Legyen 2021 a Te éved! Tényleg minden fejben dől el?

Legyen 2021 a Te éved! Tényleg minden fejben dől el?

2020-ról sok mindent el lehet mondani, de azt, hogy eredményekben gazdag és boldog volt, általában nem. Persze ahány sors, annyiféle történet, ám a pandémia valószínűleg rányomta bélyegét a legtöbbek évére. Az élet ezúttal is bebizonyította, hogy kiszámíthatatlan, és amit tervezünk, általában a legritkább esetben alakul úgy, ahogyan szeretnénk.

 

De vajon mit várhatunk 2021-től? Tényleg elérkezhet az elmúlt időszakkal járó minden probléma vége? Újra visszatérhetünk a megszokott kerékvágásba? Mennyiben van beleszólása a mai kor emberének abba, miként alakul a jövő? Lehet, valóban új korszak indul, és sokat változik a világ? Valahol talán mindannyian abban reménykedünk, hogy egyfajta ember-központúbb világban élhetünk, ahol nagyobb hangsúly helyeződik szeretteinkre, saját egészségünkre és lassítani sem jelent majd problémát.

 

A körülmények áldozatai vagyunk?

 

Az elmúlt évben sokan azt is érezhették, hogy a körülmények elszenvedőiként sodródtak az árral akár egészségügyi, akár anyagi szempontból. Fontos azonban, hogy ne úgy tekintsünk mindennapjainkra, mint valamiféle külső erő által irányított területre. Ha saját kezedben van az irányítás, akkor történjen bármi, tudni fogod, mi a teendő. Jogosan merülhet fel azonban a kérdés, hogy amikor nem tudjuk irányítani a körülöttünk levő dolgokat, akkor mégis hogyan lehetséges a pszichés egyensúly megteremtése. A titok nem más, mint az, hogy hozd ki a helyzetből és magadból a legtöbbet.Ha így teszel, még a negatív kimenetelű eseményeknél is úgy érezheted, hogy megtetted, amit lehet.

 

Stressz, problémák és megoldások

 

Ha arra vársz, hogy majd ha kevesebb lesz a stressz az életedben, akkor belevágsz az életmódváltásba, vagy újragondolod munkahelyeddel kapcsolatos álláspontodat, akkor valószínűleg soha nem haladsz előre. A feszült helyzetek ilyen vagy olyan formában mindig az élet részét képezik. Ki jobban, ki kevésbé jól kezeli ezeket. A kérdés tehát az, hogy megteszünk-e mindent a feszültségoldás érdekében, vagy tudjuk-e egyáltalán, mit érdemes beengedni életünkbe. Vannak olyan feszültséggel teli helyzetek és emberi kapcsolatokat, amelyeket gond nélkül kiiktathatóak a mindennapokból, s csupán döntés kérdése ez.

 

S hogy mi történjen azokkal a problémákkal, melyek függetlenek tőlünk, és megoldásukban sem tudunk lényegi szerepet játszani? Ilyenkor eldönthetjük, hogy bosszantjuk-e magunkat, vagy elengedjük a történést. Miért okoznál saját egészségedet is romboló stresszt akkor, ha konkrét ráhatásod nincsen arra?

 

Tarts célra!

 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan egy eredményesebb újévben reménykedve listákat írnak, határidőnaplókat vásárolnak, és igyekeznek olyan célokat kitűzni maguk elé, melyeket már rég el szerettek volna írni. A tervezés fontos, és a határidőnaplók ellen sem szeretnénk szólni. Ha viszont csak tervezgetsz, azzal még nem lépsz a cselekvés útjára. Néha a siker valóban csak azon múlik, hogy mennyire vagy hajlandó tenni érte. Legyen szó akár a kívánt testsúly eléréséről, a nagyobb anyagi biztonság megteremtéséről, vagy a karrier megfelelő irányába mozdításáról, a célirányos, hatékony és produktív cselekvés az, ami előrébb vihet.

