Miben rejlik a nőiesség? - Nem csak a mellméreten múlik!

Miben rejlik a nőiesség? - nem csak a mellméreten múlik!

Dögös formák bikiniben? Csábos dekoltázs és tökéletes smink? Vagy sokkal inkább az összkép és az intelligencia számítanak? Hol van mindebben az egyensúlyra törekvés? S napjaink női mennyire képesek ennek megvalósítására? A női lét számos szépséget, és legalább ennyi nehézséget is hordoz magában. Pláne napjainkban, amikor a „gyengébbik nemnek” az élet több területén is komoly elvárásoknak kell megfelelniük. De mégis kire, mire mondjuk, hogy nőies?

 

Az Instagram profilok tökéletes képeit látva úgy érezhetjük, hogy csak mi nem tudunk csúcsformában lenni két héttel szülés után, és a mellplasztika tulajdonképpen olyan természetes része az életnek, mint egy reggeli elkészítése. Gyakran érezzük frusztráltan magunkat azoktól a képektől, amelyeket modern társadalmunk követel meg a női nemtől. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy az egyen-nők világában hol maradnak az igazi, hús-vér emberek a maguk hibáival, problémáival és nehézségeivel? Hol kezdődik a nőiesség, és hol végződik a társadalomnak és a külsőségeknek való beteges megfelelés iránti vágy?

 

Tulajdonképpen egyfajta betegségről beszélhetünk akkor, ha a tökéletesség mindenáron való hajszolásáról beszélünk, mely oly messze áll a hétköznapi női mivolttól. Mert miből is áll a mai kor nőinek élete? A gyakran több gyermek mellett rohannak a munkahelyről a bevásárlóközpontba, ahol azt tapasztalják, az S-es méret már rég nem megfelelő számukra. Innen kezdődik a konditermi edzések, az éhezés és mindezekkel együtt a frusztrált anya és feleség képe. Mert az eredmények bizony nem jönnek olyan gyorsan, mint ahogyan azt a legtöbb cikkben olvashatjuk.

 

A titok az egyensúly

 

Pedig tény, hogy a vonzó nőiesség nem másban rejlik, mint az egyensúlyban. Mielőtt általánosításokba bocsátkoznánk, a nőiség nem csak a karrier jelentette magabiztosságról, a gondoskodó anyaságról vagy a csábító partnerségről szól. A nő tudja, hogy mindennek egyfajta sajátos és utánozhatatlan elegye az, ami igazán vonzó mások számára. Az egyensúly ugyanakkor magában foglalja azt is, hogy nem törekszünk betegesen az aktuális trendek követésére, mégis fontos cél az igényesség. Nem feltétlen a legújabb divatirányzatokat illetően, hanem sokkal inkább a saját stílus és személyiség megtalálását, s ezzel együtt egy egészséges énképet fókuszba helyezve.

 

Testi egészség az egyensúly alapja

 

Persze a pszichés egyensúlyhoz és a többféle szerepnek való optimális megfeleléshez nélkülözhetetlen az egészség. Idővel a kilók észrevétlenül szaladnak fel, és a gyermekvállalás, az otthon töltött évek vagy a partnertől való eltávolodás még inkább hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a külső egészen más irányba induljon el. Minderre azonban nem pusztán a tükörben látott kép vagy a hálószobai csábítás miatt érdemes figyelmet fordítani. Gondolj bele, milyen anyaképet lát egy olyan gyermek, akinek szülője egészségtelenül táplálkozik, a plusz kilóktól morcosan néz a tükörbe napmint nap? Felelősségünk nem merül ki az iskoláztatásban és a mindennapi betevő biztosításában. Anyaként arra is célszerű fókuszálni, milyen életmódot lát maga előtt a gyermek, hogyan áll majd saját testéhez és egészségéhez. Ha minél tovább egészségben szeretnél részese lenni gyermekeid, majd unokáid életének, akkor nem lehet elég korán elkezdeni a saját magadra való odafigyelést.

 

Minden belőled indul ki!

