Jó ha tudod!  - Kiemelten fontos a gyerekkori fényvédelem!

Jó ha tudod!
Kiemelten fontos a gyerekkori fényvédelem!

A napsugarak okozta bőrkárosodás jelentős része az első húsz életévben történik, továbbá a bőrt ért UV-sugarak okozta károsodás összeadódik életünk során, ezért kiemelt jelentősége van gyermekkorban a fényvédelemnek.

 

1 éves kor alatt a bőr még nagyon vékony, illetve kevés melanint (festékanyagot) tartalmaz, ami csekély mértékű védelmet jelent az UVB sugarak ellen. Emiatt a csecsemők bőre különösen érzékeny a napsugárzás káros hatásaira, és kiemelten védjük őket a leégéstől! Ebben a korban a fizikális módszereket javasolt előnyben részesíteni, mert a vékony bőr miatt gyorsabb a felszívódás és a szervezetbe kerülő anyagok lebomlása még fejletlen.

 

Lehetőleg vékony, szellős, a karokat és lábakat is takaró ruhát adjunk rájuk és viseljenek sapkát is. A babakocsiban és autóban használjunk napellenzőt. Fényvédő készítmény választásakor pedig mindenkép fizikai szűrőt tartalmazó terméket válasszunk számukra, amely nem szívódik fel a gyermek bőrén, hanem egy vékony filmréteget képezve, visszaveri a fénysugarakat.

 

1 éves kor felett már használhatunk akár kémiai szűrőt tartalmazó fényvédőket is, de ne felejtsük el, hogy 20-30 perccel előbb szükséges ezeket a termékeket alkalmazni, mielőtt kimennénk a napra és rendszeresen újra ell őket használni a megfelelő védelem érdekében.

 

Minden korosztály számára egyaránt fontos, hogy a legmagasabb UVA és UVB szűrővel ellátott fényvédő készítményt használjuk, illetve az fokozottan vízálló, homokálló, allergén- és illatanyag mentes legyen.

 

Használjuk az időjárásnak megfelelő védelmet, figyeljünk oda a legkisebbekre is, hogy mindenkinek kellemes élményekkel teli legyen a nyár!

 

Írta: Dr. Szikora Gyöngyvér

szakgyógyszerész

 

Forrás: www.gyogyhirek.hutermékajánló:
BIODERMA
Photoderm Kid
spray
SPF50+
(200ml)
részletek
akciós ár: 5.999 Ft
- 25 %
25%

további 5 cikk


rólunk

rólunk
akciók
újdonságok
aktuális
top 10
magazin
gyógyszerész válaszol
a weboldal használata

ászf
adatkezelési tájékoztató
elállási nyilatkozat
szállítási feltételek
fizetési feltételek
hűségkártya ászf
hűségkártya adatkezelési tájékoztató
hűségkártya regisztráció
vásárolj nálunk

Bejelentkezés
Regisztráció

Év honlapja 2017
ügyfélszolgálat


telefon: +36 20 40 80 000
hétfő - vasárnap 9 - 21:00-ig
e-mail: webshop (kukac) unipatika.hu
kapcsolat

facebook instragram linkedin

feliratkozás hírlevélrewebpatika
Webshopunkon az alábbi bankkártyákkal fizethetsz:
bankkártya
Tájékoztató a bankkártyás fizetéssel kapcsolatban.
Minden jog fenntartva!
© 2020 Unipharma Gyógyszerkereskedelmi Kft.