Szokjunk le együtt a dohányzásról!

Szokjunk le együtt a dohányzásról!

Összegyűjtöttünk a leszokással kapcsolatos legérdekesebb tények közül néhányat. Tudta például, hogy nagyobb eséllyel szokhat le a dohányzásról nikotinpótló terápiával és szakember által nyújtott segítséggel, mint ezek nélkül, csak akaraterejére támaszkodva?

 

Mindannyian tudjuk, hogy a dohányzás árt az egészségünknek. Sokan nemcsak a saját egészségüket érintő kockázatok miatt szoknak le a dohányzásról, hanem, mert tudják, hogy a dohányzással a körülöttük élőket is veszélyeztetik. Mások anyagi megfontolásból teszik le a cigarettát, vagy azért, mert nem akarják, hogy a dohányzás befolyásolja mindennapi rutinjukat. Vannak, akik egyszerűen csak jobban akarják érezni magukat, és megunták a dohányfüstös ruhákat. Függetlenül attól, hogy Ön mi miatt döntött a leszokás mellett, nikotinpótló kezeléssel nagyobb esélye van a sikerre, mint ha csak akaraterejére támaszkodna. 

 

LESZOKÁS UTÁN TAPASZTALHATÓ POZITÍV EGÉSZSÉGÜGYI VÁLTOZÁSOK

 

A leszokás pozitív hatásai már az utolsó szál cigaretta elszívása után 20 perccel jelentkezik a szervezetben: csökken a vérnyomás és a pulzusszám. 15 nem dohányzó év után a szívkoszorúér-betegség esélye olyan szintre csökken, mint a nemdohányzóknál.

 

A füstmentes életnek számos előnye van. A leszokást követően többek között a következő pozitívumokat tapasztalhatja meg: több energia, jobb egészségi állapot, egészségesebb kinézetű bőr, könnyebb légzés, fehérebb fogak, jobb ízlelés és szaglás, kevesebb stressz.


HOGYAN LEHET LESZOKNI?

 

Rendelkezésre állnak olyannikotin-tartalmú gyógyszerek, amelyek segítik a dohányzás elfüggesztését és az arról való leszokást. Így sokkal könnyebb lesz a végleges leszokás, ha már készen áll rá.

 

A nikotinpótló kezelés során alkalmazott dohányzásról való leszokást támogató készítmények (például a gyógyszeres rágógumi, a szájnyálkahártyán alkalmazott spray vagy a transzdermális tapasz) egy rövid időszakon keresztül meghatározott mennyiségben juttatnak nikotint a szervezetbe. Segítségükkel csökkenthetők a nikotin megvonás tünetei és a dohányzás utáni vágyakozás. Ezek a készítmények nem tartalmaznak kátrányt, szén-monoxidot vagy más, a cigarettafüstben megtalálható káros anyagokat.  A dohányzásról való leszokás esélyét növelheti, ha a leszokni vágyó tanácsadást és támogatást is igénybe vesz.

 

Akik úgy döntenek, hogy végleg leteszik a cigarettát és az azonnali leszokást választják, nekik nyújthat segítséget a transzdermális tapasz vagy a szájnyálkahártyán alkalmazott spray. A transzdermális tapasz a bőrre ragasztva lassan nikotint ad le, ami a bőrön keresztül felszívódik. A spray az elvonás kínzó tüneteit gyorsan enyhítve segít leszokni a dohányzásról. Esztétikus adagolója kis helyen elfér.

 

Sok dohányos azonban nem áll készen a dohányzás teljes elhagyására. Nekik lehet alternatív megoldás a cigaretta adag csökkentése, majd idővel a teljes leszokás. A dohányzás átmenteni felfüggesztésének vagy csökkentésének elősegítésére a gyógyszeres rágógumik alkalmasak. A gyógyszeres rágógumi segítségével megakadályozható, de legalább mérsékelhető az elvonási tünetek kialakulása úgy, hogy az eddig a cigarettával szervezetbe juttatott nikotint átmeneti ideig és kis mennyiségben a gyógyszeres rágógumi pótolja. Rágás közben a nikotin lassan felszabadul a rágógumiból és a szájnyálkahártyán keresztül felszívódik a vérbe.

