CARMOL<br>csepp<br>(40ml)

CARMOL
csepp
(40ml)


A Carmol csepp 11-féle gyógynövényt tartalmaz a természet patikájából.


A gyomorbántalmak, idegesség, utazáskor jelentkező panaszok, elalvási nehézségek, izomfájdalom, fejfájás és megfázás esetére.
Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény melynek hatását vizsgálatok igazolják. Egészségpénztárra elszámolható.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!
Forgalomba hozatali engedély jogosultja : Penta Pharma Kft, 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 11. II/10.ár: 2.129 Ft


egységár: 53,23 Ft /mlKérjük, olvassa el figyelmesen az alább található Használati útmutatóban kiemelt figyelmeztetést is, mert fontos információkat tartalmaz!
Betegtájékoztató

Használati útmutató 

CARMOL
csepp
(40ml)

 

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményt, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz!

Ezt a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményt mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza!

• Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet!

• Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét! Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt, bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

• Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását vizsgálatok igazolják.

Milyen hatóanyagokat tartalmaz a Carmol csepp készítmény? 1 g (~1,2 ml) készítmény tartalma: 0,02 mg kakukkfűolaj (Thymi aetheroleum), 0,11 mg citromolaj  (Limonis aetheroleum), 0,16 mg ánizsolaj  (Anisi aetheroleum), 0,17 mg citronellaolaj (Citronellae aetheroleum), 0,35 mg zsályaolaj (Salviae lavandulifolii aetheroleum), 0,71 mg szerecsendióolaj (Myristicae fragrantis aetheroleum) 1,72 mg citromfű-párlat (Melissae folii destillatum), 1,77 mg kasszia fahéj olaj (Cinnamomi cassiae aetheroleum), 1,77 mg levendula olaj (Lavandulae aetheroleum), 1,77 mg szegfűszegolaj (Caryophylli floris aetheroleum) 1,77 mg széleslevelű levendula illóolaj (Spicae aetheroleum),  17,20 mg levomentol (Levomentholum).

Mit tartalmaz még a Carmol csepp? A készítmény 65 % v/v etanol (alkohol)-t tartalmaz.

Mikor javasolt a Carmol csepp alkalmazása? Belsőleg: gyomorbántalom, emésztési zavarok: mint teltségérzet, puffadás, étvágytalanság, továbbá idegesség, nyugtalanság, ingerlékenység, elalvási nehézségek, utazáskor jelentkező panaszok, fejfájás esetén. Külsőleg: Bedörzsölésre: végtag és izomfájdalom, reuma, derékzsába, fejfájás, rovarcsípés, bőrviszketés esetén. Belégzésre: légúti megbetegedések (köhögés, hörghurut) és megfázás esetén

Mikor nem szabad a Carmol cseppet alkalmazni? A készítmény összetevőivel és az egyéb Apiaceae (Umbelliferrae; ánizs, koriander, kapor, zeller és kömény) családba tartozókkal, vagy anetollal szembeni egyéni túlérzékenység (allergia) esetén. Nem szedhető a készítmény epeút elzáródása, epehólyag gyulladás és súlyos májkárosodás fennállásakor.

Mit kell tudni az alkalmazás megkezdése előtt? A készítmény 65 % v/v etanol (alkohol)-t tartalmaz. Az adagolási utasítást figyelembe véve minden egyes bevételkor kb. 0,59 g alkohol jut a szervezetbe. Alkalmazása káros lehet alkohol betegek számára. A készítmény alkoholtartalmát figyelembe kell venni várandósság-, szoptatás ideje alatt, gyermekkorban, májbetegség és epilepszia esetén. Az epeutak elzáródása, epehólyag gyulladás és gyomor-, nyombélfekély esetén a készítményt ne szedje. Gyakori külsőleges alkalmazása a bőr kiszáradását okozhatja. 

