Mi az az atópia? Hogyan lehet kezelni?

Mi az az atópia? Hogyan lehet kezelni?

Az atópiás ekcéma egy olyan bőrbetegség, amelynek során a bőr krónikusan begyullad, mivel a bőrben található fehérjék alacsonyabb jelenléte miatt a sejtek közötti kapcsolat gyengébb a bőr felső rétegében. Emellett hiányoznak a bőrfelszínen természetesen megtalálható lipidek, amelyek alapesetben védelmet nyújtanak a környezetben lévő irritáló anyagokkal szemben. 

Ezen körülmények között az olyan anyagok, melyek általában jól tolerálhatóak, például pollen, por, egyes bőrápoló termékek, áthatolnak a bőrön és az ekcéma fellobbanását okozzák.
Az atópiás ekcémára hajlamos emberekbőrének természetes védekezőképessége nem tökéletes, emiatt bőrük szárazzá, érzékennyé válik és fokozottan reagál a külső ingerekre.

A betegség általában három hónapos kor után jelentkezik, majd alkattól függően pár hónapig vagy akár több évig is eltarthat, míg el nem múlik. Ha nem kezeljük megfelelően akkor a viszketés (és emiatti vakaródzás) miatt a bőrbarrier állapota tovább romlik, ezáltal több allergént és irritáló anyagot hagy bejutni a bőrbe, melyek még inkább viszketést okoznak.

Az atópiás ekcéma a gyermekek mintegy 20%-át érinti. Közülük 80% nehezen tud elaludni és gyakran felébred éjjel miatta. A felületes, megszakított pihenés nemcsak az alvásuk minőségét, hanem az életminőségüket is negatívan befolyásolja. Annak ellenére, hogy néhány embernél a betegség felnőttkorban is megmaradhat, az egy éves kor előtt kialakuló atópiás ekcémás gyermekek fele öt éves korra meggyógyul. A gyógyulást követően azonban a bőr még évekig nagyon száraz marad.
Lipikar család
A La Roche-Posay 25 éve alkotta meg a LIPIKAR testápoló termékcsaládot,ami a száraz bőrű gyermekek és felnőttek számára számos klinikai teszt során hatékonynak bizonyult, ezáltal kialakítva vezető szerepét a bőrpuhító krémek piacán.

Klinikai tanulmányok bizonyítják, hogy a LIPIKAR SYNDET AP+ és BALZSAM AP+ legalább napi egyszeri, együttes használatával az atópiás ekcémára hajlamos bőrű gyermekeknél és felnőtteknél akár feleannyi vakarózással telhet az éjszaka, javítva az alvásuk és életük minőségén. A legújabb klinikai kutatások bizonyítják, hogy a Syndet AP+ krémtusfürdő és Balzsam AP+ testápoló akár újszülötteken is biztonságosan alkalmazható.
további 5 cikk


rólunk

rólunk
akciók
újdonságok
aktuális
top 10
magazin
gyógyszerész válaszol
a weboldal használata

ászf
adatkezelési tájékoztató
elállási nyilatkozat
szállítási feltételek
fizetési feltételek
hűségkártya ászf
hűségkártya adatkezelési tájékoztató
hűségkártya regisztráció
vásároljon nálunk

gyógyszertáraink
webshop

Év honlapja 2017
ügyfélszolgálat


telefon: +36 20 40 80 000
hétfő - péntek 9-17:30-ig
e-mail: webshop (kukac) unipatika.hu
kapcsolat

facebook instragram linkedin

feliratkozás hírlevélrewebpatika
Webshopunkon az alábbi bankkártyákkal fizethet:
bankkártya
Tájékoztató a bankkártyás fizetéssel kapcsolatban.
Minden jog fenntartva!
© 2019 Unipharma Gyógyszerkereskedelmi Kft.