony ezúttal lehetne egyfajta menedék, amely lehetőséget kínál a szeretteid körében való töltődésre. A mai kor emberének nagy szüksége van erre, és a méregdrága ajándékok, hosszas plázázások helyett valójában ez lenne az ünnep lényege. Ha ilyen módon támogatod mentális egészséged, az a bizonyos pozitív felfogás sem várat sokáig magára.

 

Írta: Kiss Anita

 

Forrás: https://kivulbelulboldogsag.hu/stresszmentes-karacsonyi-keszulodes/
további 5 cikk


rólunk

rólunk
akciók
újdonságok
aktuális
top 10
magazin
gyógyszerész válaszol
a weboldal használata

ászf
adatkezelési tájékoztató
elállási nyilatkozat
szállítási feltételek
fizetési feltételek
hűségkártya ászf
hűségkártya adatkezelési tájékoztató
hűségkártya regisztráció
vásárolj nálunk

Bejelentkezés
Regisztráció

Év honlapja 2017
ügyfélszolgálat


telefon: +36 20 40 80 000
hétfő - vasárnap 9 - 21:00-ig
e-mail: webshop (kukac) unipatika.hu
kapcsolat

facebook instragram linkedin

feliratkozás hírlevélrewebpatika
 SimplePay vásárlói tájékoztató
Minden jog fenntartva!
© 2021 Unipharma Gyógyszerkereskedelmi Kft.