Alkalmazható-e a Carmol csepp gyermekeknél is? A készítmény adása alkoholtartalma miatt 12 éven aluli gyermekeknek nem javasolt.

Alkalmazható-e a Carmol csepp gyógyszerekkel egyidejűleg? Erre vonatkozó adatok nem ismeretesek. Amennyiben Ön egyidejűleg gyógyszert is szed tünetei kezelésére, kérje ki kezelőorvosa véleményét.

Mi a teendő. ha Ön várandós, szoptat vagy gyermeket szeretne? A készítmény összetevőinek ezen élethelyzetekben történő biztonságos alkalmazására vonatkozó adatok hiányában a készítmény belsőleges alkalmazása nem javasolt. Ha Ön gyermeket szeretne, a készítmény szedésének megkezdése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Hogyan, mikor és mennyit kell a Carmol cseppből alkalmazni? Puffadás, teltségérzet, emésztési zavarok, fejfájás esetén: 10-20 csepp Carmol-t kockacukorra, teába vagy vízbe csepegtetni.

Idegi eredetű elalvási nehézség esetén: lefekvés előtt 10-20 csepp Carmol-t egy csészényi teába vagy meleg cukros vízbe csepegtetni.

Utazáskor jelentkező panaszok esetén: 2-3 csepp Carmol kockacukorra vagy vízbe csepegtetve oldja a feszültséget.

Idegesség esetén: naponta 3-szor 10-20 csepp

Megfázás esetén: naponta maximum 5-ször 10-20 csepp Carmol-t kockacukorra vagy teába csepegtetni.

Fejfájás esetén: belsőleges alkalmazás mellett a homlokot, halántékot és tarkót bedörzsölni.

Végtagfájdalom esetén: a fájó testrészeket naponta legfeljebb 5-ször bedörzsölni és melegen tartani.

Légúti megbetegedések esetén: 20 csepp Carmol-t forró teába csepegtetni és a gőzöket belélegezni (inhalálni), végül a teát lassan meginni. A mellkas és hát lefekvés előtti bedörzsölése könnyíti a légzést. Bőrviszketés, rovarcsípés esetén: az érintett területekre 1-2 csepp Carmol-t cseppenteni (nem kell bedörzsölni).

Milyen nem kívánt hatásokat válthat ki a készítmény? Az alkotórészekkel - főleg a fahéjolaj - szembeni egyéni túlérzékenység esetén allergiás reakciók jelentkezhetnek a bőrön (viszketés, bőrkiütés), a légutakban (ernyősvirágzatúakkal szembeni túlérzékenységnél nehézlégzés), emésztőrendszerben (hányinger, hányás, gyomorégés). A tünetek előfordulási gyakorisága nem ismert. Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét! Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt, bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

Mire kell még ügyelni a Carmol csepp alkalmazása során? A készítmény szembe és az arcra ne kerüljön. Ha a szembe vagy az arcra nagyobb mennyiség kerül, az alkalmazás során kellemetlen égő érzés jelentkezhet. Ebben az esetben a szemet bő vízzel át kell öblíteni, ha a panaszok rövid időn belül nem szűnnek meg, keresse fel orvosát. Bedörzsölés után alaposan kezet kell mosni! Emésztési zavarok esetén a készítmény szedésével egyidejűleg zsír- és koleszterin szegény diéta javasolt.

Mennyi ideig alkalmazható a készítmény? A Carmol csepp alkalmazási időtartamára az ellenjavallatokat figyelembe véve nincs korlátozás. 

Hogyan kell tárolni a készítményt? Legfeljebb 25°C-on tárolandó. A fénytől való védelem érdekében az üveget tartsa a dobozában. Gyermekektől elzárva tartandó!