 

ERŐS DOHÁNYOS VAGY HIRTELEN JELENTKEZŐ, ERŐS SÓVÁRGÁSA VAN?

 

Megoldást nyújthat a NICORETTE® Kombinált Terápia a sóvárgás könnyebb és gyorsabb enyhítésére. Használja a NICORETTE® patch áttetsző transzdermális tapaszokat. Viselje 16 órán át, ez idő alatt a tapasz lassan nikotint ad le, ami a bőrön keresztül felszívódik, hogy csökkentse az elvonási tüneteket és a cigaretta utáni sóvárgást. Kiegészítésként a tapasz mellé alkalmazzon egy további, szájnyálkahártyán alkalmazható terméket, a NICORETTE® Quickspray-t vagy a NICORETTE® gum 2 mg gyógyszeres rágógumit, melyek segítenek kordában tartani az Önre törő dohányzás utánivágyat.

 

Egy nap csak egyféle szájnyálkahártyán alkalmazott nikotinpótló készítményt (kiegészítő készítményt) alkalmazzon kiegészítésként: vagy csak a Nicorette® gum 2 mg gyógyszeres rágógumit vagy csak a Nicorette® Quickspray-t.

 

A Kombinált Terápia alkalmazásának időszakában dohányozni nem szabad.

 

Az alkalmazás megkezdése előtt, kérjük, olvassa el a Nicorette® tapasz betegtájékoztatóját! Mielőtt a Nicorette® tapaszt elkezdi együtt használni Nicorette® gum 2 mg gyógyszeres rágógumival vagy Nicorette® Quickspray-vel, olvassa el ezeknek a gyógyszereknek a betegtájékoztatóját is!

 

Nicorette® termékek:

Nicorette® Quickspray 1 mg/adag szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray,

Nicorette® freshfruitgum 4 mg gyógyszeres rágógumi,

Nicorette® Icy White gum 2 mg/4 mg gyógyszeres rágógumi,

Nicorette® patch áttetsző 25 mg/16 óra, 15 mg/16 óra, 10 mg/16 óra transzdermális tapasz.

A NICORETTE® termékek a dohányzásról való leszokást támogató vény nélkül kapható gyógyszerek. Hatóanyagként nikotint tartalmaznak.

 

Forgalmazó: Johnson & Johnson Kft., 1123 Budapest, Nagyenyed u. 8-14.

 

MAT/7709/01/2020

 

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

 

Forrás: Johnson & Johnson Kft
további 5 cikk


rólunk

rólunk
akciók
újdonságok
aktuális
top 10
magazin
gyógyszerész válaszol
a weboldal használata

ászf
adatkezelési tájékoztató
elállási nyilatkozat
szállítási feltételek
fizetési feltételek
hűségkártya ászf
hűségkártya adatkezelési tájékoztató
hűségkártya regisztráció
vásárolj nálunk

Bejelentkezés
Regisztráció

Év honlapja 2017
ügyfélszolgálat


Webshopunkra jelenleg rengeteg rendelés érkezik és a kollégák nagyon elfoglaltak. Kérjük ne telefonon, hanem email-ben tájékozódj.
telefon: +36 20 40 80 000
hétfő - vasárnap 9 - 21:00-ig
e-mail: webshop (kukac) unipatika.hu
kapcsolat

facebook instragram linkedin

feliratkozás hírlevélrewebpatika
Webshopunkon az alábbi bankkártyákkal fizethetsz:
bankkártya
Tájékoztató a bankkártyás fizetéssel kapcsolatban.
Minden jog fenntartva!
© 2020 Unipharma Gyógyszerkereskedelmi Kft.