 

Nem, ez nem egy sablonos kifejezés, amit minden Facebook posztban olvashatsz. Ez a valóság. Ha saját magaddal nem vagy rendben, önbizalomhiánnyal küzdesz, vagy esetleg a túlsúly már egészségi állapotodra is hatással volt, azt bizony a környezetedben élők is megérzik, s sokszor a kapcsolatok rovására megy mindez. Ne sajnálj időt szánni külsődre és belsődre! Ha nem szívesen járnál edzőterembe, ne erőltesd a dolgot. Ezernyi más lehetőség adódik a testmozgásra. Ma már információk tömegével szembesülhetünk a világhálón, így csak egyéni akarat és odafigyelés kérdése, mennyire járod körbe az egészséges életmódot. Törekedj arra, hogy hiteles forrásból informálódj, de akár megbízható táplálkozási szakértő vagy orvos segítségét is kérheted.

 

Csak a váltás hozhat változást!

 

Amíg semmin nem változtatsz életedben, addig minden marad ugyanolyan. Ezt jobb, ha megérted és eszerint éled mindennapjaidat. A döntések már az egészen apró dolgoknál elindulnak. Ásványvizet iszol vagy cukros üdítőt? Étkezéssel oldod a feszültséget vagy sportolással? Megléped végre a munkahelyváltást, vagy tovább küzdesz egy olyan helyen, ahol nem becsülnek meg? A változáshoz bátorságra és erőre van szükség. Ahogyan azonban elkezded látni az eredményeket, úgy kapsz egyre több magabiztosságot és igazán belülről fakadó, átható önbizalmat.

 

Nem csak a szikén múlik!

 

A plasztikai sebészet minden korábbinál nagyobb érdeklődésre tart számot Sokan vannak, akik ilyen módon igyekeznek megtartani férjüket, vagy feldolgozni egy csalódást. A mellnagyobbítás, és alapvetően a mellplasztika világszerte a legnépszerűbb plasztikai beavatkozás. De vajon tényleg megkaphatjuk a várt boldogságot és elismerést attól, ha szike alá fekszünk? Ha a korábbiakban említett egyensúly hiányzik, akkor aligha. Persze egy testalkathoz passzoló, formás kebel megdobhatja önbizalmunkat, de sokan beleesnek abba a hibába, hogy kívülről aranyalmának mutatkoznak, de a belső állapottal aligha foglalkoznak. Igaz ez pszichésen, az érzelmi és értelmi intelligenciát illetően, de az önfejlesztés és az életfelfogás kapcsán is.

 

Az egészséges test és lélek együttesen képes a lelki egyensúly megteremtésére. Ugyanakkor az is igaz, hogy még az esetleges megbetegedések, krónikus állapotok is kezelhetőek, ha mentálisan elég erősek vagyunk és látjuk az élet igazi értelmét. Olyan belső fejlődés és út ez, melyet általában a korral elérhetünk, de akár egészen fiatalon is eljuthatunk a felismerésig. A tudatosság és a női érzelemgazdagság egyensúlya pedig olyan vonzerő, amellyel a pusztán szike által alakított formák biztosan nem vehetik fel a versenyt.

 

Írta: Kiss Anita

 

Forrás: https://babafalva.hu/a-noiesseg-bonyodalmai-hogyan-leszunk-igazi-nok-a-ferfiak-mellett/
további 5 cikk


rólunk

rólunk
akciók
újdonságok
aktuális
top 10
magazin
gyógyszerész válaszol
a weboldal használata

ászf
adatkezelési tájékoztató
elállási nyilatkozat
szállítási feltételek
fizetési feltételek
hűségkártya ászf
hűségkártya adatkezelési tájékoztató
hűségkártya regisztráció
vásárolj nálunk

Bejelentkezés
Regisztráció

Év honlapja 2017
ügyfélszolgálat


telefon: +36 20 40 80 000
hétfő - vasárnap 9 - 21:00-ig
e-mail: webshop (kukac) unipatika.hu
kapcsolat

facebook instragram linkedin

feliratkozás hírlevélrewebpatika
Webshopunkon az alábbi bankkártyákkal fizethetsz:
bankkártya
Tájékoztató a bankkártyás fizetéssel kapcsolatban.
Minden jog fenntartva!
© 2020 Unipharma Gyógyszerkereskedelmi Kft.