Mennyi ideig tartható el a Carmol csepp? 5 év.
Nyilvántartási szám: OGYI-534/1995
Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás? Leírás: Jellegzetes szagú, csípős mentolos ízű, színtelen tiszta etanolos folyadék. (1g = 21,5 csepp) Csomagolás: 20, 40, 80 ml töltettérfogatú, színtelen polietilén cseppentőbetéttel ellátott és fehér színű polietilén garanciazáras csavarmenetes kupakkal lezárt színtelen üvegben és dobozban.
Csomagolási egység: 20 ml/ 40 ml/ 80 ml/doboz
Gyártó: Dr.A. & L.Schmidgall GmbH & Co KG A-1121 Wien/Ausztria
Forgalomba hozatali engedély jogosultja: Penta Pharma Kft, 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 11. II/10.

55436/408021/0418/HU 

2017. szeptember 11.

Generációkon át hagyományosan alkalmazott receptúra szerint készült gyógyhatású készítmény, melynek hatását vizsgálatok igazolják. 11 gyógynövény olajának-, párlatának hatóanyagait és levomentolt tartalmaz: 

Ánizs : A köményhez hasonló terméséből bedörzsöléshez olajat készítenek, mely nyákoldó, szélhajtó és enyhe görcsoldó hatású

Szegfűszeg : A szegfűszegfa virágaiból nyert olajat gyomorbántalmakra és emésztési problémákra ajánlják

Kasszia - fahéj : A kasszia fahéj leveléből desztillálással nyerik az olajat, melyet gyomorbántalmak esetén az ázsiai népgyógyászatban már évszázadok óta alkalmaznak.
A növény és olaja váladékoldó és köhögési inger csillapító hatása ismert. Népgyógyászatban gyomor- és bélpanaszok esetén is alkalmazzák.


Citrom : Az erősen fűszeres aromájú citromolajat az érett friss gyümölcsök héjából nyerik. Frissítő illata különösen külsőleges alkalmazáskor érvényesül.

Levendula : A keskeny és széles levelű levendula virágaiból nyert illóolaj nyugtató hatású, elalvási nehézségek esetén, valamint népgyógyászatban epebántalmakra alkalmazzák.

Szerecsendiófa : A termésből készített olaj gyomor- bélpanaszok esetén hatásos, élelmiszerek gyakori összetevője.

Zsálya : A növény szürke, nemezes leveléből készített olaj, gyomorpanaszok, hurut, valamint torokgyulladás esetén javallt.

Kerti kakukkfű : A növény és olaja váladékoldó és köhögési inger csillapító hatása ismert. Népgyógyászatban gyomor- és bélpanaszok esetén is alkalmazzák.

Orvosi citromfű : A növény vizesalko holos párlatát ideges eredetű gyomor- és bélpanaszok esetén, epehajtó szerekben alkalmazzák.

Jávai citronella : Az erősen citromillatú olajat a szárított fűből vízgőz desztillációval nyerik. Bőrvörösítő hatása miatt reuma, valamint rovarcsípés esetén bedörzsölésre használják.

Levomentol : A levomentol alkoholos oldatát szélhajtó, epehajtó és enyhe görcsoldó hatása miatt alkalmazzák gyomor, bél panaszok esetén.rólunk

rólunk
akciók
újdonságok
aktuális
top 10
magazin
gyógyszerész válaszol
a weboldal használata

ászf
adatkezelési tájékoztató
elállási nyilatkozat
szállítási feltételek
fizetési feltételek
hűségkártya ászf
hűségkártya adatkezelési tájékoztató
hűségkártya regisztráció
vásárolj nálunk

Bejelentkezés
Regisztráció

Év honlapja 2017
ügyfélszolgálat


telefon: +36 20 40 80 000
hétfő - vasárnap 9 - 21:00-ig
e-mail: webshop (kukac) unipatika.hu
kapcsolat

facebook instragram linkedin

feliratkozás hírlevélrewebpatika
 SimplePay vásárlói tájékoztató
Minden jog fenntartva!
© 2021 Unipharma Gyógyszerkereskedelmi Kft.