 

Lépésről-lépésre

 

Az újév kapcsán sokan új célokat tűznek ki maguk elé. Fontos azonban, hogy ezek ne legyenek elérhetetlenek, akkor ugyanis gyakran csalódás a dolog vége. A lépésről-lépésre megvalósított apróbb célok közelebb visznek a nagyobbak eléréséhez. Ha folyton az lebeg a szemeid előtt, hogy milyen távol van még a vágyott cél, akkor nem lesz erőd az úton a kisebb mérföldkövek eléréséhez. Ilyen szempontból viszont igenis hasznos lehet, ha akár határidőnapló segítségével beosztod napodat. A sokak által irigyelt home office keretein belül tevékenykedőknek is hasznos lehet újragondolni időbeosztásukat. Kelj korábban, induljon hamarabb a nap, így több feladatra lesz időd. Ha nem léped át saját komfortzónád, akkor nehéz lesz változásokat indukálnod.

 

Figyelj oda magadra!

 

A 2020-as év megtanította nekünk, hogy bizony az ember nem sérthetetlen. Akár életerős, fiatal, egészséges szervezettel rendelkezőket is ledönthet a lábukról egy-egy megbetegedés. Mi a helyzet akkor azokkal, akik ilyen vagy olyan okoknál fogva krónikus egészségi panaszokkal küzdenek?

 

Legyen 2021 saját egészséged szempontjából is a Te éved! Milyen gyakran jársz kontrollvizsgálatokra? Mikor voltál utoljára fogorvosnál, laborvizsgálaton? Magas vérnyomással küzdve vezetsz rendszeresen vérnyomás-naplót? Szedsz étrend-kiegészítőket, vagy beéred a gyorséttermi kajákkal és a pizzarendeléssel? Olyan területek ezek, melyek mindenképpen újragondolást igényelnek.

 

Teremts testi és mentális egészséget!

 

Milyen könnyűnek tűnik így leírva, igaz? Pedig legalább ilyen egyszerű lehet a gyakorlatban, csak érdemes a megfelelő irányt megtalálnod. Számos megbetegedésnek elejét veheted akkor, ha étkezéseddel, folyadékbeviteleddel, a rendszeres mozgással és az étrend-kiegészítők fogyasztásával megtámogatod szervezeted.

 

Ha nem vagy a tabletták híve, válaszd a szuperélelmiszereket. Nem csak a fokhagyma vagy a cékla tartozik ezek közé, hanem a maca por, a búzafű por vagy például a méhészeti termékek szintén. Iktasd be mindennapjaidba a virágpor fogyasztását, de a C-vitamin és a magnézium készítmények is hasznosak lehetnek. Ne feledd, ha nem foglalkozol testeddel, az előbb vagy utóbb megmutatkozik egészségi állapotodon.

 

A már kialakult krónikus megbetegedések tünetei is enyhíthetőek azzal, ha normalizálod testsúlyod, egészségesen élsz, és megtalálod a megfelelő módszert a stressz kezelésére. A változás kulcsa a Te kezedben van! Amikor az újévi fogadalmakról és tervezgetésről van szó, akkor helyezz kiemelt figyelmet mentális és fizikai egészségedre. Ha ugyanis ezekkel probléma adódik, akkor nem csak szeretteid számíthatnak kevésbé Rád, de saját céljaid elérése is akadályokba ütközhet. Fókuszban az egészség, s minden csak utána jöhet! BUÉK!

 

Írta: Kiss Anita

 

Forrás: Kiss Anita
további 5 cikk


rólunk

rólunk
akciók
újdonságok
aktuális
top 10
magazin
gyógyszerész válaszol
a weboldal használata

ászf
adatkezelési tájékoztató
elállási nyilatkozat
szállítási feltételek
fizetési feltételek
hűségkártya ászf
hűségkártya adatkezelési tájékoztató
hűségkártya regisztráció
vásárolj nálunk

Bejelentkezés
Regisztráció

Év honlapja 2017
ügyfélszolgálat


telefon: +36 20 40 80 000
hétfő - vasárnap 9 - 21:00-ig
e-mail: webshop (kukac) unipatika.hu
kapcsolat

facebook instragram linkedin

feliratkozás hírlevélrewebpatika
 SimplePay vásárlói tájékoztató
Minden jog fenntartva!
© 2021 Unipharma Gyógyszerkereskedelmi Kft.